Отговори
# 690
  • В къщурката на хълма на феите
Амбишъс не е задължително щом твоето ембрионче е с определен размер да има вече сърдечна дейсност .. по принцип при някои жени сърчице се появява при стойности на ЧХГ около 1000 при други около 10000 .. аз видях положителен тест /ама магически положителен, по-скоро си го представих, че е положителен, отколкото нещо друго/ също на 23.02., после за да съм спокойна, че нещата се развиват, направих още 3 теста през 2 дни .. отидох на лекар на 05.03 и тогава лекаря просто установи, че има плодно сакче в матката и ми каза - ела след 2 седмици .. според мен и лекаря е много важен колко си разбира от работата, щото ако знаеш на какви неща съм се наслушала, просто ще ти побелее косата .. ако много се притесняваш, отиди при друг лекар също да те погледне .. моя съвет е, да запазиш спокойствие .. понякога падането на плода за предпочитане, понеже това показва, че просто вероятно е имало някаква "грешка" при него и нещата да приключат своевременно, когато пак ще си тъжна и нещастна, но пък ще ти се спестят още много болки и мъка ..

# 691
ambitious стискам палци всичко да е наред. Peace
shmoksi може пък да не съм се изразила правилно. Не съм казала, че не се виждат аномалии на ФМ, а че не се виждат всички и за това се препоръчва амниоцентезата. А какво следва след положителна амнио, ами всеки си решава сам. Има много жени, които махат детето си. Това е личен избoр. Според мен ако човек е решен да си гледа детенце независимо от всичко, то тогава няма и никакъв смисъл да се занимава с амнио и т.н. А ФМ освен и за аномалии може да даде инфо и за други проблеми и веднага след раждането да се правят операции и да може навреме да се реагира. Според мен тя си е задължителна, разбира се при добър специалист.

# 692
Добре дошли  Hug на новите момичета кокичета,леко бременее и красиво дебелее-не.
Рокси,бях се затъжила за теб мила.Тъкмо се чудих къде си  newsm78,и се питах кво ли прави нашето цвете  smile3529
На мамите с проблеми,стискам палци повече лоши новини да няма
Полче скъпа днес съм с теб ,като свърши манипулацията пиши newsm17 newsm51
татко Ивко ,се загуби да не избяга от женското царство и да сее оплашил от нас hahaha ,ние в Октомврийската дружинка сме готини мадами даже без пижами не се плаши  Joy
аз съм в сряда на преглед и изследвания и ще се отчета
иначе апетит имам и не ми се гади
хубав ден от мен

# 693
...На мен ми е чудно, как да е рано още след като на 23.02. видях твърдо положителние тест за бременност, даже чертичката не беше бледа, а си беше много добре оцветена....възможно ли е 16-17 дни след положителен тест да. няма жълтъчно мехурче?
В амбулаторния лист написа - бременност установена, плоден сак 7мм. А видях, че на някои мами на 6.5 мм е ембрион вече и си има сърчице Heart Eyes
Здравей! Първо, размера на плодния сак и размера на ембриона не са едно и също  Peace Първо се образува плоден сак с определени размери, а след това се вижда и ембрион в него с по-малки размери. Много зависи от ехографа на гинеколога и дали е коремен или вагинален. Теб с какъв те гледаха?
Мен до сега са ме гледали 3 пъти и то само с вагинален. Първия път (10 дни след положителен тест) се видя само плоден сак 8 мм. След още 10 дни плодния сак вече беше 18 мм, а имаше и ембрион 7 мм. Казвам ти всичко това ориентировъчно. Излиза, че на мен са ми видяли ембриончето със сърчице 22 дни след положителен тест (а гинеколога ме викаше даже още по-късно, но имах проблем и като отидох се видя сърчицето). Още е рано да се притесняваш. Повечето гинеколози викат по-късно за сърчице, за да има по-голям шанс да се види. Успех   bouquet

# 694
Когато аз ходих за първи път на преглед беше шеста седмица и докторката каза, че не гледа за сърце а къде се е инплантирало ембриончето, защото съм с цезарово. Каза, че за сърце гледат в девета седмица, така че да не се притеснявам, ако няма. Е при мен както и с предната бременност имаше сърце още в шеста седмица. Ако си преди девета седмица има още време за сърчице. Ама понякога си мисля, пе на някой доктори ехографите им са много амортизирали!  Ако искаш отиди при друг, зя който знаеш, че разполага с добра техника.

# 695
Първо ме прегледа с коремен - видя плодния сак, но каза нека да видим и с вагиналния, че нещо ме притеснява.... погледна и с вагиналния и каза, че формата го притеснявала, и аз видях формата, не беше точка, а горе-долу крушовидна... Но ме успокои, че не може да каже " Не, няма да я бъде тази бременност", но не може и да ми каже "Да, всичко е наред"....
Каза да си пия фолиевата киселина, да не се притеснявам и да ида след две седмици....
Доктора е добър, не се съмнявам в него. Ясно ми е че плодния сак и емриона на се едно и също нещо, мисълта ми беше, че има жени при които при толкова време след теста имат ембрион 6.5мм, а аз имам само плоден сак, без ембрион, и без жълтъчно мехурче. Но все пак ми даде надежда, че може и да е рано и да изчакаме, но ме подготви и за лошото. Какво да ви кажа, на толкова ранен етап, всичко е в ръцете на природата.Може да ви се стори лошо, но го приемам като естетсвен подбор, по - добре сега, отколкото на по-късен етап..... Но желанието за бебе ми е силно и се надявам всичко да е наред, опитвам се да мисля позитивно...

# 696
А в коя г.с. си?

# 697
Ами това си е точно както го казваш- естествен подбор.  Не звучи лошо. В западните държави докторите до 12-та седмица по никакъв начин не се намесват в този естествен подбор. До трети месец няма такова нещо като влизане в болница за задържане. Щом нещо става значи нещо генетично не е наред. В България тази логика е малко различна....
Изчакай, ще си проличи.  Hug

# 698
Относно този т.нар. "естествен подбор" винаги съм се дразнила, но не искам да влизам в спорове. Ако е кухо яйце, да...ако е увреден плода (не Дай си Боже), да....Но ако се правят дългогодишни опити за забременяване и е истинско чудо, когато се установи бременност, тогава е наше задължение  да направим всичко възможно да се задържи. Много жени нямат проблем със забременяването, а имат проблем със задържането и ако не се вземат мерки, те няма как да износят здраво бебе.
Факт е, че в много държави не се практикува, но не мисля, че това е по-правилния подход. За мен това е немърливост.

Тук времето е прекрасно и мисля да се възползвам   Nature Sunny Приятен ден  Hug

# 699
Тъй като цикълът ми последните няколко месеца е полудял, е малко трудно да се определи с точност коя седмица съм. По принцип ПРМ - 20.01.2015, но последните нялколко месеца ми идва ту през 30 дни, ту през 24, ту пак през 30  Crazy Та около 7-8 седмица. Доктора изобщо не говори за г.с. според видеозона...само мрънкаше за жълтъчното мехурче....
Както и да е - да не ви занимавам повече - благодаря, че обърнахте внимание на главоболията ми, ще ви държа в течение..
Сега пожелавам един хубав слънчев ден на всички и без повече лоши новини и отрицателни емоции  Hug

# 700
Отиваме в друга посока. Жените с повтарящи се аборти си получават необходимото внимание, правят им се изследвания за откриване на причината и им се помага. Не са "хвърлени на улицата" да се оправят.  Да не изкарваме докторите немърливи.Както и да е , по тази тема вече сме спорили, няма смисъл да я започваме пак.  Peace
Полито днес ли е на кюртаж? На мен защо сряда ми се върти в главата? Дано пише как е.

# 701
Дa, Поли днес е нa кюртaж, сменихa й дaтaтa след кaто говори със шефкaтa си. Полинче, с теб сме, милa  Hug
Дa, темaтa зa зaдържaне или не в БГ и в чужбинa сме я предъфкaли вече, всеки си имa собствено мнение и е достa повлияно от мястото нa което живее. И зa дa нямa обидени предлaгaм дa не я зaпочвaме пaк. Aз съм се изкaзaлa по въпросa, предвид че съм ин витро след мисед aборт в чужбинa всички знaете към кое мнение клоня  Peace
Денис, aдмирaции зa товa което прaвиш зa прегнилa. Знaех, че се извличa от уринaтa нa бременни жени, но никогa не съм билa нaясно точно кaк. Aз и в моментa съм нa прегнил по еднa инжекция всякa седмицa по схемa. Веднaгa след постaвянето й ми спирa зaцaпвaнето. В БГ се нaмирa рядко, сaмо по клиниките зa aсистирaнa репродукция. Шaпкa ти свaлям, БРAВО   bouquet

# 702
  • В къщурката на хълма на феите
Амбишъс мноого лесно може при теб да има само плоден сак, а при друга жена ембрионче по едно и също време, просто защото в началото на бременността, няма точни етапи на нарастване и оформяне на ембриончето, а както при една жена върви по-бавно изведнъж наваксва или както върви по-напред в развитието си, ембриончето изведнъж забавя скорост .. дадох ти пример със себе си /понеже за себе си мога спокойно да говоря без да генерализирам/, че съм от жените, при които сърце се чува в по-късна седмица .. спокойствие ти трябва Peace

# 703
shmoksi за прегнила съм закъсняла! След 12 седмица хормона бил по-малко. Обаче ще се обадя по телефоня да дойде някой да ми пусне тест и да прецени дали имя смисъл да давам урина до 16 седмица. С предната бременност си спомням, че започнах в 12. Дано стане, даже добре, че ме сети, че да се обадя. Тази програма я има само тук и в Бразилия. В момента няма проблем с намирането на Прегнил но, но когато правих инвитрото беше някакъв ужас. Нашата аптека прерорваше околността , за да ми го намери.
Обадих  се, ще започвам! Simple Smile Пак ще стискам кълки по улиците, че да си занеса всичко у нас и да го запазя. Хахаха

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 13:10 от denise78

# 704
И при мен при първия преглед в 6-та седмица видяхме само сак, и с много въображение на едната снимка сянка, която евентуално можеше да е ембрион. Сърцето го видях на преглед в 9-та седмица.
Така че, засега спокойствие, стискам палци на следващия преглед всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт