Искам да кажа ... (26)_02.03-08.03

• 70 477
  • 1 943
  •   1
Отговори
# 1 740
И игликата се смарангяса! Имам живи само една детелинка, здравец от 40-те дни на Енчето и една латинка, плюс две сарделки. Другите сардели, хортензията погинаха от студа тази зима. А, имам и дебела Мара май се казва, ей, казвам ви няма по-непретенциозно цвете, почти като катус е, трае без поливане, без светлина, без нищо завалият. От баба ми е и ми е много ценно.

Хух, и драцената забравих! Умира и възкръсва на няколко пъти и сега се радва на добро здраве! Бе, ще се окаже, че не съм чак такава цветоубийца. Thinking

# 1 741
Сесили,

Скрит текст:
Касита, е ти баш точно си описала цялото си фемили. Simple Smile Ей на, аз не съм лицемерна. Simple Smile
в крайна сметка, браво че се усмели да ми кажеш, че имам големи уши.  Mr. Green

НО ВИ НААААА, НОВИНААААА в София скоро сняг не беше валял.  ooooh!

ЕлиТ, че как да ти се сърдя, мен ми стана смешно тогава, защото три пъти ти казвам "Добър ден!" и три пъти една баба ми отговаря.

# 1 742
А при мен е странно ,че хич не съм някакъв запален градинар , но взема ли цвете и си върви добре ./Миналата години в едни саксийки боднах разни неща и всичко ми се хвана  Joy чак не повярвах -ама те бях растения от моето родно място и с пръст оттам . Толкова си обичам родното градче и ми липсва./
  Преди години от село си донесох едно залиняло каланхое и то цъфна розово  и стана едно кичесто и хубаво ,свекърва ми  като го видя после не повярва ,че е същото цвете - било бяло Simple Smile
 Преди Коледа си купих декоративен смърч от Лидл и още не е пресаден , но му поникнаха нови светлозелени иглички и  изглежда прекрасно . А мъжът ми още тогава важно ми поясни ,че ще изсъхне още първият месец .
  Скоро трябва да го местя в нова саксия .
 / Току-що казаха по бтв новините за трима загинали скиори под лавина в Разлог .Ужасно./
  Тук се появи слънце - няма нито сняг ,даже и мокрото изсъхна -  казаха да не излизаме навън -ама не е за тук.

# 1 743
  • Пловдив
Моя мъж е леко гузен, снощи ме ядоса. Днес човека ми е купил бутилка, голяма кутия с бонбони "Мерси" и цвете в саксия (мисля, че е циклама, но не съм твърде уверена). Реваншира се, но аз бях все още бясна, като скала. Получих 7 невероятни картички за 8ми март, "за мама". Около половината бяха саморъчни. 4 от големия, 2 от средния и една от малкия. Имам подарък, парфюмченце от големия (некъф ужас смрад, но аз щедро се напарфюмирах и обявих, че е прекрасен, по мои сметки като се намажа още 3 пъти и ще свърши Praynig ).

# 1 744
Днес освен картичките и другите подаръци, получих градинска теменужка в саксия. Сложих я на най-слънчевия прозорец, ще я поливам редовно и се надявам да не я уморя бързо.

# 1 745
Аз сега ще правя опити да завъдя авокадо. Не че ми трябва, но да видя какво ще стане.
При мен цветята си живеят добре. Само с гардениите нямам късмет. Живеят едно известно време и се скапват от раз. Имам една сега, която още не е умряла, но нея не си я купих ами си я отчупих от храст в Сицилия с позволението на една баба.  Laughing

# 1 746
Моите минзухари от мъжа ми от онзи ден са пред загиване. Вътре им е много много топло, а навън - студено. Жалко за тях, най-много и утре да са прилични и заминават... Докато беше хубаво времето ги изнасяхме през деня на балкона, вечерта ги прибирах, но толкоз.
Гарденията ми е любима, мъжът ми ми беше подарил. Това цвете като побесня, като храст стана, страхотно беше, обаче отидохме на море и като се върнахме не можах да го спася. Аз го бях наляла с вода в началото, то подгизнало, след това пресъхнало, невъзвратимо го бях съсипала.

# 1 747
Вода слагам винаги в корито или леген преди по-дълъг път и потапям вътре саксиите с цветята, да си поемат колкото е нужно.

# 1 748
Вода слагам винаги в корито или леген преди по-дълъг път и потапям вътре саксиите с цветята, да си поемат колкото е нужно.
Аз точно така удавих гарденията Peace
Миналото лято със съседката си съвпаднахме отпуските и нямаше кой да ми гледа цветята, та сакъзите ги бях набучила със бутилки от минерална вода малки с продупчени дупчици и те са си капали и са ги освежавали.

# 1 749
Джули, днес ли е рожденичка малката калпазанка?
Да ви е жива и здрава пожелавам, да порасне голяма и красива госпожица и винаги да ви радва!  bouquet

Нино, благодаря ти за ЛС! Изненада ме приятно, не очаквах ... Hug

Моето момче си го забрахме от село, той също беше приготвил изненада за мама. Зарадва ме.

# 1 750
  • HH
Това време в България е просто ужасно. Четох, че трима сноубордисти са загинали в Банско. Все същата история с необработените писти  ooooh!

Цветята ги уморявам за норматив. В момента имам едно каланхое, което има десетки нови листа, но никакви пъпки. Като ме подразни още 2-3 седмици и просто ще го пенсионирам  Simple Smile

Попаднах на една интересна кампания :

# 1 751
Отивам за поредното парче чийзкейк ииии чакам да прогрухтя вече / и не обичам чийзкейк ,ама ми се яде нещо сладко Grinning /

# 1 752
  • Пловдив
Това време в България е просто ужасно. Четох, че трима сноубордисти са загинали в Банско. Все същата история с необработените писти  ooooh!
Абе какви необработени писти! Доколкото разбирам сами са се наврели в лавинните улеи, фрийстайл.

# 1 753
  • HH
Абе какви необработени писти! Доколкото разбирам сами са се наврели в лавинните улеи, фрийстайл.

Янтра, не правя разлика аз. Пишеше, че хижарят ги е съветвал да не карат по "необработени терени". Сега като се замисля си има разлика между терен и писта .  Blush

Последна редакция: нд, 08 мар 2015, 18:22 от К@тя

# 1 754
  • ту тук, ту там
Едно е някой да не е обработил маркирана писта, друго е да караш off piste, т.е. съзнателно да излезеш извън обозначените места за каране заради адреналина!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт