Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 434
  • 913
  •   1
Отговори
# 735
  • гр.Гоце Делчев
sisitons  имаш доста стаж така,че зависи от дохода,който си получавала през годините пък и учителите имате работа по проекти ,лекторски,ако не си учител в детска градина така,че според мен ще получаваш пенсия поне към 280лв.Желая ти успех.Ако нещо те интересува при подготовка на документите за пенсия след инвалидизирането питай .

# 736
  • Варна
Аз питам и сега кво?
Вече имам решение,счетоводителката ми направи уп 2.....и сега?

# 737
sisitons  имаш доста стаж така,че зависи от дохода,който си получавала през годините пък и учителите имате работа по проекти ,лекторски,ако не си учител в детска градина така,че според мен ще получаваш пенсия поне към 280лв.Желая ти успех.Ако нещо те интересува при подготовка на документите за пенсия след инвалидизирането питай .
Учител съм всички години в професионална гимназия, аз съм инженер по елктроника и автоматика, но само като учител работя от 23 годишна, благодаря, ще се възползвам, но те да ми дадат ТЕЛК де  Crazy

# 738
]
.Аз имам съмнения за себе си,че и преди операцията съм била с нисък вит.Д....Аз сега се наблюдавам......нисък ли е-играе кръвното,скованост и болки в костите и мускулите ,отчаяност.........
Оказа се ,че и аз съм с ниски стойности на вит.Д- 36/50-120/Оплакванията ми са същите и въпросът ми е дали това е следствие от засегнатите паращитовидни жлези?Сега ендото ми изписа вигантол.И тъй като калция ми е добре 2,23,той счита ,че "няма общо" с паращитовидните жлези.Та нали организма ми е едно цяло.А освен това и оплакванията ми след операцията ooooh!!
 Но е възможно и преди това да е бил нисък !И освен това ми каза ,"че ниските стойности не мога да ги усещам по никакъв начин"  Laughing!Е вигантола се надявам да  оправи нещата!

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 13:10 от gia_n

# 739
  • Милано
]
.Аз имам съмнения за себе си,че и преди операцията съм била с нисък вит.Д....Аз сега се наблюдавам......нисък ли е-играе кръвното,скованост и болки в костите и мускулите ,отчаяност.........
Оказа се ,че и аз съм с ниски стойности на вит.Д- 36/50-120/Оплакванията ми са същите и въпросът ми е дали това е следствие от засегнатите паращитовидни жлези?Сега ендото ми изписа вигантол.И тъй като калция ми е добре 2,23,той счита ,че "няма общо" с паращитовидните жлези.Та нали организма ми е едно цяло.А освен това и оплакванията ми след операцията ooooh!!
 Но е възможно и преди това да е бил нисък !И освен това ми каза ,"че ниските стойности не мога да ги усещам по никакъв начин"  Laughing!Е вигантола се надявам да  оправи нещата!
...Аз съм на ендокринолог в сряда и ще ти пиша какво е казал моя,но личната ми каза,че паратхормона е в граници и не е от него.И тя твърди,че ниските стойности не би трябвало да ги усещам,казва,че има пациенти с вит.Д 4(30-100) и се чувстват добре.....но всеки организъм реагира различно.Сигурна съм,че от ВИТАНГОЛА нещата ще се оправят Hug

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 01:27 от K.Lera

# 740
какви са ти симптомите, аз лично съм все зле съвсем честно. Витамин Д не съм изследвала, но съм с нисък калций и сега мравучкам в момента. По едно време лятото бях добре, сега пак не съм. Тогава за първи път бях с всичко в норма. Ако малко се сложа на диета, защото съм 90 кг веднага почвам да мравучкам. Това значи нисък калций. паратхормона ми е 5 при норма над 16. Рокалтрол пия по 4 на ден. Аз съм със засегнати паращатовидни жлези предполагаемо, защото те не се виждат на ехо, абе не ми се говори....

# 741
  • гр.Гоце Делчев
skabiela щом имаш решение и УП 2 си подаваш документите в териториалното поделение на НОИ  за определяне на пенсията и,когато са гонови ще ти преведат парите от датата на инвалидизацията.Извинявай за забавения отговор ,но няколко дни не бях влизала във форума.

# 742
  • Варна
skabiela щом имаш решение и УП 2 си подаваш документите в териториалното поделение на НОИ  за определяне на пенсията и,когато са гонови ще ти преведат парите от датата на инвалидизацията.Извинявай за забавения отговор ,но няколко дни не бях влизала във форума.
Спокойно,знае  тя,но да си попита.
Момичета аз съм труп направо.Този път ми се разказа играта.Нали трябваше да спра хормона за месец заради сцинтиграфията,днес си пуснах изследванията.ТСХ ми е над 100,дори не се знае колко над 100,просто са спрели да отчитат до там.Предния път стигнах до 62.Направо ходя и залитам.И на работа ходя,направо се измъчих.

# 743
Ох леле, Глухарче това не мога да си го представя даже, аз съм била с 66 и бях много зле , ама много е тогава качих 5 килограма и край толкова си седят , няма мърдане. Аз много се тормозя с тези кила все си мисля да ги свалям , ама не става тая ....

# 744
  Глухарче, вземи си болнични и не се измъчвай допълнително!
sisitons ,смяната на сезоните винаги ще ни влияе зле.И аз бях добре лятото!Но това с вит.Д можех да го направя много по-рано,но ендото тогава ме отказа.Прочети в нета какви са симптомите при недостатъчен вит.Д,същите ги изпитвам и аз.И ми казва ,че не мога да го почуствам.Не само се чуствам зле ,но и считам че това е резултата от травмираните ми паращитовидни жлези!
Отново съм с крампи и вземам сега  магнезий , започвам да се обърквам с цялата палитра от лекарства! Hug

# 745
Здравейте,
нова съм ,току що се регистрирах .
От няколко дена съм в ужас,откриха ми голяма киста 30,6/37 мм на десния лоб и малка в левия,предстои ми операция в понеделник и съм се зачела във форумите.
Чета и още повече се притеснявам дали постъпвам правилно .Няма проблем с ТСХ в нормите е,имам само леко душене и сърцебиене от време на време .
Когато хирурга ме попита имам ли питане за самата операция ,не знаех какво да питам newsm78 .Сега обаче имам и то много ,но вече е късно .
Чета писаното тук и още повече се стряскам Sad

# 746
gia_n , аз съм с хипопаратереодизъм доказан не ми работят част от парашитовидните жлези, при мен започва едно мравучкане, изтръпване и промяна даже в зрението трепери ми и то и имам по-светли петна навсякъде, но все съм с нисък калций. Не съм спирала рокалтрола , пия и калций.
vesi_and , всичко ще е наред , кой ще те оперира и къде...

# 747
Ще ме оперират във ВМА д -р Михайлов ,препоръчаха ми го.
Сигурно ще е наред ,но страха от неизвестното си остава Simple Smile

# 748
  • Варна
vesi_and спокойно можеш да си зададеш въпросите тук,ще обясняваме.Не се плаши,самата операция не е тежка.Всички сме изпитвали страхове,но не си струват повярвай ми.
Общо взето след 2 часа ще си на крака,а след 2 дни в къщи  Hug

# 749
  • Варна
Веси,ако са само кисти не е нужно да се прави операция,това го казвам защото доктор Райков ги източва и пълни със спирт,така кистата се свива,Тази процедура се прави няколко пъти.Съветвам те да се свържеш с Райков и да те види.Пиша ти ги тези неща ,защото аз също имах кисти и то много по големи ,тази процедура ми я направиха и на мен ,бях многоо доволна ,за жалост от дригия лоб откриха неприятно нещо та за това ме оперираха!

Ако са само кисти не се подлагай на операция .....моля те ,направи консулт с този докт

Общи условия

Активация на акаунт