Отговори
# 570
Момичета ето ме и мен - аз съм от работещите мами, и съм много натоварена през деня, нямам време да пиша. Моят слупай вчера в клиниката - нямах час, тъй като когато се обадих преди 10 дена за час, нямаше свободни. По телефона ми казаха да отида и да чакам пред кабинета, като ме увериха, че няма да ме върнат. Докато чаках пред кабинета, чух че имат конференция, но поне да ни бяха казали да не чакаме въобще. Най- изнервящото също така беше,че имаше няколко девойки без час, но с нахалството си успяха да минат - а аз и още момиче с мен, нас двете ни дръпнаха на страна й ни казаха, че има някакъв инцидент и лекарката не може да ни прегледа. Както и да е, но все пак, бях си пуснала отпуск половин ден заради прегледа без час, и накрая се прибрах без преглед. Иначе се чувствам добре, нямам някакви оплаквания, но исках да разбера какво става все пак. Предният ми преглед беше преди 20 дена, и с нетърпение чаках вчерашния ден - та така, пооплаках ви се, поолекна ми Simple Smile

# 571
Здравейте мили мами и татко,
присъединявам се към прегръдките за трите момичета, които отпаднаха - стискам палци да сте здрави и следващия път всичко да е наред... не знам какво да кажа... чета и страх ме хваща, вече трети ден не усещам да ме болят гърдите както преди и не знам дали си внушавам или нещо не е наред.. Скийтър, аз бях на БХС и не трябваше да ъм на гладно като ми взеха кръв, на 24.03 съм на ултразвук и от двете неща заедно ще ми направят анализ дали и каква вероятност има за притеснения за вродени дефекти.

# 572
  • София
Trinidat, стискам палци всичко да е наред.
По повод малката разлика на децата, моята мечта беше разликата във възрастта на децата ми да е 2-3 г, но обстоятелствата се стекоха по друг начин. Сега живот и здраве ще е 6г и 8 м.
Вечер и аз съм много отпусната, все ми се лежи и продължава да ми е студено.
Аз съм от София и си следя бременността в кварталната поликлиника. Много съм доволна от лекаря, който ме следи, когато има нужда ходя до частния му кабинет, а за раждането за сега съм се ориентирала към ТК.
Fairy, честито сърчице. Много се радвам за теб.

# 573
Мамасити, привеет!  Hug Hug моля ви, ако някоя от вас е запозната как стои въпроса с болничните(там тези 220 дни, на които имаш право, за рискова бременност) да ми каже или да ме препрати в някоя друга тема. Ще бъда изключително благодарна, защото сега може би ще трябва да ползвам такъв болничен и искам да знам какви пари ще взимам. Благодаря и целувки от мен Simple Smile

# 574
Исках да ви питам някоя от вас има ли пролапс на митрална клапа на сърцето? Аз имам и казват,че всяка втора жена го има и не пречи за нормално раждане. Усещам лесна уморяемост, задъхване и кръвното ми е доста ниско.  newsm78

Сузи, аз имам пролапс на митрална клапа. Няма да се притесняваш, родих си нормално без никакви проблеми  Peace
Като бях бременна първия път, кардиолог ме  гледа на видеозон, и каза, че това си е козметичен дефект по рождение и не пречи да родя нормално  Hug

Стискам палци на всички мами, които скоро ще са на преглед.  fingerscrossed

Иначе да ви кажа, аз се чувствам много добре, нямам болки и зацапвания. Предполагам ще устискам до понеделник сутринта. Simple Smile

# 575
  • Пловдив
Благодаря Поли за бързия отговор  Hug Радвам се че си добре, бързо ще минат 2 дена и ни дръж в течение понеделник като мине.  Hug

# 576
   Hug  Сузи, ако се прибера в Русе веднага ще пиша, но една мацка ми каза, че нея са я накарали да остане една нощ  Thinking
А за жалост сегашния ми план на телефона няма интернет, но ще го сменям към края на март, че така без нет не си е работа  Grinning. И ако ме задържат, ще пиша чак във вторник като се прибера. Уфф, хич не ми се лежи там.  Crossing Arms

# 577
Jojolinka Не е смелост,а просто късмет Simple Smile Първото бебче го чакахме повече от година,а сега щастието само почука на вратата.Просто няма как да не му отворим  Heart Eyes
А м/у др аз съм от Габрово  Simple Smile Стана ми интересно,че се следиш в друг град.Там ли планираш да си до край и да родиш?Че много горещо ме вълнува тази тема.Ако искаш пиши ми на ЛС да не досаждаме на другите момичета  Blush
Поли ,радвам се,че въпреки всичко се чувстваш добре  Hug Ти си много силен човек.

# 578
Здравейте момичета Simple Smile
Много съжалявам за случилото се Поли и Миленка, бъдете силни  Hug

За разликата в бременностите, първата ми беше много лега без гадене и повръщане, без болки (освен леките в началото, които са при всички) ядеше ми се повече солено и кисело и имах меко прикървяване в 9 г.с. но се пазех и не вдигах тежко и всичко беше наред!
 Сега имам гадене от време на време и понякога ми се вие свят, пак прдпочитам солено или кисело , но и сладко мога да хапвам.Сега няма как да се пазя толкова , но ням как с малкото зверче и понякога ме наболява корема и кято сядам ме боли ниско долу(на някой случвало ли му се е ?)

# 579
Привет отново Simple Smile Върнах се от прегледа. Бебо е порастнал доста, риташе с крачета и махаше с ръчички Two Hearts Толкова мило ми стана като го видях как мърда, щях да се разплача в кабинета Simple Smile)) Всичко ни е наред засега, мързеланчо или мързеланка се беше излегнал/а напречно по гръбче. Не съм качила нито един килограм от предишния месец, задържам ги тези 59 кг. Кръвното ми е доста ниско обаче, и затова ми прилошава от време на време 90/50, нормално ми е около 120/80. Дадоха ми дълъг 30 дневен болничен с ЛКК,и ще взимам до края такива болнични. Трябвало обаче да вляза за няколко дни в болница, само по документи да се води,че лежа там Wink Това е, за да има право моята гинеколожка да ми дава болнични без ЛКК.Големи сме около 6 см, в 12 г.с. и си отговаряме по размери на седмицата  Grinning  Целувам ви! Прекрасен ден от мен  Hug

# 580
Киборгче, всъщност и аз се учудвам на себе си, колко положително приемам всичко. Crazy
Но това е, защото имам огромната любов и подкрепа на мъжа ми и дъщеричката ми.   remybussi

Софиии, много хубави новини, все така да расте бебчо/бебка  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 14:59 от polin4eto

# 581
Благодаря, Поли  Hug Пожелавам на всички такива хубави новини, най-вече на вас! Скоро да ни зарадвате с тумбачета, моля се за вас и ви прегръщам!!! Hug

# 582
Миминко не се притеснявай за гърдите, симпомите се обострят и отшумяват, всичко е наред!
Suzy10 аз съм с пролапс на митралната клапа- 1 степен. Имам 2 прекрасни нормални раждания, надявам се и третото да е такова. Също лесно вдигам пулс, кръвното ми е 90/60, често ми прималява.
Vasilena болките/разтягането, които изитваш са нормални и почти всички ги изпитваме, не се притеснявай.  Peace Все пак сподели и с наблюдаващия гинеколог при следващо посещение.
Freestyle37 кръвното ти наистина е високо, консултирай се с кардиолог, за да отхвърлиш риска от прееклампсия.
kittykiller добре дошла   bouquet
Fairy_Mairy честито сърцетупче! И аз сериозно се ослушвам за спортуването, но е препоръчително да се изчака до 12 седмица, освен ако не си в топ форма. Каквото и да правиш трябва да изключиш коремните упражнения с превиване, да избягваш претопляне и покачване на пулса над 150.
малък зъл киборг много се зарадвах, когато видях с колко малка разлика ще са дечицата ти. Моите имат 15 месеца и искам да те уверя, че няма да съжаляваш дори и за минута! Ще си станат неразделни другарчета за цял живот! На мен сега ми е малко гузно, че малкото съкровище ще е самичко.  Confused

По инициатива на моят съпруг, който вече няма никакво търпение, вчера започнахме със съобщаването на новината. Исках батковците да бъдат първи и съм безкрайно щастлива от реакцията и отношението им. Освен, че са на 7мото небе и че нямат търпение да споделят на света  Laughing са толкова внимателни към мен. Ето и няколко реплики (за лежащите като мен, които умират от скукаааааааааа):
- Мамо, колко дена има още?
- 210
- Олелееее твърде много! Но си заслужава!

- Мамо, нали знаеш, че сега не можеш да летиш, опасно е за бебето!
- Мога, с вас съм летяла много. Колата е по-опасна, защото клати.
- Добре, искаме тати да ни води на училище, а ти да си почиваш.

Сутринта ги водих аз, нахокаха ме, че клати по дупките. А на входа на училище, когато посегнах да подам раницата на малкия той възкликна "Неееее, не се напъвай, аз ще си я вдигна!" Simple Smile  Heart Щастлива съм!

# 583
Росито, много мило, браво на батковците  Heart Eyes Пожелавам ти сега и една принцеска, ще я носят на ръце  Flutter

# 584
  • В къщурката на хълма на феите
А и между другото аз съм от Казанлък и предполагам едва ли има някоя мама от тук,но ако има от Стара Загора например може да се запознаем на живо.Аз ходя там , а и прегледите са ми там.
ааа има има, няма страшно Mr. Green Mr. Green

Някой знае ли БХС как протича? Предполагам вземат просто кръв и това е. Има ли изисквания да не си пил/ял преди това?
не, няма изисквания - моя БХС предния път беше даже следобяд .. иначе е просто венозно взимане на кръв .. нищо повече Peace

Сандре нормално е, мила .. малко но-шпа ще помогне Peace

Общи условия

Активация на акаунт