Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от лечебните методи, обсъдени във форума?
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какви са някои често срещани симптоми, които участниците във форума изпитват?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от лечебните методи, обсъдени във форума?
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Какви са някои често срещани симптоми, които участниците във форума изпитват?
-
Какви са някои от проблемите, свързани с лечението на щитовидната жлеза, обсъдени във форума?
-
Какви са последствията от приемането на твърде много лекарства за щитовидната жлеза?
Благодаря ти, Глухарче! Две операции, защото професор Пандев ми каза, че макар дясната част да беше ОК, след като се видя какво има в лявата част и истмуса, би било по-добре да се махне и тя –дясната част. За съжаление папиларния карцином, макар и лек, доста често рецидивира. Затова и сега се налага нова порция йод за мен...Та след двете операции пих йод, но не диагностичен, а според дозата за диагнозата. В тази връзка ти диагностичен ще пиеш предполагам? Спазваш ли диетата без соли без куп такива неща? Това е много важно. Важно е 5 дена преди йода да си изследваш ТСХ-то и ТГ-то, като ТСХ-то трябва да е високо, това значи, че йода ще бъде приет добре от организма. Кажи ми дали само диагностичен йод ще пиеш или по-голяма доза, за да ти кажа и други подробности. Аз миналата година пих йода в една болница в Одрин, защото в нашата любима държава тогава нямаше поръчка на йод...
ХДЛ холестерол 60(над 45),ТСХ 2,470(0,35-4,94)..Пак ще трябва да ми коригират дозата,за да падне под 2.С-ФТ3-2,39(1,71-3,71),С-ФТ4-1,18(0,7-1,48),Витамин Д-25-ОХ Д общ(Д2 и Д3) 47,1(30-100),Паратхормон 18(15-68,3)S-Glucosio 93(70-110),уреа-25(10-50),Албумин 40,16(35-50).Момичета,ще ви пиша след прегледа в петък
Прегръщам ви!
. Миналата седмица бях на преглед при проф.Пандев (между другото уникален човек е), засега съм на лечение с Тирозол и бета-блокери, а по-нататък ще мисля или за операция, или за йод-терапия. Трябва да направя и сцинтиграфия на жлезата. В тази връзка, моля тези, които са правили това изследване за коментар: трябва ли преди него да спра Тирозола и за колко време? Писах на професора, защото не уточнихме този въпрос, но писмото ми се върна като недоставено
.