За психично болните по улиците

• 9 180
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
след като има пълнолетие , той има право да не се обажда
За първи път чувам такава глупост!

Kaк бе???? Никой не може да ти държи сметка, освен ако не ти е работодател и не ти плаща заплата.. Пълнолетният човек решава и отговаря сам за себе си.  Peace
Peace
не разбирам дали говориш с ирония, но имах предвид, че човек, освен че има право да не се обажда, информира и роднините си, че ще отсъства. Никой не изчезва просто така, не вдига телефона и не връща обаждане. Доколкото знам, може да се подаде сигнал след 24 часа липса на контакт - щом за 24 часа не си е видял телефона, за да ти отговори, вероятно нещо е станало.
Например момичето, което загина в Търново тези дни. И тя е била пълнолетна и с право да не се обажда, но започнаха издирване и видяхте докъде стигна издирването - дъното на Янтра.
На хората не им се занимава с освидетелствани, това е.
При нас не беше освидетелстван . Щяха да го търсят ако  беше , поне така ми казаха  Confused Щом съм нямала черно на бяло доказателство ,че може да навреди на някого 3 дни след като изчезна не започнаха да го търсят ,защото имал право като пълнолетен да не ни информира къде е .

# 46
По принцип звучи правдоподобно, но всъщност не съществува вариант някой изведнъж да реши да не даде сигнал в продължение на 24 часа.

# 47
По принцип звучи правдоподобно, но всъщност не съществува вариант някой изведнъж да реши да не даде сигнал в продължение на 24 часа.
от тогава знам да не очаквам много от държавните служители

# 48
Аха, сега разбирам, какво имаш предвид, обаче всъщност, какво става, ако се мразим с някого и не желаем да ни намери, примерно, щото дължим пари или ни е писнало, или сме се скарали или е някаква друга простотия. Полицаите няма, как да знаят, дали някой наистина е луд или  го клеветим. 
По медиите пускат обяви за издирване само на непълнолетни или на възрастни и сенилни хора. явно и при нас, ако някой изглежда здрав или няма документални доказателства не могат да го пипнат.
Въпреки, че те и освидетелстваните не закачат, вероятно защото не могат да им помогнат.

# 49
Така е , парадокс - щом нямам черно на бяло , че не е добре , не го търсят , ако пък имам казват не сме ние които ще помогнем ...

# 50
Издирване от полицията се иска от близки и роднини, за длъжници има други начини да бъдат открити.

Така е , парадокс - щом нямам черно на бяло , че не е добре , не го търсят , ако пък имам казват не сме ние които ще помогнем ...
Това са просто удобни думи. Ти си наясно, де. Както и да го въртят, просто не искат да се занимават.

# 51
след като има пълнолетие , той има право да не се обажда
За първи път чувам такава глупост!

Kaк бе???? Никой не може да ти държи сметка, освен ако не ти е работодател и не ти плаща заплата.. Пълнолетният човек решава и отговаря сам за себе си.  Peace

Да бе, затова Петко Сертов го търсиха с хеликоптери - щото не е пълнолетен и е освидетелстван!  Mr. Green Laughing
Нали ако изчезне близък човек, това ти е механизма да го търсиш - подаваш сигнал в полицията. Просто не им се занимава с луди.

# 52
Е как бе ,четете внимателно .Първо им сигнализирах че е изчезнал , те казаха че е пълнолетен и има това право, и да изчакам известно време с пускането на издирване. След това обясних че не бива да се чака защото човекът не е добре и би навредил на себе си и някого, поискаха ми документ за освидетелстване ,обясних че нямам такъв ,тъй като той не е освидетелстван, защото от съвсем скоро е така , последваха въпроси "като не е освидетелстван ние на вашата преценка като каква трябва да вярваме ? , сигурна ли сте че просто не е при приятели?" и др..

# 53
На твое място бих потърсила отговорност за престъпна небрежност. Как пък ще искам да издирват изчезнал роднина и някаква кука ще ми обяснява завоалирано, че не му се занимава!

# 54
MYSELF AND I, спокойно, всъщност подкрепям точно това, което казваш ти и което си направила. По принцип винаги чета внимателно преди да пиша.  Peace

# 55
Благодаря ви за разбирането момичета  Hug наистина ми е много тежко все още

# 56

Мен така един луд, на Раковска и Графа си ме наплю зверски в лицето

Да не е мъж, средно-висок,мърляв,с оръфани дрехи,леко набол мустак,редовно, носещ със себе си разни боклуци?
Ако-Да,то до ден- днешен обикаля този район и заплюва хората.Колко съм бягала от този човек ,преди време ....

# 57
  • София
 ooooh! ooooh! ooooh! реално нищо не може да се направи

# 58
Може да се свържеш с някоя психиатрична клиника, ако има такава наблизо, но обикновено ги държат известно време и после ги пускат отново на свобода Sad .

Странно, нямам думи направо. Но да попитам: според теб лудите трябва да си седят в лудницата или, нещо не разбирам. Вярно има заболявания които са и за такъв режим, но те са малко. Проблема е според мен липсата на грижи към болния и основно спирането на медикаментите. Смея да кажа, че ако се спазва  предписанието на лекаря, повечето луди са като теб и мен т.е. могат да се трудят и да живеят нормален живот. Та не са виновни лекарите, като си пие лекарствата, лудия е по нормален от нормалния, проблемите идват оттова, че някои болни си казват мога и без лекарства и след не много  време се проявява болестта му. Отделно в бг според мен здравеопазването е под всякаква критика и така получава се едно зацикляне, стабилизират болния в болницата и после какво става никой не знае, не знам има ли специализирани поликлиники за  лечение в бг.

п.п.не знам за тези болни лекарствата безплатни ли са? някой може просто да няма пари да си купи

# 59
Миналата неделя бяхме решили да се наспим.  Живеем на втория етаж и около входа има пейки. Събуждам се от страшни викове към 8ч. Сутринта. Кучето не ме вдига толкова рано Tired ...
Реших, че долу някои ще се избият, то обяснения, чудеса, крясъци до небето  Close ... Е, станах и погледнах - една баба, не много възрастна, добре облечена, си седеше на най-близката до прозорците  пейка и си крещеше на невидим събеседник. Жалостива съм уж, но ми идеше да викна полиция, ами утре ако ми се разкрещи по нощите..... Пълно  е с    Луди. Може на някого да му е смешно, че не съм се наспала и затова роптая, но лудите са непредвидими и ми е неприятно да се разхождат по улиците, колкото и жестоко да звучи.

Общи условия

Активация на акаунт