С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 129
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Нищо престъпно не виждам да искаш да си видиш внучето. Нито виждам нещо престъпно в това, да искаш да си починеш и да се наспиш в собствения си дом и да каниш гости в удобно за теб и за тях време.

И аз така... Няма нищо престъпно да искат да го видят и в часа, в който се ражда, нали? Ама засега за баба в родилна зала не съм чула... Пък може и да има, знам ли?

# 631
  • София
 Grinning Не давай идеи!

# 632
Ама засега за баба в родилна зала не съм чула... Пък може и да има, знам ли?

Тихо!!! Знаеш ли колко мамини муньовци ще делегират това право на мама си, ако те прочетат?! Mr. Green
С адашката сме писали едновременно. Адашка, защото никът и е моето име. Simple Smile

# 633
  • Варна

Sick Ти пък... Надявам се, че самите болници няма да разрешат това.

# 634
Вече си представих мама води позеленял Муньо за ръчица към родилната зала. Mr. Green

# 635
На нашето изписване свеки се беше постарала-донесе пита,беше правила торта и  други сладки неща. Дадохме ги по традиция на акушерките. Благодаря й искрено за това,че се беше потрудила,а и персоналът много се зарадва,че са ги уважили. Бяхме ние с ММ,свекърите и вуйчо ми и жена му(при тях отсядах ,когато ми бяха прегледите,понеже раждах в техния град и по време на целия престой в болницата ми носеха каквото ми беше нужно). Майка ми не дойде,защото беше болна тогава. Изписаха ни и си се прибрахме,никой не е идвал у дома въпросния ден и по-добре. Аз бях много уморена. 4 нощи не бях спала. Бебето трудно се хранеше,не искаше да засуче,аз имах кърма за изхранване на цялото родилно,гърдите много ме боляха и се цедях по 2 часа на ръка,понеже беше по-безболезнено за мен от колкото с помпа. Та докато се изцедя ,ставаше време бебока пак да се мъчи да яде...и пак наново се завъртаха нещата.Плюс това болничните легла бяха ужааааааааасно неудобни и твърди,все едно спиш на земята.Като се прибрахме само се мечтаех да легна и да спя ,даже не се зарадвах толкова на ММ,колкото на спалнята  Laughing .Въпросът с гостите на следващия ден вече съм го споделяла. Свеки реши да си кани комшиите и прочие ,без да попита дали сме изобщо съгласни. Казах й ,че съм против,тя пак направи каквото беше наумила. Знаете историята няма да я казвам пак. Аз съм 'ЗА' това да се слуша майката,не някой друг,дори не бащата. Бащата може да иска да покани и 100 човека-ами да ги кани на заведение и да ги черпи. Ако майката иска уединение НИКОЙ няма право да й ги отнема. Ако обаче не й пречи едно мини празненство и е съгласна-ок.  За да е пълноценна и да  обгрижва малкото човече трябва да е спокойна  и всеки трябва да се съобрази с това.Има време за всичко,бебето няма да остане невидяно и изолирано до края на живота си. За мен си е чиста проба егоизъм да направиш нещо което искаш,когато ти си решиш,а не когато на важните в случая( майка и бебе) име удобно

# 636
Ясно, че всяка родилка има нужда от почивка. Изобщо не говоря за тържества тип три дни яли, пили и се веселили. Не мога да разбера обаче какъв е проблема да дойдат да ви изпишат от болницата, да се снимат с вързопчето, да си пореват от радост и после кой от къде е или дружно да идете до вас, където бебето да си спи, майката да хапне нещо сладко донесено от родата по традиция и и тя да се оттегли да си почива докато другите пооправят къщата и също се изнесат.

# 637
  • Северозапада
В САЩ и Великобритания по време на раждането може да присъстват, освен бащата, което е задължително, майката, сестрата и дори свекървата на родилката, ако тя желае, разбира се. Или поне така го представят различни риалити предавания по ТВ-то.
На изписването на дъщеря ми бяха майка ми и баща ми, свекървата, сестра ми, зет ми и племенницата. Общо 6 човека. Най-оттегчително и досадно ми беше снимането  Sick А свекървата, като един истински педагог, държеше да режисира всеки кадър ruporuu Ама на и това мина.  Аз се чувствах добре и не ми натежа, а и всичко вкъщи беше приготвено и после раздигнато от другите.

# 638
  • Варна
Бащата може да иска да покани и 100 човека-ами да ги кани на заведение и да ги черпи.

Че те бащите не я ли вършат тази работа в деня, т.е. вечерта на раждането?
Аз поне съм присъствала на доста такива черпения...  #Crazy

# 639
Ясно, че всяка родилка има нужда от почивка. Изобщо не говоря за тържества тип три дни яли, пили и се веселили. Не мога да разбера обаче какъв е проблема да дойдат да ви изпишат от болницата, да се снимат с вързопчето, да си пореват от радост и после кой от къде е или дружно да идете до вас, където бебето да си спи, майката да хапне нещо сладко донесено от родата по традиция и и тя да се оттегли да си почива докато другите пооправят къщата и също се изнесат.

Идването на изписването в болницата е ОК, но не всички се чувстват комфортно да спят докато в дома им има други хора или тези хора да им оправят къщата.

# 640
  • София

За мен проблемът беше:
1. В този момент не исках хора около себе си, освен мъжа ми;
2. Исках тишина;
3. Исках да се изкъпя на спокойствие;
4. Най-близките роднини вече бяха видели сина ми още в болницата.
Заради горните причини не виждам какво ще им стане, ако изчакат няколко дни. Ако пък толкова не могат или не желаят да се съобразят с желанието ми, проблемът няма да става мой.

# 641
  • ЯМБОЛ
                     Да уточня-майка съм на две дъщери и баба на четири внука.Когато раждаше голямата ми дъщеря,доктор,бях с нея и в предродилна и в родилна зала по изрично нейно желание.Нямях проблем с пускането,колеги са ми.Тя беше изключително спокойна с мене,държа се съмсем прилично,не е лигла.Тъй като и двете акушер гинеколози приди бяха казали момиче,а се роди момченце,първа и съобщих,те мълчаха виновно LaughingРоди за 2 часа-3,700.Второто роди в чужбина,бях там,по обективни причини не можах да бъда с нея,роди за ден при големите специалисти-2,800.Втората ми дъщеря ражда секцио и двете деца,помагах след това 2 седмици и се прибирах в моя град и при двете деца.Не слагайте всички под общ знаменател.Едни искат посрещане,други не.Едни искат помощ,други не.По стечение на обстоятелствата и двете нямат свекърви,а баща им почина когато те бяха на 12 и 2 годинии съм била и майка и баща,не е лесно.Важна е връзката между хората,комуникацията и малко дипломация никак не е излишна!

# 642
Да Kali,черпенето от бащата става в деня на раждането на бебето,аз говоря ако реши да кани хора да го видят при изписването и да ги черпи вкъщи

# 643

4. Най-близките роднини вече бяха видели сина ми още в болницата.

При наличието на тази точка, съм ок. Иначе ми идва много егоистично - аз съм изморена, искам да си почивам, така че ще си видите внучето другата седмица например.

# 644
  • София
Аз не бих нарекла Боряна лицемерна. Още търся демата. Но забелязвам, че като говори за семействата на синовете си, за синовете, за снахите - уж така "каквото решат, аз съм тук, да помогна, ще се отзова, няма да преча", а току изтърси нещо от сорта "като не щат, ще видят те. Сякаш... добротата дето ни е в излишък и я ръсим, не била съвсем доброта, а маска за пред форумки, и току изтече нещо.

Но това въобще не ми пречи! Бърка ме, ако някой ми обяснява как той щом бил страдал от свекърва, и неговата снаха трябвало да се съобразява и да тегли. Щом някой си бил някога прислуга и подлога, значи сега други не можело да бъдат егоисти.

Ще дойде в града при приятелка, ама ще стои и месец, ако се наложи. Е, обясни на снаха си, че това не е демонстрация. Ама й го обясни така както на нас го обясняваш за питките и тортата. Дано повярва и те разбере.

И ВЪОБЩЕ ОТ КАКЪВ ЗОР ЩЕ СЕ МИСЛИ И ПРИКАЗВА ЗА ИЗПИСВАНИЯ ОТ СЕГА?! Децата още хабер нямат да се раждат, не се знае кое как ще мине (дай, Боже, всичко да е наред!), рибата е в морето, пък... погачите и тортите са поръчани вече!

Да, аз съм от тия снахи, дето казаха ЧАК ТРЕТИЯ ПЪТ че не желаят "изписване" и ще си отидат с мъжа и бебето сами вкъщи, не желаят снимки, не желаят свиждания, не желаят гости. Искат да се приберат вкъщи, да се изкъпят в собствената баня, да хапнат нещо и да легнат да спят. А гости, дето ще им се сервира и отсервира, да дойдат след няколко дни, седмица най-много. Още не знаех, е няма да мога да си обуя клина от-преди-раждането и да си вляза в джапанките от отоци, че няма да мога да стоя седнала и ще се храня полулегнала в леглото... Но за демонстрации въобще не ми дремеше.

Общи условия

Активация на акаунт