С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 190
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ми, milenka, сори ама точно това казвам, че ми е егоистично и грозно. Просто не е моя филм и не го разбирам. Лично мнение.

Оф, кое "това" - бабите и дядовците да не се съобразят с родилката, а само със себе си, или родилката да не се съобрази с тях, а само със себе си? Или и двете?
Родилката да е такава фръцла, че да се съобразява само и единствено със себе си и грам да не помисли, че и другите от родата имат чувства и искат да го видят това бебе. Сори, умората не ми е достатъчно основателно извинение, че да отсвириш родата да види внучето след няколко дни. В тоя ред на мисли, тя младата майка в следващата година така или иначе няма да се наспи, това значи ли,че цяла година всички трябва да ходят на пръсти около нея или още по-добре - изобщо да не се появяват?

Че и аз щях да съм фръцла, ако ми се фръцкат и тропат с краче като 3-годишни, които искат сега, веднага и на секундата да им дам новата играчка (в случая на сина ми) или да видят бебето (в случая на бабите и дядовците) и откажат да съобразят, че и аз имам чувства. В моя случай те се съобразиха с мен, аз се съобразих с тях, и нямаше проблем. Ако бяха егоисти и не се бяха съобразили... Не знам как точно щях да реагирам, но нямаше да е положително. А да тръгна да се извинявам кого каня или не каня в дома си... Досега не е ставало.

# 661
Фръцла, не фръцла, в случая съм повече от убедена, че родилката решава. Ако иска гости, ще се ходи на гости, ако иска само посрещане пред родилното, ще се ходи пред родилното, ако не иска никого да вижда и чува, ще се чака допълнителна покана.

Най-безболезнено е посрещането пред родилното, според мен. Идват, виждат бебето и майката и си отиват. Но имам близка, която и това категорично отказа - не се чувстваше добре, може би не се чувстваше красива... Wink Дори собствените й родители бяха отрязани. Ами преживяха го.

# 662
Juliet,кой и къде каза,че роднините няма да видят бебето??? Никой не казва родата да се държи в изолация. Ясно е че всеки иска да види малкото човече. Има си обаче време за всичко. Жена,която тъкмо е родила и трябва да свиква с това да бъде майка,смяташ ли за естествено да седи насила будна и немощна,ако е физически изтощена???? Аз не. Най-малкото,защото организмът й има нужда от възстановяване. Това не прави жената лигла,а отговорна за здравето си и за това на детето й. Предполагам знаеш,че преумората води до намаляването на кърмата примерно.

# 663
Боже, доживях да прочета, че родилката била егоист. Как ли пък няма да посрещам гости час след като са ме изписали, ако не искам, та да не им наруша душевния комфорт. Що за лудост  Laughing

# 664
Родителите и никой друг не носи основно отговорността за децата, затова мисля, че е приоритет именно те да решат кога и при какви условия ще запознават новия член на фамилията с останалите. И в частност решава родилката, която всъщност е понесла най-много дискомфорт, покрай цялото събитие. Елементарно възпитание от страна на другите е да се съобразят със състоянието й.

На мен скоро ми предстои раждане, имах не от най-трудните бременности, но все пак беше проблемна - налагаше ми се да лежа дълго време, без да мога да се грижа за себе си, оттам и психически трудно издържах, всичко това - примесено със страх от преждевременно раждане, последиците от него и т.н. Исках само да си донося детето, да го родя живичко и здравичко и да си се приберем тримата у дома. В тия моменти цялата ми воля беше активирана да мисля за доброто на бебето и то беше най-важното в действията ми.  На фона на това съвсем неоснователни ми се струват евентуални претенции на роднините кога за пръв път ще го видят. Щом "виждането" е нищо работа, защо да не я отложат с няколко дни, докато родилката се върне вкъщи и установи някакъв ред с новия член? По-малко ли ще се радват бабите и дядовците, че им се е родило внуче, ако не са при него на третия, а на петия ден, примерно? И въобще, това натрапване на присъствие, ми е неразбираемо.
Сега, вече по-спокойна, разсъждавам по малко по-различен начин - надявам се всичко да мине наред, да се роди живо и здраво бебе, и ако с мен е всичко наред и съм в кондиция, ще поканим на изписването роднините на половинката ми, за да споделим радостта си, щом за тях това е важно. Ако не съм добре, ще се приберем директно вкъщи с таткото. Надявам се на разбиране от тяхна страна, а не на лепене на етикети кой егоист и кой не. В края на краищата: ние сме най-важни в тоя момент, да.

# 665
За мен е уважение и възпитание, за вас е лудост. Затова още преди няколко поста казах, че е лично мнение.

# 666
  • Варна
Лелеееее, момичета, като ви чета направо ме обвзема паника... Нямаме дете, но не спирам да мечтая за този момент. Обаче и двете баби не живеят в града, т.е. идване само до родилния дом не е опция. Пък и живеем в жилището на едната... От сега да свиквам с мисълта, че ако въобще доживея тази радост някой ден, няма да ми се размине офанзивата...  Sick

# 667
Krasimilo,безпроблемно и бързо раждане ти желая и едно здраво,хубаво бебе за финал. Да,вие сте най-важни и всеки трезвомислещ човек ,с елементарни обноски,такт и възпитание ,би помислил първо за вас и вашето добро. Ако ти си "за" скромно изписване,само с ТМ,трябва да се съобразят,че физически и психически ти е невъзможно посрещане на хора,ако обаче решиш,че ще ти е приятна компанията на роднини-нека дойдат. Ти и само ти знаеш кое е най-добре за вас с бебо

# 668
Сърдечно благодаря, geri-gb! Simple Smile

# 669
  • София
За мен е уважение и възпитание, за вас е лудост. Затова още преди няколко поста казах, че е лично мнение.

А къде е уважението и възпитанието на бабите и дядовците? Или на тях им е повече от позволено да се държат като фръцли и невъзпитано?

Да уточня, че да се натрапваш в чужд дом, когато домакинята е скапана, е неуважение и невъзпитано. Това според личното ми мнение, разбира се.

# 670

И аз така... Няма нищо престъпно да искат да го видят и в часа, в който се ражда, нали? Ама засега за баба в родилна зала не съм чула... Пък може и да има, знам ли?
Има, има. Сестрата на баба ми, акушерка, между другото Whistling.
Когато снахата тръгнала да ражда братовчедка ми, току-що пенсиониралата се свекърва, си облякла бялата престилка и собственоръчно изродила братовчедка ми.
Връщам се да чета назад, мн сте писали.

# 671
  • Варна

И аз така... Няма нищо престъпно да искат да го видят и в часа, в който се ражда, нали? Ама засега за баба в родилна зала не съм чула... Пък може и да има, знам ли?
Има, има. Сестрата на баба ми, акушерка, между другото Whistling.
Когато снахата тръгнала да ражда братовчедка ми, току-що пенсиониралата се свекърва, си облякла бялата престилка и собственоръчно изродила братовчедка ми.
Връщам се да чета назад, мн сте писали.

Ееее, сега не става въпрос за ситуации, в които бабата ще изражда...

# 672
  • Mediterraneo
Боже, доживях да прочета, че родилката била егоист. Как ли пък няма да посрещам гости час след като са ме изписали, ако не искам, та да не им наруша душевния комфорт. Що за лудост  Laughing

Абсолютно! Що за изтрещяло виждане...

# 673
Нали повдигна въпроса за свекървата по време на раждане, та, се присетих за бабата.
Аз умишлено не казах на никого, че родовата дейност е започнала, защото подозирам, че майка ми щеше да превземе родилното. Медицински работник е и е способна на всичко и след историята с леля ѝ, като нищо можеше да ми цъфне в родилна.

# 674
  • Бургас
Моите свекъри дори да ги поканя на изписването, сигурно ще ме отрежат с оправданието, че имат уговорка за кафе  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт