Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 329
  • 913
  •   1
Отговори
# 60
 Hug Благодаря ти, Глухарче! Две операции, защото професор Пандев ми каза, че макар дясната част да беше ОК, след като се видя какво има в лявата част и истмуса, би било по-добре да се махне и тя –дясната част. За съжаление папиларния карцином, макар и лек, доста често рецидивира. Затова и сега се налага нова порция йод за мен...Та след двете операции пих йод, но не диагностичен, а според дозата за диагнозата. В тази връзка ти диагностичен ще пиеш предполагам? Спазваш ли диетата без соли без куп такива неща? Това е много важно. Важно е 5 дена преди йода да си изследваш ТСХ-то и ТГ-то, като ТСХ-то трябва да е високо, това значи, че йода ще бъде приет добре от организма. Кажи ми дали само диагностичен йод ще пиеш или по-голяма доза, за да ти кажа и други подробности. Аз миналата година пих йода в една болница в Одрин, защото в нашата любима държава тогава нямаше поръчка на йод...

# 61
  • Варна
Не ,не е диагностичен.Имах разсейки в лимфните възли,ще морим гадината.Ами спазвам някаква диета да,въпреки че ми казаха че няма нужда.Взела съм си сол без йод,съобразявам се какво ям,без орехи и т.н.Е сигурно съм изяла нещо през този месец,което не съм знаела,че съдържа йод,да се надяваме че няма да е фатално.От един месец не пия хормон,в четвъртък ще си правя изследванията.
Общо взето ту се плаша много,ту се успокоявам.Абе шарени са ми настроенията.
Цялата жлеза ми е премахната,тъй като тук във Варна,става ли въпрос за карцином махат всичко.
Дозата ми йод ще бъде 100 Mci(такава ли беше мерната единица)

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 12:08 от Глухарче

# 62
Аз също имам някакви лимфни възли под въпрос, затова и ще бъде тази "диагностика". Опитай се тези последни дни да бъдеш много стриктна за диетата. Миналата година четох много и разбрах, че това също е много добре, за да подейства максимално този йод. Къде ще го взимаш? Така, значи няма да те лъжа не е приятно усещането за пиене на йод, но не е нищо особено. Подготви си вода, лимони, хапчета за гърло за смучене –каквито ти обичаш и са ти приятни. Лично аз като изпих хапчето, веднага легнах и поспах 2 часа, след това станах и започнах да пия вода. Много вода, за да махнеш радиацията. Аз не обичам лимони, но нямах проблеми с водата. Нямаш много тонус, което е разбираемо. Бях си взела книги, но по-добре си вземи списания и вестници, да четеш някакви разтоварващи неща. Подготви си дрехи, като пижами и бельо, които после да изхвърлиш, не знам дали там ти дават, но за всеки случай подготви, на мен в Турция нищо не ми дадоха. Като пиеш йод ти става студено, затова си подготви дебели дрешки за всеки случай. След 24 часа ти мерят радиацията, после след 48 часа отново и живот и здраве после те пускат. Питай ги дали може телефони, таблети да си вземеш. Не знам в Бг как е, там можеше, но аз си мислех, че не може и не се бях подготвила. Питай още каквото те вълнува, много е важно да си информирана, защото мен най-ме е страх от неизвесстното. Не знам дали това е полезно за всички тук, затова ако искаш ми пиши съобщение и с радост ще ти отговоря!

# 63
  • Варна
това което казваш е полезно за всички....

# 64
това което казваш е полезно за всички....
Добре, не съм писала до сега и затова не исках да ви натоварвам с излишна информация. Но в крайна сметка форума е затова, да можем да черпим информация и Сила! една от друга Simple Smile

# 65
  • Варна
LucyHope копирай ми тогава личното съобщение и го постни тук,че при мен не се е запаметило  Embarassed

# 66
Ето какво написах допълнително за моя опит при пиенето на йод до Глухарче:
Няма причина да идваш до София, щом си се записала във Варна. В крайна сметка, няма никакво значение. Пиеш йода и това е, къде си няма значение. Пандев не ми обясни много за йода, даже мисля че не е много наясно, или просто не смее да се бърка в работата на колегите си...Аз имам приятел в София, който сега ми съдейства и ми записа час за приема на йод. Сцинтиграфията или както там я наричат ти я разчита на място доцента, който ти прави скен-а. Той се прави след окол 3-4 дни, до седмица. Не веднага след като си пила йода. На мен през май месец 2014 ми я павиха и уж беше ОК, според Пандев било твърде рано да се кажело, имайки предвид операциите ми и т.н... Та общо взето сега всичко на ново, но само позитивни мисли и това е! Така или иначе йода няма как да не ги убие тези гадини, нали това е целта!
Хубавото на хапчетата за гърло е, че убиват някакси металния вкус от йода в устата. Аз съм малко кекава на тема ядене, та тогава ядях само банани и портокали. Подготви някой близък да може да реагира ако ти се дояде нещо различно. Аз не можах да ям тамошната храна и лекаря ми се кара по телефона. Имаше много развален английски, но подрабзбрах, че е хубаво да се яде:-)
Вземи си някакви маски за лице, коса, шампоанчета за еднократно ползване ако искаш...Аз си бях взела и миризмата от тези продукти ме успокояваше, все едно си на хотел  Twisted Evil

# 67
  • Варна
Само за сцинтиграфията пак ли се спира л- тироксина?
Аз също съм със същата гад като твоята,но не ми предложиха това изследване...та се чудя дали да не го направя на своя глава....

# 68
  • Варна
skabiela и аз така разбрах

# 69
Айде да минава бързо, ще стискаме палци Hug Hug Hug

# 70
  • Милано
Момичета,да се отчета и аз с новите резултати,а в петък ще видя какво ще каже ендото...И така Креатинин-0,65(0,5-0,9),УКреатининв урината-34,57,приблизително за 24 часа 1,04г/24ч(0,6-1,8),  Креатининов клирънс-111мл/минута(70-120),Калций в урината 8,6мг/дл,равна на258мг/24ч(100-300),неоганичен фосфор в урината 24,6 мг/дл,равен на 0,74 г/24ч(0,4-1,3),натрий 142(135-145),калий 4,72(3,4-5,1),Калций 9,4(8,4-10,4),Фосфор 4,1(2,7-4,5),триглицериди 68(45-170),общ холестерол 244(70-200)...Момичета,пак ми се е качил този холестерол #2gunfireХДЛ холестерол 60(над 45),ТСХ 2,470(0,35-4,94)..Пак ще трябва да ми коригират дозата,за да падне под 2.С-ФТ3-2,39(1,71-3,71),С-ФТ4-1,18(0,7-1,48),Витамин Д-25-ОХ Д общ(Д2 и Д3) 47,1(30-100),Паратхормон 18(15-68,3)S-Glucosio 93(70-110),уреа-25(10-50),Албумин 40,16(35-50).Момичета,ще ви пиша след прегледа в петък HugДано има шанс за паращитовидните ми жлези PraynigПрегръщам ви!  bouquet  bouquet  bouquet                                                                                                                            

# 71
Здравейте, момичета! Присъединявам се и аз към отбора ... Embarassed Благодаря на всички за постовете и коментарите, много ми помагате. Накратко: с хиперфункция съм, а се оказа и че си отглеждам няколко възела, 2 от които по-големички Cry. Миналата седмица бях на преглед при проф.Пандев (между другото уникален човек е), засега съм на лечение с Тирозол и бета-блокери, а по-нататък ще мисля или за операция, или за йод-терапия. Трябва да направя и сцинтиграфия на жлезата. В тази връзка, моля тези, които са правили това изследване за коментар: трябва ли преди него да спра Тирозола и за колко време? Писах на професора, защото не уточнихме този въпрос, но писмото ми се върна като недоставено  Cry. Някой ако има и друг валиден mail на Пандев, освен този в dir.bg, моля да сподели. Пожелавам на всички здраве и повече положителни емоции  Hug
За инфо maria_ck: Имейлът на Пандев е rpandev@ovi.com. Според мен сцинтиграфия се прави само при спрян хормон и след взимането на диагностичен йод. Така или иначе обаче, доктора трябва да каже точно какви са стъпките за процедурата.

# 72
  • Варна
Така момичета аз вече броя на обратно.Днес взех направленията за хоспитализация и изследвания.Утре пускам изследванията и понеделник на ринга.Ако има обхват там ще пиша,ако няма като се върна  Simple Smile

# 73
  • Милано
Така момичета аз вече броя на обратно.Днес взех направленията за хоспитализация и изследвания.Утре пускам изследванията и понеделник на ринга.Ако има обхват там ще пиша,ако няма като се върна  Simple Smile
Успех,Глухарче Hug Hug Hug

# 74
  • Бургас
Здравейте момичета Simple Smile аз съм нова тук, не в темата във форума изобщо. Във форума е удоволствие човек да пребивава, но в теми като вашата (вече нашата) не особено. Някой да не ме разбере погрешно момичетата са супер, инфото е преживяно. Но защо да не си говорим за весели и забавни преживявания, а се налага да споделяме опит за болести. За жалост въпросът ми е риторичен  Sad.
Аз все още нямам опит който да споделя, но ми се налага да го натрупам. В понеделник 16.03.15
ми предстои операция за премахване на цялата щитовидна жлеза била пълна с тумори и кисти. От пет години знам това при рутинен преглед на ехограф, но бяха малки и малко на брой, вече нямало накъде, казват, чудят се на какво съм разчитала, на господ ли?
Отговарям им: Нямам абсолютно никакви оплаквания, хормоните ми за толкова години не мръднаха-перфектни са, перфектен маникюр, коса къдрава и дълга до кръста, боядисана русо при това, спортуваща активно и неуморимо, за моите 39г изглеждам на 29г(нескромно,но така казва мъж ми)
Моля ви момичета отговорете ми къде е проблема защо, трябва да се подлагам на операция, някой преживял ли е подобно нещо. Много четох, но на някой всичко да си му е наред, а да го подлагат на операция не прочетох, някакво изключение ли съм?

Общи условия

Активация на акаунт