MasterChef България, Тема 1

• 47 713
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Тази вечер малко по-раздвижени ми се видяха. Обаче в един момент си помислих, че ще пускат само чужденци.

Между другото има ли вероятност да видим типично българско ястие или всички трябва да звучат превърцунчесто.

# 211
Наистина се разбиха да представят скариди или морски дарове  Peace , как един не се завъртя с една хубава мусакичка  Mr. Green

# 212
  • Варна
Благодаря ви за отговорите, ще потърся някой епизод от другото предаване, колкото да добия представа.

# 213
  • в морето до колене
Вегетарианците готвачи са ми много любопитни как точно ще се справят с месни ястия.
И аз си задавам този въпрос.
И други интересни казуси има - примерно мюсюлманин, който трябва да готви свинско.  Wink
Как се готви, без да опитваш...  Whistling

Любопитно ми е, дали е имало такъв кандидат у нас.

И още - вегетарианец/върл природозащитник, който не може да се пречупи и да убие омар, за да го сготви.  Simple Smile
Така че "драми" има всякакви.
Само дето някои са по-готварски, други по-искрени и лични.
Аз предпочитам от първия вид да гледам в това предаване.

П.П. Извинявайте, но знаете ли в торент-тракерите дали качват сериите, че не ми се търси (пък знам, че bTV май си търсят правата и забраняват такива неща). Искам да си сваля интрото и да го поразгледам на спокойствие. Досега видях един сигурен участник от кандидатите в първите две кастинг-серии. И един видях сред чакащите, ама още не е готвил...
Любопитно ми е още колко ще открия. А на сайта със спри-пусни не ми се получава...

Последна редакция: ср, 04 мар 2015, 23:19 от мячик

# 214
Форматът, в който водеща беше Елен Колева е пълна боза, пред това което гледаме сега.

# 215
  • Ямбол
Много тъпо беше това с предложението за брак според мен,не си падам по такива показности...това си е личен момент  Peace

И на мен ми дойде в повече.  Confused

И на мен не ми допадна.

П.П. Извинявайте, но знаете ли в торент-тракерите дали качват сериите, че не ми се търси (пък знам, че bTV май си търсят правата и забраняват такива неща).

Видях, че тук ги качват: http://DMCA-removal-from-Google/index.php?page=torrents&sear … =1&hidexxx=on

# 216
  • в морето до колене
Благодаря! Явно ще се наложи да се регистрирам там.

# 217
  • Ямбол
Благодаря! Явно ще се наложи да се регистрирам там.

На мен ми много полезен този торент-тракер. Качват всички реалити предавания и сериали, които се излъчват по българските телевизии.

# 218
Между другото има ли вероятност да видим типично българско ястие или всички трябва да звучат превърцунчесто.

В първата серия, момчето с баща си, който не одобрявал да става готвач реално сготви сирене по шопски, но не в гювече. Беше по- различно оформено. Вместо да сложи сирене, домат и люта чушка в гювече, той напълни домат със сиренето и лютата чушка, отгоре кашкавал. Та съвсем народно е.

# 219

В първата серия, момчето с баща си, който не одобрявал да става готвач реално сготви сирене по шопски, но не в гювече. Беше по- различно оформено. Вместо да сложи сирене, домат и люта чушка в гювече, той напълни домат със сиренето и лютата чушка, отгоре кашкавал. Та съвсем народно е.

To и името дето му беше дал си беше нашенско  Grinning Нещо Хайдушко знам че беше  newsm78

# 220
Да, и името беше нещо такова наистина, но забравих какво.
Понеже сега гледам серията в нета - повечето неща са режисирани  Confused  То си личи как им е казано - сега ще излезеш и ще прегърнеш този и този, ще си хвърлиш престилката във въздуха и ще направиш тройно салто с приземяване на лява пета.

# 221

Идеята на формата в оригинал е по-скоро за гурме кухня ( не знам доколко тук ще спазят това). Тоест ако успеят да интерпретират традиционна рецепта да изглежда като в изискан ресторант (префърцунено, де  Mr. Green) ще е приемливо, но ако сготвят "мусаката на баба", както баба я поднася - няма да мине.

Иначе дотук: не ми харесва, че рядко фокуса е върху храната. Съдиите отиват, опитват и си сядат мълчаливо в повечето случаи. Би трябвало да видим повече от подготовката на участниците, по-подробно презентацията. А после и по-подробно обосновано защо не-знам-си-кое е неправилно направено, или неправилно съчетано...
Очаквам, че когато започнат по същество ще ни показват повече такива неща. А сега е някак набързо, за сметка на "личния елемент", все пак е кастинг. Мисля, че ще ми стигне търпението да изчакам до същинската част.  Laughing

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 09:33 от MEERA

# 222
  • Sunshine state
И на мен личната драма ми дойде в повечко вчера - вместо да гледаме личните истории на участниците,можеше да изгледаме повечко кандидати и техните ястия. Това с погледа без коментар от страна на журито си е наистина патент на Джо от американското предаване. Някак тъпо е да взаимстват жестове като спокойно могат да си изградят свой маниер на държание.  Peace
Дразни ме това "мерси",което казват на участниците,някак нелепо е.

# 223
  • Разпиляна във въображението
В този епизод не видях толкова явно копиране откъм жестове. Значи Андре се е сетил, или някой му е казал. С мълчанието - трябва драма да има. Малко в повече е, но може и това да отмине. Като цяло вторият епизод ми хареса повече от първия. На храната и приготвянето й на този етап не се дава много.

# 224
  • Бургас
И на мен личната драма ми дойде в повечко вчера - вместо да гледаме личните истории на участниците,можеше да изгледаме повечко кандидати и техните ястия. Това с погледа без коментар от страна на журито си е наистина патент на Джо от американското предаване. Някак тъпо е да взаимстват жестове като спокойно могат да си изградят свой маниер на държание.  Peace
Дразни ме това "мерси",което казват на участниците,някак нелепо е.

Джо го имитират отвсякъде. Някак си изглежда нелепо да имитираш така друг човек, особено като претендираш да си някакъв капацитет.
А онова момче, което опипа коша за боклук два пъти.......Пази Боже от такива готвачи  Sick
Предложението за брак ми дойде малко в повече, но пък детенцето им беше разкошен сладур.

Общи условия

Активация на акаунт