С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 995
  • 766
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Румка, голяма "сладурана" е твоята свекърва. Май сериозно й хлопа дъската. Добре, че мъжа ти е читав, че иначе големи проблеми щеше да си имаш. Хубаво е, че не й мълчите и не й давате да ви се качва на главата. От премълчаване с цел уж да не се засегнат ничии чувства, не се прави услуга нито на едната, нито на другата страна.
Не знам колко често водиш децата, но при такова чудо и веднъж месечно ще ми е много на мен.

# 46

Свободното падане и голяма работа ,къде ако не при баба децата ще си играят на свобода и ще са щастливи.Тя дава всичко да правиш така че забрави мръсните дрехи и пръсти ,носи им  стари дрешки там.И ще се сдобриш ,няма къде ,но да идва на празници ,да хапне хубава храна с вас и  да си ходи по живо по здраво ,докато се движи е лесно ,после ще я мислите.Не е  добре да се откажете от нея,заради сина и .Ако не от човещина.И съм забелязала ,ако синът нещо е решил ,дори снахата да няма пръсти  да не знае,със сигурност се смята,че идеята е нейна.
Чудя  и се защо не си живурка дето е ,а се натриса  при вас...не е по-добре за нея.

# 47
Стига, де - чудо била, по веднъж месечно много било да й гостуват... Вие имате ли лоши спомени от бабите си? Аз не. И от двете. При това едната, с която живяхме няколко години заедно, беше свекърва на майка ми. И те са си имали проблеми, но го разбрах като станах по-голяма, а истински проумях вече семейна и обзавела се с персонална свекърва  Mr. Green Като дете това беше най-обичаната жена за мен след майка ми! Беше толкова уютно да се сгуша в нея, четеше ми хубави книжки, приготвяше ми разни вкусотийки, водеше ме на разходка в парка и други интересни места. Да не говорим, че ми беше съюзник и защитник пред родителското тяло Wink Не, че не ме е вкарвала в релси и тя при нужда, и пак си я обичах. С каква лекота сте склонни да лишите децата си от всичко това!

Боряна,  Joy

# 48
  • София
Ако децата се чувстват добре, и ако бабата има желание, нека да ходят при нея, не виждам нищо лошо в това. Обаче защо снахата да ходи при човек, който се опитва да ѝ прави интриги и проблеми?

# 49
  • Бургас
Стига, де - чудо била, по веднъж месечно много било да й гостуват... Вие имате ли лоши спомени от бабите си? Аз не. И от двете. При това едната, с която живяхме няколко години заедно, беше свекърва на майка ми.

И аз живях с баба си /свекърва на майка ми/ до 12 годишна. Нямам лоши спомени от нея, но и помня, че въобще не се е грижила за мен. Е, водеше ме понякога сутрин на градина и толкова. Сама си слагах да ям и си вдигах масата, сама си четях. Или сестра ми се грижеше за мен. Баба беше невидимото присъствие у дома. С майка ми не са се карали и баба ми не се е месила в абсолютно нищо /думи на майка ми/.
Децата като толкова обичат баба си, да я посещават. Ама аз на мястото на Румка щях да карам мъжа ми да ги води и взима. Да ми вдига скандали свека и аз да й ходя в къщата? Как не. Такива нагли същества, които си мислят, че могат да ходят в чуждите къщи и да тропат с крак и да заповядват, заслужават да си кукуват сами. Не търпя да ми държат тон, пък за викове и крясъци да не говорим. И това важи и за моите родители. Много ги обичам и уважавам, но като прекрачат границата /добре, че се случва изключително рядко/, ги навявам и насявам. Всеки да си гледа работата, къщата, семейството, доходите и пр. и да прави с тях каквото сметне за добре.

# 50
  • София
Вие имате ли лоши спомени от бабите си?
Аз съм отгледана от баба и дядо - прекрасни хора, които ме обичаха повече от всичко на света и живота си даваха за мен. Но бъди сигурна, че има разлика от баба до баба.  Wink

# 51
  • София
да не ви изтърва

# 52
за малко да ви изтърва, връщам се да ви чета  Crazy

# 53
Основателен страх ШушулчеЕдиния ми син беше  и  пак заминава.Не бих казала или намекнала дума Макар че подкрепяйки го има риск да ме упрекне че съм го натиснала да върви,Имаше в началото,защото не е лесно никак.А при него още по трудно беше.И намекна пред някого,че аз искам да е  там.Беше за момент,когато е ядосан.За това си мълча.Той  няма как да харесва тук защото всички знаем защо.Там е  платен десетократно.Но и там не е  захарно.Нагарча на моменти друго от живота там. За всеки различно
Вие  решавате живота си  и няма да се сърдите никому.Всичко е възможно има  трудности.Вие ги поемате, а те какво и как мрънкат не слушайте много.Всеки има начини  характер, ако за всяка дума се ловим става сложно.Ама много сложно
Точно така, Боряна, но мен ме издразни първичната им реакция, т. е. те мислят за собствените си гъзове и за това, че няма кой да им ги бърше, а не за нашето добре или зло. Те винаги са били такива, но тогава мн силно го натърти и за пръв път направи на въпрос това, че очаква ние да ги гледаме на старини Tired ooooh!.

# 54
За гледането си казах мнението-възможно е да трябва ,а може и да не трябва.Може да падаме както вървим.И най  ядосаните за това гледане проклето като се наложи гледат повече от тези ,дето на думи са съгласни.И аз съм си точила зъбите на свекървата ,ама като дойде моментът забравих.Чистих и      ,мизерните работи ,отреждах  я ,няма кой  друг.С ясното съзнание ,че като нямам мъж не е  заради негов хатър.А заради себе си,съвестта ми да  е  чиста.Че съм постъпила човешки.
Не може да спираш  никого от пътя му.Моята  свекърва беше перманентно против.Против синът и да кара курс за шофьор ,синът ми да си купи кола ,от началото до края-за мебели или хляб ,за цвете или нова работа.Против до откат. Просто така ,без причина.Да даде нещо някому-също.Завиждаше,проклинаше.И все пак е  човешко същество.Аз я  изкъпах и  облякох за последни я път.Храних хора на маса за всякакви ритуали. И не съжалявам.Дадох мир на душата си ,дано и нейната намери мир.
Като си ядосан казваш всичко.Може би  и твоите свекъри няма да ви попречат-просто си казват мислите според техните виждания.Ще им мине ,ще свикнат с мисълта.Вие се разбирайте и  действайте.

# 55
Момичета защо не погледнете "почистването и демонстрациите" от друга гледна точка- не чистете преди да заминете на почивка , нека ви почистят - едно чистене по-малко и двете страни доволни . Една от моите свекърви много държи да почисти след вечеря и тогава да се присъедени към нас със свекъра на масата , аз я оставям и си говоря със свекъра и нея , докато чисти .., е , и двете сме ОК , след като реши че е приключила идва при нас и си изкарваме една приятна вечер като аз основно се грижа да доливане питиета и каквото си хрупаме на масата.
 Идва вкъщи въодушевена от нещо , което е харесала да купи за вкъщи - отивам с нея в махазина и избира най- близкото до моя и нейния вкус , купуваме го и след това я водя на чаша. Вино  : всички сме доволни.
Майка ми идва 1 месец в годината и сме се разбрали ясно и кратко: аз се изнасям от къщи и отивам на холидей , тя да чисти и гледа децата както иска , но да не пипа спалнята ми- прибирам се децата щастливи и не особено че Хитлер/аз/ си е отново вкъщи , мама ми показва къде какво е оправила , аз си признавам че не мога да постигна нейното на ниво на почистване , благодаря , усмивка и приятна вечеря

Последна редакция: ср, 04 мар 2015, 23:54 от axel_chiara2430

# 56
Въпросът: "Ми, ние тук какво ще правим без вас?!" аз не го разбирам като "кой ще ни гледа нас", а като "мъчно ще ни е за вас, самотно ще ни е, ще ни липсвате". Защо все с лошото тръгвате, не разбирам. Аз ако кажа на колежката, излизаща в отпуск: "ми аз тука какво ще правя без теб", въобще няма да е, защото няма да има кой да ми свърши работата, а защото ще ми е скучно и тъпо без нея. Да не говорим, че свекърите ако са по-възрастни, може и други мисли да им минават в главата, че няма да ви видят повече, напр.

# 57
Така, написано във форума, и аз не бих го разбрала като въпрос за гледане, но познавайки си стоката, мога с пълно право да заявя, че това беше смисълът. А и сме говорили на такива теми със съпруга ми преди време, той смята, че е наше задължение да гледаме на старини родителите, както и очаква същото от дъщеря ни, защото "сега ние я гледаме". Аз никога не съм възпитавана в този патриархален модел и съответно не мисля да изисквам от дъщеря ни да се чувства длъжна да ни гледа на старини. Смятам, че в една определена възраст родителите тр да помислят и за старините си и не с направата на дете, което да се чувства длъжно да ги гледа до смъртта им, а по др начин.
И да ви почерпя, помъдрявам с една година:
Скрит текст:

# 58
Шушулче, да си жива и здрава!
Права си, да кажеш с 2 думи тук не е същото като цялата картина, в която живееш. Затова е и особено неприятно някой да се изцвъка и да ти обясни как ти не си доразбрал, ти се цупиш прекалено, пък другите сигурно имат добри намерения.
сигурно, ама друг път...
Моята свеки дойде в къщи, когато първото ми дете беше на 4м, довлече и свекъра за ескорт, той не беше баш много навит. Заяви, че сина и не е щастлив с мен и трябва да си ходя. Синът и седи до мен и и вика (буквално вика) луда ли е що ли! Това разбира се кратката версия на доста години брак и съчетаване с роднини....Затова като измрънкам (явно имам нужда да споделя)  "изчисти ми банята да ми покаже"  или "каза, че ще се нанесе" сигурно имам нещо предвид и без да си разкажа майчиното мляко. А пропо към днешна дата общуваме нормално, но пътя дотук е изцяло с мои усилия. Тя си остана където беше. Правя го за децата, да имат и да познават баба и дядо.

# 59
Добра, всички тук пишем без да имаме възможност да представим целия контекст. Това не се отнася само за теб. На всички тук мненията и коментарите се възприемат, лишени от цялостния контекст. Това, което правим, е да пускаме изказвания и коментари с ясното съзнание, че е възможно да се получи неяснота и неразбиране, но нали затова е разговорът във форума? Питаме, предполагаме, изясняваме. Ти какво очакваш? Всичко, което кажеш, въпреки че е лишено от контекст, да го приемем за чиста монета, да нямаме право да сгрешим с интерпретациите? Няма как да стане. Но дори извън контекст, изказвания от типа "Затова е и особено неприятно някой да се изцвъка" не печелят симпатии на твоя страна. Ако това е стилът ти на общуване, не е чудно наличието на неразбирателства и проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт