С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 131
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
  • София

4. Най-близките роднини вече бяха видели сина ми още в болницата.

При наличието на тази точка, съм ок. Иначе ми идва много егоистично - аз съм изморена, искам да си почивам, така че ще си видите внучето другата седмица например.

А ако я нямаше тази точка? Аз съм изморена, недоспала, но те тропат с краче да идват в нас точно в този ден, а не след два дни, примерно. Нима това не е егоистично от тяхна страна? И нахално, защото, все пак, става въпрос за гостуване в чужд дом. Защо моето несъобразяване с тях да е егоизъм, но тяхното несъобразяване с мен да е тяхно право?

# 646
Съгласна  съм с milenaka

# 647
Да, ако я няма тази точка, считам за силно егоистично от страна на майката да се фръцне и да не намери подходящ момент (в болницата или вкъщи) да покаже новороденото на бабите и дядовците му. Човек е уморен и недоспал хиляди пъти през живота си, но се запознава с внучето си доста по-рядко, така че за мен е пределно ясно кое от двете считам за приоритет.
ПС: И не, според мен, ако майката изрично каже, че не иска хора наоколо, не е правилно да и се натрисат, но пак ще продължавам да считам поведението на майката за егоистично.

# 648
Тук съм. Правя разлика от план ,мечта и осъществяване. казах вече някъде тук,че снаха ми е страхотен човек ,с едно не харесано от мен. Не обича гости. Не ходя. Никога не съм ходила за протокола. Не само аз ,и нейната майка също.. Не  е лично. Няма да стоя  месец,ще преспя обаче ,после жената домакин ще ми дойде на гости. Имам причина да остана ,лична ,проблем да реша ,който не е във връзка с никого друг ,само мой.Няма да присъствам на изписване ако кажат не. Просто си говоря по принцип ,като ще е там таткото  или друг да ви вземе ,какво пречи да е и бабата ,двете баби и да си отидат от родилния  дом ,просто ми беше интересно. Лично те ли или друга причина има.Рано е да се знае  пир нас ,животи здраве ще се оправяме ,ще споделя. но планирам след месец да нямам Интернет. Колкото да информирам ще намеря.Тогава може да ме упреквате. А наистина ли мислите ,че никога не грешите. Против се изказах в един два случая-една искаше жилище ,иначе няма да гледа свекървата. Ми и това е демонстрация ,жената може да се справя. Като има капитал. нищо не е насила.Като съм добра ми изглежда да съм балама. Така усещам тук.Само искам да кажа ,че и останалите ,освен нас ,са хора ,разбират. Няма начин да се харесвам на всички,  не се старая.
Пак да кажа ,едно е да говоря тук ,друго  как постъпвам с моите близки.ще грешим ,ще се поправяме ,и ще продължаавме.Тук е само виртуален форум.

# 649
  • София
Да, ако я няма тази точка, считам за силно егоистично от страна на майката да се фръцне и да не намери подходящ момент (в болницата или вкъщи) да покаже новороденото на бабите и дядовците му. Човек е уморен и недоспал хиляди пъти през живота си, но се запознава с внучето си доста по-рядко, така че за мен е пределно ясно кое от двете считам за приоритет.
ПС: И не, според мен, ако майката изрично каже, че не иска хора наоколо, не е правилно да и се натрисат, но пак ще продължавам да считам поведението на майката за егоистично.

Shocked Че кой въобще е намеквал за такъв вариант? Естествено, че бабите и дядовците трябва да видят внучето си. А кога ще бъде подходящият момент, зависи от родилката, бабите и дядовците. При мен, дори да не го бяха видели в болницата през стъклената врата, нямаше да има разлика - пак щях да искам в началото да бъдем само тримата.

# 650
Ами на мен така ми прозвуча, че е нормално бабите и дядовците да дойдат на аудиенция след няколко дни като майката и бебето са си вкъщи, наспали се и понапаснали се един с друг и благоволят да ги поканят на гости. Това искам да кажа, че за мен не е вариант, защото разбирам и уважавам нетърпението на родата да види новия член на семейството и със сигурност бих намерила вариант да покажа детето да му се порадват максимално рано.

# 651
Боряна,
ти казваш, че нищо не искаш, че се съобразяваш с исканията на снаха ти и сина ти, че само си мислиш някакви неща, но не е казано, че ще ги направиш. Ок, но оставяш едно впечатление у мен, че ако не се случат нещата така, както си ги намислила, у теб остава някакво чувство на болка и обида,, някакво желание за реваншизъм едва ли не. Защо се натоварваш излишно по този начин?
Имай си едно наум, че това би могло да бъде и ужасно натоварващо за заобикалящите и близките ти, защото дори и до момента да прикриваш вътрешните си чувства, то рано или късно те ще си проличат във взаимотношенията ви.
Решила си да погостуваш на приятелката ти, но защо избра да е точно в този момент, когато се появяват внуците ти?  Rolling Eyes

# 652
  • София
Ами на мен така ми прозвуча, че е нормално бабите и дядовците да дойдат на аудиенция след няколко дни като майката и бебето са си вкъщи, наспали се и понапаснали се един с друг и благоволят да ги поканят на гости. Това искам да кажа, че за мен не е вариант, защото разбирам и уважавам нетърпението на родата да види новия член на семейството и със сигурност бих намерила вариант да покажа детето да му се порадват максимално рано.

Да, ако я няма тази точка, считам за силно егоистично от страна на майката да се фръцне и да не намери подходящ момент (в болницата или вкъщи) да покаже новороденото на бабите и дядовците му.
Скрит текст:
Човек е уморен и недоспал хиляди пъти през живота си, но се запознава с внучето си доста по-рядко, така че за мен е пределно ясно кое от двете считам за приоритет.
Така де, подходящият момент е след няколко дни. Освен ако бабите и дядовците не изберат да бъдат егоисти и да не се съобразят с желанието на родилката, а само със собственото.

ПП Да уточня, че близките на мъжа ми, които видяха сина ми в болницата, бяха само брат му със семейството си, останалите не бяха в болницата. Те го видяха дни по-късно, не помня точно колко. И още едно уточнение - никого не съм спирала да идва в болницата.

# 653
Боряна,
ти казваш, че нищо не искаш, че се съобразяваш с исканията на снаха ти и сина ти, че само си мислиш някакви неща, но не е казано, че ще ги направиш. Ок, но оставяш едно впечатление у мен, че ако не се случат нещата така, както си ги намислила, у теб остава някакво чувство на болка и обида,, някакво желание за реваншизъм едва ли не. Защо се натоварваш излишно по този начин?
Имай си едно наум, че това би могло да бъде и ужасно натоварващо за заобикалящите и близките ти, защото дори и до момента да прикриваш вътрешните си чувства, то рано или късно те ще си проличат във взаимотношенията ви.
Решила си да погостуваш на приятелката ти, но защо избра да е точно в този момент, когато се появяват внуците ти?  Rolling Eyes

Има месец поне до внуците,няма момент...Имам право да съм огорчена,защо не.Трябва да се радвам ли...Ако стаен така да чакам месец да видя децата.Но не е станало ,нищо чудно да цъфна тук ухилена и да се похваля. Просто идеята ми е неприятна. И не съм огорчена още ,защото не е станало.И няма да се отрази никому ,докато се видим ще име  минало. Далеч съм за да ми виждат физиономията. И спирам...

# 654
Ми, milenka, сори ама точно това казвам, че ми е егоистично и грозно. Просто не е моя филм и не го разбирам. Лично мнение.

# 655
А извинявам се, разбрала съм , че ти ще си на гости на приятелката ти по времето(момента), когато ще се раждат децата. Няма значение, че до този момент има още месец. Останах с впечатлението, че планираш това гостуване да съвпадне с другото събитие.
Да, вероятно си в правото си да си огорчена, но все пак имай предвид, че тия хора с двете малки бебета , хич няма да мислят за душевния ти комфорт точно по това време. Така че не го вземай навътре, ако изобщо не забележат огорчението ти. Центърът им на внимание ще е друг просто. Peace

# 656
  • София
Ми, milenka, сори ама точно това казвам, че ми е егоистично и грозно. Просто не е моя филм и не го разбирам. Лично мнение.

Оф, кое "това" - бабите и дядовците да не се съобразят с родилката, а само със себе си, или родилката да не се съобрази с тях, а само със себе си? Или и двете? Иначе аз съм за взаимното уважение и съобразяване - гостуването в нас стана след като избрахме удобно време за всички, не съм се налагала.

# 657
  • Оптимист по принуда
Ама засега за баба в родилна зала не съм чула... Пък може и да има, знам ли?

Тихо!!! Знаеш ли колко мамини муньовци ще делегират това право на мама си, ако те прочетат?! Mr. Green
С адашката сме писали едновременно. Адашка, защото никът и е моето име. Simple Smile
Ох, момичета,докато раждах, с мен бяха и майка ми, и мъжа ми. И двамата са добре, оцеляха  Mr. Green

# 658

Оф, кое "това" - бабите и дядовците да не се съобразят с родилката, а само със себе си, или родилката да не се съобрази с тях, а само със себе си? Или и двете?
Родилката да е такава фръцла, че да се съобразява само и единствено със себе си и грам да не помисли, че и другите от родата имат чувства и искат да го видят това бебе. Сори, умората не ми е достатъчно основателно извинение, че да отсвириш родата да види внучето след няколко дни. В тоя ред на мисли, тя младата майка в следващата година така или иначе няма да се наспи, това значи ли,че цяла година всички трябва да ходят на пръсти около нея или още по-добре - изобщо да не се появяват?

# 659
Ох, просто си представям как една родилка трябва да мисли освен за детето си и ЗА ЧУВСТВАТА  на родата в деня на изписването си.  ooooh!
За протокола - нямам деца. Но за себе си знам, че когато се случи, на изписването ще бъде цялата рода.
Ама разбирам и жените, които не желаят някой да им тропа с краче, че видите ли  и родата имала била чувства, с които родилката трябва да се съобразява.
Що ли си мисля, че напрежението й е достатъчно и подобни сръдни, свекърви играещи го обидени и т.н са напълно излишни и е добре да се избягват.

Общи условия

Активация на акаунт