Парфюмни размисли и страсти - 188

• 75 269
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
  • Франция
По темата отношение няма да взема.

Като запис ще кажа няколко думи за аромати и марки, с които се запознах напоследък.
Имах възможността да се запозная с част от творчеството на Patricia de Nikolai - разбирам защо тази талантлива дама е с реноме, сходно на това на мосю Елена. Всички нейни аромати, които подуших, са нестандартни, богати и многопластови, с неочаквано звучене и развитие. В двете крайности за мен се оказаха новият Cuir Cuba и L'Eau Mixte. Първият ми причини потрес, сравним със запознаването ми с Уд Испахан, започва много зелен, дълбок и влажен, дървесните акорди се изострят постепенно и завършват в миризма на спарена пот. Вторият е нещо истински красиво и свежо, изпълнено с лека ръка, в стила на Ермесансите, ако имаха малка разфасовка, щях да го купя на мига, но за стотица се разколебах.
Опитах също непознатите за мен LM Parfums. В повечето уви открих нещо много познато. Ultimate Seduction например си е интерпретация на Коко Мадмоазел. А Chemise Blanche, който ме грабна в първия момент, се разви като по-сапунена версия на № 22 (не си представях, че е възможно да има и още по-сапунен 22!).
Личното ми откритие е Hubert Maes. На вниманието на всички фенове на старите геррлени и други ретро бабички! (Атти  Hug) - този човек е успял да възпроизведе идеята във всичките си творения. Успях да се влюбя в Histoire d'un Reve, който на моята кожа ми заприлича страшно много на старата версия на Мицуко. А пък Histoire Charnelle е една малко по-подправкова (канелена) версия на Шалимар пп. Не пропускайте възможност за тест Simple Smile

Май информацията им за БГ/София има нужда от актуализация.
Направил си си труда да провериш, забелязал си неточности. Похвална реакция би било да пишеш на администратора на сайта, което е лесно и удобно.

# 61
Май информацията им за БГ/София има нужда от актуализация.
Направил си си труда да провериш, забелязал си неточности. Похвална реакция би било да пишеш на администратора на сайта, което е лесно и удобно.
Скрит текст:
Не ме интересуват похвалите, а за да им пиша май ми трябва или Гугъл account или регистрация в блога им, което няма да направя. Това е просто блог в Blogspot.com, а не нормален сайт. Абе хич не е толкова удобно и не става с един клик както другаде Laughing

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 22:56 от ScorpionKing

# 62
  • Франция
Скрит текст:
Колко е хубаво, че хората сме различни Simple Smile
Интересувам се от похвални дела много повече от това да откривам пропуски в работата на другите, а и едва ли ще ми отнеме повече време от писането в тази тема, така че ще им съобщя за актуалните промени в софийския парфюмен пейзаж, веднага щом самата аз успея да си актуализирам представите за него.  Peace

# 63
Скрит текст:
Колко е хубаво, че хората сме различни Simple Smile
Интересувам се от похвални дела много повече от това да откривам пропуски в работата на другите, а и едва ли ще ми отнеме повече време от писането в тази тема, така че ще им съобщя за актуалните промени в софийския парфюмен пейзаж, веднага щом самата аз успея да си актуализирам представите за него.  Peace
Скрит текст:
Аз не бих го нарекъл "пропуск в работата им". Те най-вероятно дори не са стъпвали в БГ и пишат каквото потребителите на блога им представят като информация. А и според мен това не им е работата, а просто някакво хоби. Така че не ги критикувам. Иначе да, ако беше по-удобно с удоволствие бих им съобщил за 1-2 промени, с които поне аз съм наясно. Сигурно има още.

# 64
Атти   bouquet чудна апокалиптична тема  Laughing
Не бих понесла, дори да е единствен Vanderbilt Gloria Vanderbilt -тубероза, алдехиди, ананас и лавандула, бляк - някой някога ми е подарил едно флаконче, държа го от години в тоалетната, понякога отварям капачето и помирисвам без да пръскам - проверявам още ли си е същата гадост, съвпада ли със това, което помня. Еми все си е същото  Crossing Arms
Номер 5 - не го понасям, освен варианта Eau Premiere, който не ми пречи, но не ме и впечатлява, напомня ми аромата от пакетче носни кърпички, само не помня от коя марка.
Gucci Rush - иначе си падам по шипри и по пачули, но този в никакъв случай. Освен неприятната комбинация на съставки, седи ми натегнато като юмрук. А аз обичам парфюмът да е като пръсти на пианист.
Sensuous Noir - по пирамида би трябвало да ми харесва, а ми докара главоболие и позиви за минути при първата и единствена проба. Добре, че беше топло, та си провесих ръката извън колата, докато стигна до мивка.
Мицуко, Уоманити, Клое, лекарствени удове, подземни тамяни, драматично женствени цветни пудри - също не ги мога. И още доста други, уви, доста харесвани...

И обратното. Нося си с кеф Хабанита във всички версии до които съм се докопала.( Изненадвам се, че още никой не я е номинирал в тази тема  Laughing) Мистер на Роша също ме радва много. И Angel бива, добре ми седи. Понякога нося и Eden (в доза един пст) с удоволствие.

Това е ако апокалипсисът се случи тия дни.  Sunglasses За по-натам не знам, вкусовете се променят...донякъде  Grinning

# 65
Както бях забутала нейде Лолита и като я открих ми се видя прекрасна, така вчера открих и другия забутан парфюм L'Agent. Видя ми се повече от разкошен и след малко ще го водя на работа, втори ден с него! Crazy Ще предприема тактиката да си крия по 1-2 парфюма от време на време, защото ефектът след намирането им е wow! Ми харесвам си ги! Flutter Grinning

Йоан ВладимирHug благодаря за гида!

# 66
А cayenne, моите истории-истерии с Хабанита са общоизвестни, та ме е срам да досаждам повече с омразата си към този парфюм и затова смяташ, че не е номинирана. Отрова си е отвсякъде. Laughing

А мразителите на Сахара Ноар, се сетих да пробват Amber Absolute Tom Ford от ексклузивите, да видят и тези църкви. Този категорично са ми забранили да нося на работа колежките, дори и с едно напръскване на китка. Mr. Green

# 67
хейтим?
тлъсти туберозища
без конкретен пример

пп преди седмица отново се потресох колко неприятен ми е Жики пп - тотално неносим  Tired
за разлика от изключително харесвания от мен едт вариант, капките от който пазя като очите си  Heart Eyes

# 68
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не бих носила Отровата на Диор. Peace

gadamer, с неприязънта към Сахарата, добре че не си идвала скоро на гримови срещи, защото там повечето момичета много харесват този парфюм и се пръскаме здраво с моя. Всичко прекадяваме. Laughing Whistling Party

Много е вероятно върху теб да стои чудесно.

# 69
  • София
А мразителите на Сахара Ноар, се сетих да пробват Amber Absolute Tom Ford от ексклузивите, да видят и тези църкви. Този категорично са ми забранили да нося на работа колежките, дори и с едно напръскване на китка. Mr. Green
На някой от следващите апокалипсиси може да го преслушам  Grinning

# 70
  • Belgium

Да си призная, изненадвам се, че толкова много хора тук не харесват Номер 5 на Шанел. Аз също не съм му от феновете. А уж им е най-популярният аромат. Но пък Eau Premiere страшно много ми харесва, а де!?

Много хора сме така. Просто Eau Premiere е доста по-носима версия.
В тази връзка някой беше споменал по-напред за тема за парфюми, които смятаме за шедьоври, дори и да не ги харесваме. Та Chanel 5 за мен е точно такъв - шедьовър, но тотално неносим на моята кожа.

Вчера тествах два сравнително нови аромата - дамският Ерос на Версаче (скука абсолютна, толкова ми беше безличен, че дори не мога да кажа на какво ми ухаеше. Прилична трайност има и не е някаква ядрена бомба. Ако случайно стане хит, няма да поразява на талази околните) и Ризорт версията на Ели Сааб (тук имах големи очаквания, че парфюмът ще бъде много мой, но уви. Блудкава водица ми дойде, не е и акватик, че да напомня директно морската шир. Малко портокалов цвят и жасмин усетих, както и лека солена нотка. Трябваше да има смокини, но при мен не изгряха. А и не се отличи с особена трайност).

Оставам си в кротка парфюмна нирвана.

# 71
Денси, ама я ги разкажи историите с Хабанита, ще е забавно със сигурност, проспала темата като си ги писала  Flutter

Парфюмния гид от Йоан- Владимир и аз си го запомних, благодаря   bouquet И си набелязах едно местенце в Будапеща  Sunglasses

И да похваля един бюджетен мъжки аромат:
http://www.fragrantica.com/perfume/Oriflame/Giordani-Man-Notte-28162.html
Много тонизиращ, кафето и грейпфрута се усещат добре, подпряни от ветивер и кипарис (на мен ми прилича и на хвойна), малко пипер го стопля и дискретна кожена нотка добавя елегантност. Много ми харесва, а винаги съм подценявала Орифлейм. Всъщност сега видях, че този аромат е създаден от Натали Лорсон  Simple Smile

# 72
  • София
Изпуснах цяла тема, не мога да повярвам..  Confused

Може ли да си представите как през това време съм изпръскала почти 30 мл. от един парфюм. Луда работа. Такава моногамия не е била никога досега. Поне от както започна отдаването на парфюмната ми зависимост.  Grinning Толкова го обичам, че чак ме боли. Говоря за Гарденията на Герлен.  Heart Eyes

Прегледах набързо предишната тема и с нетърпение , очаквам летните аромати на Елена и на Ели Сааб. Като чуя сол в парфюм и направо настръхвам. Батукада влезе в листата за тест също.

Относно хейта.Има много други, които откровено не харесвам, но към малко получавам директен позив.:

The One Dolce&Gabbana - този буквално ми обръща стомаха
L'eau d'Issey - гнилите стебла в този също

едит:
Дени, честита ароматна придобвика, разкажи малко повече за него, моля!  Hug  bouquet
Изглежда интересен. Продава ли се в нашите бутици?
Изкушават ме 2-3 аромата от Приве колекцията, покрай предстоящото намаление ...

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 15:54 от Courage

# 73
  • Пловдив
Благодаря за темата, изключително интересна!

Аз също по-скоро не бих носила парфюм, отколкото някой, който предизвиква позиви в стомаха ми  Simple Smile

Като цяло не харесвам шипри. Не бих носила и Angel TM, както и Narsico. Този последният такова главоболие ми докара последния път, че едва се свестих. Но пък страшно харесвам Narciso Rodriguez for Her Musc.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Искам да ви попитам - към кой от ексклузивите на Герлен да се насоча? Понеже ще пътувам до Париж след известно време и ще посетя бутика на Герлен, та искам да пробвам някои от парфюмите, които не се намират в България (или поне в Пловдив няма къде да ги видя и тествам), но не ми се иска да пръскам всичко наред, кой си заслужава да се пробва?

# 74
  • Sofia

Изкушават ме 2-3 аромата от Приве колекцията, покрай предстоящото намаление ...

За 8 март ли? Колко %?

Общи условия

Активация на акаунт