Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 283
  • 913
  •   1
Отговори
# 870
  • Варна
Не трябва ли веднага след операция да се изпишат лекарства? Защо се налага такъв период на изчакване, за да заработи евентуално жлезата ли? На мен ми казаха, че ще ми оставят част ако всичко е наред, та да знам. Confused

# 871
Утре сутринта съм на лекар , нямаше как днес .Ще потърпя още малко  Simple Smile Калций пия ,но за другите трябва да видим какво се случва .
Големи помощници сте ,момичета .Някак като сподели човек тук и един кратък отговор от "ветераните"  е достатъчен за да се почувства човек по добре.

Благодаря bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet Hug

# 872
калций и да пиеш и да не пиеш все тая ако не взимаш вит. Д.

# 873
  • Варна
Момичета, така и не разбрах веднага след операцията ли ще ми изпишат лекарствата? Много ми е важно да зная, че операцията ще е в София, а ако не ми кажат какво да пия трябва по-рано да си запазя час за Райков във Варна, че няма да има часове.
А ако ми изпишат лекарствата в София, колко време след това трябва да отида на ендокринолог?

# 874
  • София
ilianagm, доколкото разбрах си при проф.Пандев. Ако е така - споко! Той изписва хормон още в деня на операцията, като излезеш от упойка и го почваш от следващия ден. Дава малко по-висока доза, която те кара да се чувстваш бодра и изпълнена с енергия, поне аз бях така Simple Smile След това контролният преглед мисля беше след 45 дни, да се напасне дозата на хормона, съобразно кръвните изследвания, които ще направиш.
Не се шашкай, всичко ще е наред!  Hug

# 875
         Оперирана съм при проф. Пандев. Еутирокс ми изписа 1 месец след операцията, на контролата. На моя позната изобщо не се наложи да пие хормон след операцията, жлезата си проработи нормално. Така, че всичко е много индивидуално.

# 876
  • Милано
калций и да пиеш и да не пиеш все тая ако не взимаш вит. Д.
  Напълно съм съгласна с теб,Фри Hug

# 877
Ами пия каквото са ми изписали за сега ,а колкото до набавянето на витамин Д си го набавям по друг начин ,а не с хапчета .То и калция беше с вит С,но вече го спрях.
Сега на контролата тази седмица ще видим дали ще пия друго или изобщо нещо.

# 878
Момичета, каква е разликата между киста и възел newsm78 Реших на своя глава да отида на друг ехограф за щит.жлеза. За него образуванието не е възел, а киста newsm78 Пак казва, че е за операция заради размера, но пък не ми спомена нищо за биопсия(направо каза, че е доброкачествено).

# 879
Момичета, каква е разликата между киста и възел newsm78 Реших на своя глава да отида на друг ехограф за щит.жлеза. За него образуванието не е възел, а киста newsm78 Пак казва, че е за операция заради размера, но пък не ми спомена нищо за биопсия(направо каза, че е доброкачествено).

Кистата е като торбичка с течност ,махай я щом е казал доктора ,няма страшно ,правят  веднага хистология .Няма как да ти правят биопсия защото ще спукат кистата.Възел или аденом (едно и също е) е плътно образувание и на него правят предварителна биопсия или не....може да е всякакво ,добокачествено или не дай боже, злокачествено .

# 880
боли ли те?
ако си добре и ТСХ е ок по-добре не се оперирай

# 881
 Не усещам нищо. Просто е голямо-над 3см Не се вижда или напипва. Откри се случайно заради назначено от АГто ми ТСХ, което излезе под норма. Другите показатели са ми в норма иначе, но нещо загатват, че с бременността може да ми разбърка хормоните. Честно казано преди секциото не ми се пипа, но все пак си е притеснение

# 882
  • Варна
Весииии,не е вяено че с биопсията ще ти пукнат кистата.....няма такова нещо.Мисля че на теб писах за метода ,аз също имах киста и ми я източиха.
Ако нямах Рак нямаше да ме режат изобщо,две склерозиращи терапии и готово!

# 883
  • Варна
Meрси Мемчо и Буба-mp3. Все ле е страх нещо да не пропусна, ама се успокоявам като попитам☺☺☺.

# 884
  • Варна
ilianagm спокойно,изчакай всичко по реда си.Виждаш,че има хора минали по този път.Ще помагаме с каквото можем.

Общи условия

Активация на акаунт