Отговори
# 225
Денизче, абе те досега нещата са ставали лесно,ама се замислих, може ли при кюртажа нещо да ми навредят, и после нещата да не са толкова лесни  Thinking

Мецани, ами и аз искам да стане от самосебе си, но лекарката беше категорична, че дори и само да започне, ако получа болки и кървене, веднага да отивам с направлението в АГ-то. Голям мерак да ме кюртира.  #Cussing out

# 226
  • В къщурката на хълма на феите
Ама моля ви се, то кой ли доктор касаплъка не го влече .. На запад в подбни ситуации изписват метергин и спестяват и на пациента и на себе си сума ти и проблеми и стрес, но нееее тука стържат на поразия Crossing Arms

# 227
Аз преди малко повече от година също имах "кухо яйце". Това беше първата ми бременност, но при късна овулация. До последно не знаех дали не се развива бавно заради късната О или просто нещо не е наред. Започна да ми прецапва и въпреки приема на Дуфастон кръвотеченението се засили и така ми дойде (бях към 8 г.с.). След около 10 дни отидох на преглед и гинеколога каза, че само се е изчистило и не се налага кюретаж. По принцип ако няма кюретаж казват поне 3 месеца да се пази двойката, а ако се прави - 6.
Риск винаги има, но пък съм чувала, че след кюретаж после още по-лесно се забременява  Wink

Поле, мила, съжалявам, че не идваш с добри новини, но все още надежда има. Това с ЧХГ е добра идея, направи един понеделник сутрин, повтори в сряда и ако се удвоява, ще знаеш, че всичко е ок. И аз да попитам, спря ли Утрогестана?

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 17:13 от ShikeR

# 228
Полинче аз затова избрах да чакам тялото само да си свърши работата. Без лекарства, имат си минуси. Понякога едно не е достатъчно, че второ, че после пък контракциите не спират и пак кюртаж. Изобщо не съжалявам, че това избрах. Даже бях сама у нас, ММ го нямаше. Докато се прибере всичко беше свършило. Легнах си и спах като пън за първи път от много време. Една по-тежка менструация с крампи са около час беше. Но аз винаги имах тежки менднруации. Акушерката ми каза по телефона, че след като сакчето падне контлакциите трябва да спрат иначе да звъня. На сутринта ми се обади за чуе как съм и това беше ! Майка ми не можеше да повярва как така мина всичко щото е смиквала в Бг под ножа и тва е! Трябваше да изчакам една менструация и пак имах зелена светлина за опити да забременея.

# 229
Нa мен ми прaвихa некaдърен кюртaж в СAЩ, след което се нaложи втори кюртaж в Бългaрия - имaше остaтъци от плодa в мaткaтa. Т.е. зa месец и половинa ме кюретирaхa двa пъти. Последствия нямaше, не съм имaлa проблем с имплaнтaция нa ембрионите след товa. Трябвa дa се пaзиш шест месецa aко те кюртирaт. Но изследвaй ЧХГ двa пъти и aко пaдa не виждaм смисъл от кюртaж, щом нямa и сърдечнa дейност знaчи е мaлко и ще се изчисти сaмо. Просто ЧХГ трябвa дa стигне по-ниски грaници зa дa зaпочне кървене. Товa е чернaтa кaртинa, която нaрисувaх и не ти я пожелaвaм. Мисля, че всички тук все още ти стискaме пaлци и се нaдявaме дa тръгнaт нещaтa в положителнa посокa  Hug

# 230
мамчета искам да попитам наясно ли сте кога преминава силното обоняние и непоносимост към всички храни ...просто всичко ми мерише на  гадно  Sick #Cussing out Mr. Green Joy

# 231
При всеки различно. Лично на мен един ден ми е гадно, един ден не толкова. На някои им става по-добре към 4 месец, но има жени, на които им се гади и повръщат до края ..

# 232
Шмокси, знам, че ми стискате палци миличка  Hug
А пък моето детенце, как стискаше днес палци пред кабинета, докато бях вътре, горкичкото. Но добре, че ми е достатъчно голяма и си говорим и й обяснявам всичко като на приятелка. Поплакахме си малко двете и се успокоихме. Heart Eyes

А да ви питам нещо друго, от 12 дена съм намалила дозата на Утрогестана, само вечер по две.Дори тая малка доза възможно ли е да поддържа плода и затова да не тръгва да пада все още сам. Thinking

# 233
ами незнам ама на мен ми е пурва бременност и си мислех че мн ще хапвам пък то нищо общо вобще нямам апетит към нищо ям защото трябва ,всички храни като ги помериша и не ми се яде вече .... Sick Thinking

# 234
Не разбирам, но би трябвало да го поддържа. Нали за това го приемаме ...

# 235
поли можеш да прочетеш на листовката ако пише,но според мен е наи добре да отидеш на доктор който да ти обесни кое ще е най добре за теб... не може да няма частен кабинет в  русе утре и да действаш каквото трябва,според мен не е хубаво да стош така без да е чсно какво става с теб  Thinking

# 236
Здравейте, аз сега се връщам от преглед! Слава Богу бебчо е добре.  Grinning Позачудиха се дали да не ме оставят малко за наблюдение, но ме пуснаха да си ходя. Увеличиха ми утрогестана и това е. Казаха ми да почивам много, без никакви натоварвания и така поне до към 12 г.с.
Относно кюртажите нещата са много на кантар. Някои лекари предпочитат незабавен с цел предотвратяване на инфекции, а други да се оставят нещата на природата или изписват хапчета. Като цяло моята докторка предпочита варианта естествено изчистване при "кухо яйце". Разбира се винаги има вариант и матката де не успее да се справи сама.
И сега да ви разкажа докато чаках днес изписаха две бебчета Grinning Grinning Grinning И двете стояха на 50 см. от мен поне 20 минути докато майките им се обличаха и направо ми идеше да ги намачкам. Толкова малки, а всъщност целия свят за родителите им. Напълно съм забравила какво ми е било преди 6 години. Толкова мило се почуствах, че си поплаках Blush
На всички ни пожелавам през октомври да сме окрилени от щастие, изписвайки нашите бебенца Hug

# 237
И според мен би трябвало лекартсвата,които пиеш да задържат плода.Точно затова те питах в предния пост,но реших да не дискутирам повече.Току виж пък ни изненада добрата новина.Но пък ,ако всичко е наред щом е потрябвал трябва да продължиш да си го пиеш.Според мен не бива да стоиш.Отиди,ако    
трябва в бърза помощ.Излъжи,че имаш болки или нещо си там.Да ти кажат още едно мнение и ако не е добро просто спри лекарствата и изчакай нещата сами да се случат.Аз също имам опит с това.3 месеца пих лекарства и се пазихме ,изчистих се без кюретаж и на по-следващия месец вече бях бременна с първата си рожба.Обаждай се или отивай още сега,незнам какъв точно е редът ,но отивай недей да стоиш,а какво да говорим за още цяла седмица.

# 238
Жожолинка, ако отида в спешното, те ще ме пратят в АГ-то, където днес ме гледаха и ще ме гледат пак на същия апарат. А аз искам да сменя и апарата и задапаратното устройство  Crazy
Искам да минат поне няколко дни, с надеждата нещо да се развие, ако отида днес-утре пак същото ще се види. С моя мъж сме на мнение, че ще чакаме, пък и не вярвам нещо да ми стане като стои в мен една седмица още. Thinking Освен да тръгне само, а каквото и да усетя  направлението е в мен и мога веднага да потегля за кюртаж.
Ох, просто искам време, не искам да прибързвам, лесно ще отида и ще ме кюртират за 10 минути  ooooh!

malachika, знаех си, че ще сте добре с бебчо  Hug

# 239
Полинче- след като си от Русе, силно ти препоръчвам да отидеш веднага в Тутракан, в клиниката на др. Бойчеви. За мен те са най-добрите. Много силно ти ги препоръчвам, техниката, екипа, абсолютно всичко им е на ниво. Работят и през почивните дни, отивате чакате пред вратата и няма начин да не те прегледат.контакти може да намериш в нета

Общи условия

Активация на акаунт