Парфюмни размисли и страсти - 188

• 74 755
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Обожавам аромата на нов кожен салон на автомобил. Не знам кой парфюм мирише точно на това, може би мъжкият Диор ом интенз най-много ми се доближава, но знам, че модерните шипри от типа на Comme des Garcons 2 и White Goldskin се съчетават магически с този аромат в купето. Не мога и нямам капацитета да направя анализ защо, но е факт, според моя нос. Вероятно заради хладно-надменно-луксозното излъчване и на кожата, и на този тип шипри. Парфюми с щипка виолетка, тамян и муск в състава си също много хубаво подхождат на кожата. В този ред на разсъждения по твърдението на Ковачева, да, моят мъж харесва точно такива парфюми, като описаните по-горе. Доволна съм, че вкусовете ни съвпадат и не сме имали драми кой какво да не носи.
Калорийни бомби от контингента на Тиери и други с този почерк и двамата не харесваме.

# 706
На мен Ботега Венета ми мирише точно на автомобилна кожа.

# 707
За кожени аромати тук се говори от години хич не мога да си обясня как сега ще да е станало модно Grinning Grinning Харесват се и то много както от мъже, така и от жени и това е напълно обяснимо. Не всички понасят Тиери М. ванилийки и китки. Няма лошо в тях обаче и те писват. Кожата в парфюмерията носи съвсем друг заряд. То верно че от кожен до кожен аромат Балкан разлика. Някои го предпочитат със уд и други хард съставки, други по-лека комбинация и така..нищо чудно и невиждано. А темата беше за асоциации не за това кой каква кола кара и забележките са излишни. Аз не карам никаква например ама това пречи ли ми да ми се вихри въображението Crazy Party

# 708
Ароматът на кожа свързвам със щастливи спомени от СБХ (я да видим кой ги помни). Рождени дни, подаръци, много обичах да ходя там като малка. Първият ми подарък като за голямо момиче беше от там (на 12 бях).

# 709
  • на терасата
За да се върнем към парфюмните страсти, да споделя и моите впечтления от Градината на Мосю Ли Simple Smile
Пръснах на блотер, признавам, не на кожа Simple Smile Много свежо, минималистично и оптимистично ухание.
Няма да го купя, защото не е съвсем от моите, аз предпочитам цветно-мускусови аромати, но ми хареса идеята на парфюма. Има мисъл и талант, вложени в този аромат. Уважавам таланта, вложен в каквото и да е, а тук личи талант  Peace

Тествах и Collection Extraordinaire California Reverie Van Cleef & Arpels. Интересен е, ще го тествам отново, мисля за него...Ако някой го има, ще съм благодарна на мнения при разносване как е.

Подушвайки разни капачета, вниманието ми бе привлечено от Dolce&Gabbana Pour Femme Intense . В сравнение с Dolce&Gabbana Pour Femme, Intenese версията ме заинтригува повече. Някак по-дълбок ми се стори, "по-пипнат", ако мога така да се изразя... Deziderata беше споделила наскоро за двата и това ме накара да направя паралелен тест.

Chloe Love eau Florale също ми хареса за пролетно-летен парфюм, върнах се да го подуша отново. Интересен е. Който го има и ползва, моля да сподели впечатления  Hug

Скрит текст:
Deziderata, аз помня СБХ, разбира се Wink Все още пазя 2 кожени чанти купени от там. И много други спомени ме връхлитат, свързани с този магазин, но не е мястото в тази тема  Hug

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 15:48 от рак-щрак

# 710
  • София
Преди време попаднах на крилатата фраза, че ако една жена иска да се хареса наистина на някой мъж, просто трябва да носи парфюм с мирис на нова кола  Thinking Толкова елементарно ли са устроени мъжете  Mr. Green Знаете ли парфюм с мирис на нова кола, м  Mr. Green И на какво всъщност искат мъжете да миришат жените до тях? Вие сте Hug

kovatcheva - Мога само моето мнение да споделя  Simple Smile Не съм от мъжете, мислещи 25 часа в денонощието за колата, за това и ароматите на кожени салони, нафта и тн стоят далече от предпочитанията ми за любим дамски аромат  Mr. Green
А на по-сложния ти въпрос - И на какво всъщност искат мъжете да миришат жените до тях? - трудно ми е да дам еднозначен отговор, още повече един и същи парфюм може да стои различно, в зависимост от повода и температурите...
Но ако трябва да съм честен, много ми харесва аромата на череша или по-скоро на цветчетата на череша. Този аромат предизвиква у мен позитивни асоциации, като го свързвам с безгижна, жизнерадстна свежест, типична женственост и невинност.

Иска ми се да споделя 2-3 думи за Pal Zileri Collezione Privata  - Viaggio d`Africa  for men - бях обещал на raz_nejena и sympathySimple Smile
Разносих го няколко пъти и смело мога да кажа, че надмина очакванията ми - страхотен парфюм.
Той е напълно унисекс, да не кажа 55-45% в полза на женски аромат. Много интересен и труден за описване - едновременно е свеж и дървесен, но и сладникъв с уклон към гурме стила, но без да е тежък или накъртващо сладък...Сравняват го с Hermes - Hermessence Vetiver Tonka  for women and men, но не познавам въпросния Ерме и не мога да потвърдя приликата.
Viaggio d`Africa е чудесно смесен и още от първата минута гали носа благодарение на умелото смесване между свежи, дървесни и сладникави нотки. Интересното е, че в развитието му на моменти усещам нещо като шоколад, но не сладък или захаросан, а по-скоро нещо като печен сладкиш, в който има парченца тъмен шоколад...Разбира се, това не значи, че парфюма е зимен или гурме, по-скоро го споменавам като любопитен момент, който спомогна да се влюбя в този парфюм и да подчертая комплексния му характер.
Толкова ми хареса този аромат, че поръчах без колебание Pal Zileri Collezione Privata Cuoio и Pal Zileri Collezione Privata Essenza di Aoud.

Иначе, днес с интерес открих, че в дрогерия Be Fit продават с възможност за тест доста от парфюмите на интересната/поне за мен/ френска марка за натурални аромати -  Acorelle - http://www.fragrantica.com/designers/Acorelle.html

Тествах някои от тях и ми допаднаха. Препоръвам ги на тези от Вас, които имат интерес към нещо по-различно от познатите парфюми в моловете. Повечето са с определена насоченост - лотус, нероли, череша, жасмин и тн.  Не са парфюми, които ще предизвикат невиждан възторг, но със сигруност са любоптни за тест, защото предлагат нежни и свежи комбинации в един по-нетипичен стил.

Хубав уикенд от мен   bouquet

# 711
Нещо темата залитна в снобарска посока, кой е по-по-най.... Sad
Хайде още една се изказа неподготвена!  ooooh!
Освен, че нещо сте в грешка, сте станали и накриво, явно. Къде видяхте снобарско, къде по-по-най, та пък и забележките продължиха?! Разбира се,  ни в клин, ни в ръкав...

# 712
  • на терасата
Скрит текст:
Нещо темата залитна в снобарска посока, кой е по-по-най.... Sad
Хайде още една се изказа неподготвена!  ooooh!
Освен, че нещо сте в грешка, сте станали и накриво, явно. Къде видяхте снобарско, къде по-по-най, та пък и забележките продължиха?! Разбира се,  ни в клин, ни в ръкав...
Ако беше прочела останалата част от дългия ми пост, може би щеше да се включиш по-адекватно в тематиката...

# 713
  • София
Deetron, благодаря много  Hug Както винаги чудесно описание с нотки на собствено възприятие  Heart Eyes Много ми стана любопитен този парфюм, чакам новини от една мила съфорумка, която си го поръча, да сподели малко от него и за моя нос Flutter  А сега с нетърпение ще чакам мнението ти за Pal Zileri Collezione Privata Cuoio и Pal Zileri Collezione Privata Essenza di Aoud  Grinning

И определено ще намина през Be Fit да видя тези аромати, които ти направиха впечатление.

# 714
Deetron, благодаря за описанието. Pal Zileri Collezione Privata Cuoio   отдавна искам да го пробвам защото казват че е едно към едно с Тосканската кожа на ТФ. Иначе  Африка който си описал няма нищо чудно да е като Ветивер тонка явно марката копира. Аз познавам ветивер тонка за мен е близък с африканския бал Бийредо. Те нещата си приличат, копират и тн. Grinning Африканския бал обаче ми харесва повече или поне застава на моята кожа по-добре от ветивер тонка. Да, унисекс са  и стоят на мъж и жена по различен начин.

Да са ти честити Pal Zileri ,с кеф да си ги ползваш!

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 16:06 от raz_nejena

# 715
Гледам за кожени аромати говорите. Да ви подсетя за това кожено  Гучи
http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Eau-de-Parfum-684.html

# 716
  • София
Deetron, а като трайност как е този Pal Zileri Collezione Privata  - Viaggio d`Africa  for men?

Аз нямам нито един кожен аромат, може би защото не съм го открила,но и аз не търся конкретен аромат,ако аромата ме срещне може и да се спогодим.На ЛМ съм подарявала аромати с кожа, но никога не съм правила асоциации с кожен салон.Между другото тук е мястото да споделя,че Deetron е човека,който ми отвори очите за един изтънчен мъжки кожен аромат Канали Стайл, за което много му благодаря!  bouquet

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 16:56 от veka

# 717
  • Germany
Благодаря на всички за мненията, и най-вече на мъжете  Hug, сигурна бях, че няма как да искат жената до тях да мирише на кола, пък било то и нова  Mr. Green. И ММ съм забелязала, че предпочита цветни парфюми, особено ако има виолетка е на върха на щастието, ама кой ще ходи всеки ден с виолетови парфюми  Wink Обожава виолетовия Ангел, както и Аметистовата кожа. И на мен Аметистовата кожа и ангелската кожа на Ермес се доближават най-много до представата ми за салон на нова кола. В Ангелската кожа в базата при мен избиват доста виолетки, така че, сега като го написах, май трябва да се замисля за покупка  Mr. Green, не за друго, а да радвам ММ Flutter
Вчера за първи път не можахме да се разберем, за кого да бъде The Odd Fellow Bouquet. Аз си го купих, докато го нямаше, а вчера той го надуши, пробва, и реши, че е влюбен в аромата и е за него. А как мирише на мъжка кожа  Crazy Crazy Crazy ...Доволна съм много, защото и аз го нося цяла седмица и не ми омръзва и за миг, но ще го споделя с него.
Deetron, красиво описание, прииска ми се да го душна  Hug Ако е наистина близък с Ветивер тонка, разбирам възторга ти.
А сега искам да ви разкажа повече за D600 Carner Barcelona Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Любителите на ирис трябва да си го запишат с големи букви и подчертаят дебело в листа с желания и да му осигурят специално място в парфюмното си гардеробче. Много, много добър ирис, направо нечовешки, съчетал най-доброто от най-добрите ирисови аромати. Много пудрен, помаден, с нотка на червила и винтидж пудра, без да е мазен, а напротив, стои някак разпръснат, въздушен, чист и богат. Началото му е умопомрачително - сух, пращящ ирис, с грейпфрутови корички и капка бергамот, найййй финия и сладък кардамом и прясно смлян пипер. Мислите, че красотата свършва тук? Не, продължава, защото основата е сух и прекрасен кедър и красива ванилия за разкош. Когато утихнат началните нотки, остава ирис, обаче толкова красив, разкрива се в толкова много и красиви нюанси, ту като червило, ту пудрен, на моменти виолетов, че ми иде да се разплача от щастие. Понякога имам чувството, че седя в огромна пудриера, а отгоре пада фин пудрен прах, в лилави проблясъци, ако ме разбрахте  Mr. Green За изключително стилният флакон, дървената масивна капачка и голямата бяла кутия, в която е разположен няма да споменавам  Grinning Трайност и проекция - изключителни. Ако трябва да го сравня, то не бих го направила с някой конкретен аромат, а като най-доброто от най-добрите - Боа де Ирис, Шалимар, Мулен Руж, Ирисовата Прада, Градската кралица, Ирис Тайзо, Флорентинския ирис на Дзеня и Диор Ом. Много лесен за носене и възприемане от околните и определено ми носи много настроение  Heart Eyes Heart Eyes
Спирам, че ще изпишем темата, а Атти утре е именничка и не вярвам да седне да прави нова тема  Laughing. Хубави пролетни празници, бъдете здрави и усмихнати!

# 718
  • София
sympathy, raz_nejena, kovatcheva - сега като си чета мнението за Pal Zileri Collezione Privata  - Viaggio d`Africa, не съм много убеден, че го описвам добре, но то и от съвсем скоро го имам...
Хубавото при него е, че отделните нотки не изкачат изявено за да кажа - ето сега усещам доминиращ ветивер, сега дървесна нотка, сега жасмин...не. При  Viaggio d`Africa всичко е в едно от самото начало.
Държа да спомена, че ветивера е различен от така да ги наречем условно "мъжките ветивери" като тези в Lalique Encre Noire  for men, Chopard Noble Vetiver for men, Tom Ford  Grey Vetiver for men, Terre d'Hermes...

Във Viaggio d`Africa ветивера дава баланс, а не е водеща нотка. Така че, който очаква мощен и изразен ветивер, който дава хладно, мистично и землисто усещане, ще остане разочарован.
За тези, които търсят мощен и мистичен, мрачен и почти мастилен ветивер ала изброените по-горе,  Pal Zileri предлагат друг страхотен аромат от същата частна линия - Collezione Privata - Colonia Purissima - http://www.fragrantica.com/perfume/Pal-Zileri/Collezione-Privata … rissima-8478.html

Скрит текст:

Viaggio d`Africa с две думи бих го определил като дървесено-сладникав аромат, който не прекрачва никакви граници и е трудно да бъде определен като само еди-какъв си...
Колкото до тарйността и шлейфа - страхотно представяне! И в двете отношения Viaggio d`Africa надмина очакванията ми - трайността е минимум 7 часа, а добър шлейф прави поне 3-4, като едновременно не е задушаващ или твърде силен, така че да принуди околните да сбръчкват нос. Simple Smile

Като ми пристигнат Pal Zileri Collezione Privata Cuoio и Pal Zileri Collezione Privata Essenza di Aoud от amazon.co.uk  ще споделя впечатления  Simple Smile Още повече, имам спомени от Tom Ford Tuscan Leather, а и в шкафа пазя пробичка от  Rasasi La Yuqawam Homme for men, така че ще мога да сравня Cuoio с въпросните два парфюма  Simple Smile

veka -  Hug

kovatcheva - да, да, да! Забравих за виолетките! Аз също много ги обичам в дамските парфюми, като в тези на Lolita Lempicka ги има в доволни количества и си мисля, че това е една от причината да ги харесвам толкова  Simple Smile Всъщност, ако трябва да дам цвят на повечето парфюми на Lolita Lempicka, ще е лилав.
Благодаря ти за красиво споделените впечатления от  D600 Carner Barcelona.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 18:55 от Deetron

# 719
На почитателите на рози препоръчвам http://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Acqua-Nobile-Rosa-29971.html. Много отдавна не беше ме впечатлявал така аромат на роза. Ужасно съжалявам, че не мога да говоря така красиво за парфюмите, но тествайте го, заслужава си!

Общи условия

Активация на акаунт