Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 275
  • 913
  •   1
Отговори
# 15
  • Милано
На мен малките жлези не ми работят ама каквото дойде това ще е.                                                                                                                                                    Sisitons,извини ме за невежеството,но кои са тези малки жлези?Благодаря ти,мила за милите пожелания HugВсички да сме живи и здрави и да сбъдваме мечтите си,момичета Hug

# 16
  • Варна
Проблеми със зрението,треперенето и залитането явно са редовен проблем.?
Знаете ли по колко Mg трябва да се пие?
Освем мравучкането имам и крампи,най - ми е страшно когато започне да ми изтръпва лицето....мисля си че получавам инфаркт😀/тъй де по 2- 3 на седмица.....луда работа/
Аз имам и още един проблем .....получавам странни червени  петна по тялото,но основно са по лицето и шията/това започна да се случва след операцията/

Глухарче,по спокойно ,сцинтиграфията не е змей,ще покаже само ,че вече си добре!
Сискоо🙌,тез жлези ще проработят ли някога.....то беше оток ,то беше чудо......така ли ще живеем/аз нося калция разтворим в дамската си чанта/
Лера,разбира се че ще имаш дете...като се замисля живот и здраве ти ще родиш второто в темичката/има едно момиче,споменаха за него по горе/

Аз пък съм много изнервена!Не!Луда съм!.....Вече народа в нас не ме понася,но и аз не се понасям🙅

Уф,много се разлях...Лека вечер дами!

# 17
  • Милано
Skabiela,благодаря ти   bouquetДано!...че годинките ми са доста GrinningМомичета,има ли някой с проработили паращитовидни жлези и колко месеца след операцията?Защото последният път ендото ми каза че със сигурност имам паращитовидни жлези,защото ако са изрязани паратхормона винаги ще е нулев,независимо че приемам Рокалтрол,същото ми каза и доц.Димов след като му писах за проблема.

# 18
Ми той ти е в норма хормона явно си работят, но им трябва време да се възстановят. Явно много време им трябва защото на мен чак юли ще ми изследват пак паратхормона. Една да има тя поема функцията на другите, оперирал ме е професор не вярвам той да е причината, човека е взел титла новатор за автотрансплантация на паращитовидни жлези , аз затова го избрах. Не вярвам да ги изреже, специализантката ми каза дето е била на операцията и е зашила разреза, каза , видях няколко няма причина да не са там. Ама не работят ето. Няма измислен паратхормон като хапче, той се регулира с витамин Д и от там калцият и фосфора.
За кръвната захар, винаги ми е била в норма , аз се оперирах октомври , после пак я мериха в ендокринологията като лежах , там се наядох в 1 през нощта и ми беше височка 6 и нещо, но изядох и половин шоколад , след системата бях много гладна и не се усетих въобще. Те даже с това почнаха , колко яде. После ми беше 5,2. Няма да ходя само да ме бодат, явно остана ли гладна се почва това с погледа и като се уморя. Не трябва да допускам да съм гладна. И ти си добре с килограмите бе аз съм 165 и съм 88 кг Сложила съм се на диетата на Руми Илиева за мен направена и мисля , че тя ми помага да ми пада захарта, въглехидратите са ограничени при нея все пак е диета. Благодаря за подкрепата Hug Hug Hug

# 19
  • Милано
Не трябва да допускам да съм гладна. И ти си добре с килограмите бе аз съм 165 и съм 88 кг Сложила съм се на диетата на Руми Илиева за мен направена и мисля , че тя ми помага да ми пада захарта, въглехидратите са ограничени при нея все пак е диета. Благодаря за подкрепата Hug Hug Hug
[/quote]
                                                                                                                                                  Sisitons ,дано ни проработят жлезичките PraynigА интересувала ли си се при професора дали е възможно и при нас тази автотрансплантация на паращитовидните жлези, смисъл ако не ни проработят?И аз бях 2 месеца на програма изработена за мен от Руми Илиева и бях свалила 10 кг,но после взех да се чувствам зле(аз правех и тренировки изготвени от нея всеки ден) и ги спрях....Както писах ТСХ беше паднал много и вит.Д го  нямаше никакъв Grinning.Другата седмица ще направя новите изследвания,ще се срещна с ендото и дай Боже всичко да е наред,ше повторя програмата от Руми Simple Smile

# 20
Запис и от мен в това тема! Момичета, следя Ви редовно и се радвам че Ви има! Simple Smile

# 21
K.Lera , трансплантацията става по време на операцията, изрязват и я слагат на друго място, тъй че сега вече не може да се прави такова нещо. Ти си свалила много килограми и за много малко време, аз опитах да правя тренировките, но се почувствах ужасно и ги спрях, имах чувството, че ще получа инфаркт. И 10 кг са много за два месеца. Аз съм свалила някъде около 2кг за месец и това е хубаво според мен не трябва повече, но няколко дена се уплаших и не съм я правила. Но не мисля да се отказвам, но всичко трябва да е много бавно. Hug Аз за себе си съм решила, за да не се контузя да стана поне 80 кг и тогава да правя тренировките.

# 22
  • гр.Гоце Делчев
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !Желая на всички момичета здраве,щастие и късмет и тези,които искат бебета щъркела да им ги донесе в най-скоро време.Гелика браво на теб,добре,че си ти да се сетиш,че трябва да се започне нова тема.Аз редовно чета темата,но не се включвам тъй като няма какво да пиша,да чукна на дърво още малко ще станат 8 години от операцията и всичко е наред,дори не съм пила никога хапчета. sisitons симптомите,които описваш са като при критическата,аз съм на 51 години ,цикъла ми спря на 46години и все още имам изпотявания и сърцебиене,но за всеки е индивидуално.

# 23
  • При розите и топлата вода ......!
Ей, Пепи, живо здраво!  Embarassed Липсвате ми да знаете! Мецето и тя съвсем се загуби. Wink
МЕАHug Обещано- изпълнено. Пиша! Ти къде се подвизаваш бе красавице? Работа и слънце и след нас, нали знаеш.  Heart Eyes
Момичета, писала съм и ще се повторя. Понякога при операцията се прекъсва кръвоснабдяването на паращитовидните жлези и дейността им  се разстройва, на за кратко. Възстановяват се за месец, два.
При нас проблема е перманентен и е резултат от некомпетентна хирургическа намеса. При добър хирург това не се случва!
Това е за съжаление, но не е болка за умиране. Ще си пием лекарствата и ще си живеем живота. И бебчета ще гушкаме, и внучета ще бавиме. С Божията помощ Praynig
А K.Lera и Боби дай Боже, в скоро време да ни направят да скачаме пред монитори и клавиатури.Praynig Hug

# 24
  • Милано
K.Lera , трансплантацията става по време на операцията, изрязват и я слагат на друго място, тъй че сега вече не може да се прави такова нещо. Ти си свалила много килограми и за много малко време, аз опитах да правя тренировките, но се почувствах ужасно и ги спрях, имах чувството, че ще получа инфаркт. И 10 кг са много за два месеца. Аз съм свалила някъде около 2кг за месец и това е хубаво според мен не трябва повече, но няколко дена се уплаших и не съм я правила. Но не мисля да се отказвам, но всичко трябва да е много бавно. Hug Аз за себе си съм решила, за да не се контузя да стана поне 80 кг и тогава да правя тренировките.
[/color]  Sisitons   ,аз явно ги свалих така бързо защото дозата ми беше голяма и ТСХ много ниско и след като се почувствах зле спрях всичко и си върнах 5 кг,а иначе и Руми в началото не ми вярваше че свалям така бързо....ама нали изпращах снимки NaughtyТолкова доволна бях от себе си и тъкмо почнах тренировките за напреднали и....Но като се стабилизират нещата си обещах да продължа!Много  Hug Hug Hug от мен и дъждовна Италия,момичета.                                                                                                                                        

# 25
Хей, хубаво да си прекараш Hug Hug Hug

# 26
Привет момичета и от мен !Много ми помагате психически за,  което ви благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetДа споделя и аз новия ми проблем от една седмица ми пада адски много косата чудя се от еутерокса ли е от какво ли е да я постригвам къса ли незнам?Някой ако може да даде съвет!

# 27
Честита Баба Марта на патерици и от мен ,момичета!
Гелика,специално заради теб се разписах..добре съм и ти ми липсваш.
Иначе при мен нищо не се е променило,пускам ТСХ на 6 месеца и това е..
Живи и здрави бъдете всички и се радвайте на настъпващата пролет.

# 28
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Присъединявам се и аз към отбора ... Embarassed Благодаря на всички за постовете и коментарите, много ми помагате. Накратко: с хиперфункция съм, а се оказа и че си отглеждам няколко възела, 2 от които по-големички Cry. Миналата седмица бях на преглед при проф.Пандев (между другото уникален човек е), засега съм на лечение с Тирозол и бета-блокери, а по-нататък ще мисля или за операция, или за йод-терапия. Трябва да направя и сцинтиграфия на жлезата. В тази връзка, моля тези, които са правили това изследване за коментар: трябва ли преди него да спра Тирозола и за колко време? Писах на професора, защото не уточнихме този въпрос, но писмото ми се върна като недоставено  Cry. Някой ако има и друг валиден mail на Пандев, освен този в dir.bg, моля да сподели. Пожелавам на всички здраве и повече положителни емоции  Hug

# 29
  • Варна
Мисля,че трябва да се спре.Но първо трябва да ти се назначи дата за сцинтиграфия и според нея да се сметне кога трябва да се спре хормона.Но това само го мисля,ще ми правят след две седмици,но на мен ще правят и радиойод терапия,та за това не пия един месец хормон.При теб може да са по  специфични нещата,не ми се доверявай напълно.Така,че ще трябва да се свържеш първо с доктора.
В сайта на Пандев няма ли мейл ?

Общи условия

Активация на акаунт