С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 017
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Скоро останах като гръмната от думите на една колежка в университета. Учим магистратура, нейните деца са големи- син на 22 и дъщеря в седми клас. Моето дете е на 1г. и 10 месеца. Говорим си и аз споделям, че ми е трудно с малко дете  да уча за изпити. А тя отвръща- "А мен питаш ли ме като съм с две деца". Глътнах си граматиката. Как може да сравняваш грижите за едно малко дете почти бебе с големи и отгледани такива. Ама явно ги е научила мама да е навсякъде и за всичко и сега се оплаква.
Да не мислиш, че лесно се гледа седмокласник.  Joy
Пубер, кандидатстване, развозване напред-назад. Предпочитам двегодишното.  Heart Eyes

Да ти кажа честно зависи как е научено детето. Ако е научено да му седят на главата, за да учи и да го разхождат с кола навсякъде, е проблем за родителите и е сложно. И пак опираме до това, че "ги е научила мама да е навсякъде и за всичко".
Коментарът ми беше шеговит.  Simple Smile

# 286
А ти по какво разбра,че не те харесва,след като не сте се виждали?

# 287
Ама моля ви се!При мен собствения ми баща ми се скара,за това,че една вечер отидах с приятелка на бар и дискотека,за да се видим и забавляваме по женски!Даже се обадил да се извини на мъжа ми,че съм обикаляла по баровете,пък той бил гледал децата и ме оправдал с думите,че съм си такава! Mr. Green
На другия ден като се събудих по обяд,ме гледаше като буреносен облак(баща ми) и ми каза,че звънял на мъжа ми.Казах му да си припомни,дали не са ме изпускали на глава като бебе,или пък са ме къпали в прекалено гореща вода,та затова се чувствам и аз човек и искам да изляза на бар без деца и без ангажименти за една вечер!
Как в командировка бе!До съпрузите си залепени и да сервирате-отсервирате ЕЙ!Тръгнали ми по командировки!И поли носите там нали?Да ви гледат чуждите мъже,безсрамници! Mr. Green

# 288
Скрит текст:
Скоро останах като гръмната от думите на една колежка в университета. Учим магистратура, нейните деца са големи- син на 22 и дъщеря в седми клас. Моето дете е на 1г. и 10 месеца. Говорим си и аз споделям, че ми е трудно с малко дете  да уча за изпити. А тя отвръща- "А мен питаш ли ме като съм с две деца". Глътнах си граматиката. Как може да сравняваш грижите за едно малко дете почти бебе с големи и отгледани такива. Ама явно ги е научила мама да е навсякъде и за всичко и сега се оплаква.
Да не мислиш, че лесно се гледа седмокласник.  Joy
Пубер, кандидатстване, развозване напред-назад. Предпочитам двегодишното.  Heart Eyes

Да ти кажа честно зависи как е научено детето. Ако е научено да му седят на главата, за да учи и да го разхождат с кола навсякъде, е проблем за родителите и е сложно. И пак опираме до това, че "ги е научила мама да е навсякъде и за всичко".
Коментарът ми беше шеговит.  Simple Smile
Embarassed Извинявай! Не съм разбрала  bouquet

# 289
Един-единствен път излезнах на кръчма с курса от първото ми висше. ММ нямаше абсолютно нищо против, но като се прибрах 3 часа по-късно, (срещата беше в 20ч, аз се прибрах в 23-23-30ч, абсолютно трезва, че бях и с колата), МАЙКА ми ме чакаше в остъклението, готова за скандал. После цяла седмица ме гледа с бялото на очите, че съм си позволила да изляза без съпруга ми.

# 290
  • където ми харесва
Това е скандално.
От къде на къде си позволявате да излизате без мъжете си?
Как не ви е срам, не мога да разбера!
Боса, бременна и до печката, в едната ръка с парцал! Иначе не сте никакви жени, майки и съпруги!

# 291

Защо майките ревнуват синовете си? Вие ревнувате ли синовете си?

Аз не съм много сигурна, че майката ревнува сина си. От поста ти виждам само твоята ревност към нея.
А ти защо го ревнуваш от майка му?

# 292
  • София
А ти по какво разбра,че не те харесва,след като не сте се виждали?

Сигурно Златинчо й е разказвал.

# 293
Ами за мен Златинчо си е за бой. За какво му е било да й казва? Майката може да има куп предразсъдъци, може да има като цяло не добро мнение за деца на разведени родители,има много такива хора(дори майка ми доскоро беше от тях),което не значи,че ако се запознае с теб няма да те хареса и приеме. Хич не му е било работа да споделя това с теб,нито пък на нея за теб ако след време не ти допадне. Понякога просто трябва да запазиш някои неща за себе си,поне според мен

# 294
  • София
Ами за мен Златинчо си е за бой. За какво му е било да й казва? Майката може да има куп предразсъдъци, може да има като цяло не добро мнение за деца на разведени родители,има много такива хора(дори майка ми доскоро беше от тях),което не значи,че ако се запознае с теб няма да те хареса и приеме. Хич не му е било работа да споделя това с теб,нито пък на нея за теб ако след време не ти допадне. Понякога просто трябва да запазиш някои неща за себе си,поне според мен

+1 Най-малкото, не трябва да те натоварва с предразсъдъците и комплексите на някого. Пуберско ми е - "а пък да знаеш, какво каза за теб намкоя си". Вместо да работи индивидуално над предубежденията на майка си, седнал да издава бюлетин. Целта - постигната. Момичето вече е подплашено и настроено негативно ОТНОВО ПРЕДИ срещата с кандидат-свекървата.

# 295

+1 Най-малкото, не трябва да те натоварва с предразсъдъците и комплексите на някого. Пуберско ми е - "а пък да знаеш, какво каза за теб намкоя си". Вместо да работи индивидуално над предубежденията на майка си, седнал да издава бюлетин. Целта - постигната. Момичето вече е подплашено и настроено негативно ОТНОВО ПРЕДИ срещата с кандидат-свекървата.

Дами, този път не съм съгласна с вас. Ако Златинчо е на 40 щях да кажа, че сте прави. Ама Златинчо е младо момче.
Нека не забравяме кой е родител (човек с жизнен опит) и кой е детето.
Златинчо е близо до пуберския период (студент е - примерно 19-25 годишен), млад и влюбен. Ами, най-нормалното нещо е да иска да споделя всичко, ама всичко с любимата. И понеже няма жизнен опит и даже не се замисля за последствията, когато рапорува какво е казала мама за момата.
Мама обаче има жизнен опит (предполагаме) - трябва да може да преценява кога, пред кого и какво да говори.
Синовете в този период не споделят всичко с мама. Твърде вероятно е информацията за "оная" да е непълна. И така бъдещата С прави някое нетактично изкаване. Мама трябва да се досети, че Златин споделя с любимата ... и ето ти началото на проблемите.
Накратко моята позиция - когато синът има сериозна приятелка, майките да не говорят пред сина. лошо за нея (положително може, даже се препоръчва).  Защото на каквото си постелеш, на това ще стъпваш. Каквото повикало, това отговорило и т.н.
Ако приятелката стане снаха - с пълно основание е настроена против свекървата (или поне има едно наум).
 Ако мама иска да споделя - ОК, за тази цел са приятелките.

# 296
Biborana,не съм съгласна с теб. Ако е на 15 ясно е,че няма да си даде сметка какво би довело едно споделено мнение и за двете страни. В случая се касае за 20+годишен човек,достатъчно голям и зрял,за да преценява ситуацията. За мен вината е негова

# 297
  • София
Biborana,не съм съгласна с теб. Ако е на 15 ясно е,че няма да си даде сметка какво би довело едно споделено мнение и за двете страни. В случая се касае за 20+годишен човек,достатъчно голям и зрял,за да преценява ситуацията. За мен вината е негова

И на Маман, разбира се, че и тя си въобразява, че е център на Вселената и си позволява да не харесва някоя заради... "ей така, ама не ми харесва". Че и е на мнение, че децата на разведените са някаква друга категория хора.

Маминките, и на момчета и на момичета, трябва да са наясно, че осъждането на Избора на детето им, осъжда и самото им Дете, а със съденето за избори трябва по-меко, по-отдалеч, защото бързо може да се стигне до обсъждане Нулево и невидение Пълно.

Малко OFF - когато бях 1-ви клас, се върнах след екскурзия и започнах въодушевено да разказвам на маман как едно момченце от класа по време на обядването със сандвичи на тревата, е дошло до мен, седнало от дясната ми страна (да, още го виждам ясно, все едно беше вчера), извадило си садвича, за да хапне до мен и ме прегърнало през раменете. Маман миеше чинии с гръб към мен, но ми каза "малка си още за такива работи". И споделянето на харесвания, жестове, гаджета и т.н. чааак до студентските ми години, беше сведено до нулата. Прости ми, мамо!!! От някаква си реплика. Не че ми е било зле, имала съм приятелки за споделяне, които имаха и майки за споделяне, но... но сега, на нейно място, като майка, слухтя с 4 уши за всякакви разкази за училищния и градинския живот, къде умилителни, къде скучновати, за да знам постоянно какво ги вълнува моите, да знаят и те, че съм насреща и ми е интересно да си споделяме, и за да не изхвърча зад борда на влака Информиран-Родител за идните 15-20 години.

# 298
Прочетох пак поста и ми изникнаха още въпросителни. Не виждам лошо жената да попита къде и с кого излиза детето й,не мисля,че е нередно да му зададе въпроса къде е тръгнал болен,при положение,че авторката сама казва,че 4 дни е бил зле. Нормална майчина реакция. Даже бих казала,че намирам твоето поведение да купиш билет за концерт за нелогично. Другото,което не разбрах е какъв е проблемът,че е купил на жената цвете,майка му е ,има повод,много ясно,че ще я уважи??? Валяло дъжд...ами не е от кашкавал,не е пеленаче. За мен сама си вкарваш филми. Не те харесва,неприятно е,ама пак ти казвам не е задължително да стоят така нещата ако те опознае.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 19:32 от geri-gb

# 299
Просто си има неща, които трябва да се спестяват на половинката. Моята свеки, Бог да я прости, имаше неща от ежедневието ни със сина й, които тя не одобряваше. Не съм знаела, че откровено се е ядосвала и дразнела, тъй като рядко имахме пряк контакт, а в последствие сестрата на ММ бе така тактична да ми го каже. Направи го без грам лоша мисъл, всъщност - направи го без никаква мисъл. На свой ред, пък, аз се ядосах. Достатъчно ми бе обидно, че бях възприемана като г-ца Никоя, само защото със сина й нямахме подпис, а и това ми дойде в повече тогава. Запазих си уважението към нея, скъсах се от обикаляне по болници, когато се разболя, пусках каквито връзки можех, даже като почина, ми беше безумно болно. Изревах си душата тогава. Уважавах я, защото наистина е отгледала чудесен човек, но горчилката си остава.

Общи условия

Активация на акаунт