За психично болните по улиците

• 9 181
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Сложно е. И аз имах инцидент преди време пред хотел Добруджа в Албена. Наели един психично болен да чисти отвън. Грешката ми беше, че по навик се усмихнах и поздравих като си засякохме погледите. Е, толкова му трябваше. И тоя много мразеше жените, заплаши ме с пистолет, който уж носел, преследва ме... Абе, бая се изплаших. Бях с родителите ми и те ми викат да не докладвам за този, че ще изгонят, бил безобиден, пък така поне работел...

# 61
За психично болните по улиците... не че нещо, но не им е там мястото  newsm12 За съжаление обаче  май и за тях никой не го е грижа в България да ги хване и прибере, където трябва!   

# 62
И в нашия град обикаля един психично болен по центъра, всъщност са повече, но другите са кротки, а той си седи на някоя пейка и се преструва,че чете вестник, а като мине някой по-наблизо, започва да го храчи и сипе закани и псувни.

# 63
  • ❌❌❌
Виждам, че сте писали за Страсбург... Всеки човек има човешки права, независимо от състоянието му - психическо, физическо; независимо от възрастта му и т.н. и държавата е длъжна да гарантира тези права. България е членка на Съвета на Европа и като такава тя е подписала Европейската конвенция за правата на човека, която има правен характер и всеки гражданин (който е под юрисдикцията на държава-членка на Съвета на Европа) може да съди държавата си за нарушени човешки права в Страсбург, след като е минал през всички съдилища в страната си. Мисля, че имаше и някакъв срок това да се случи... половин година newsm78

Един съсед натруши стъклата на колата на съседката, след което напука гумите на друга и миналия месец счупи един прозорец на двора, щото мереше с някакви камъни Whistling

# 64

Един съсед натруши стъклата на колата на съседката, след което напука гумите на друга и миналия месец счупи един прозорец на двора, щото мереше с някакви камъни Whistling

тоз дето НАТРУШИ стъклата после трушия ли си направи, по неграмотно оттова не съм виждала. Мисля,че се пише ОНЯ ЛУДИЯ НАТРОШИ СТЪКЛАТА

P.P.отдавна не съм писала на бг та ако греша, моля за извинение

# 65
  • ❌❌❌
пЪрдон! Mr. Green хора сме, не сме безгрешни Embarassed ко са прайш Wink

кат' си много грамотна, да знайш, че се пише "туршия" Sunglasses щот' моето може да е техническа грешка, ама твоето е от незнание Party

и аз не живея в Бг Stuck Out Tongue Winking Eye на Марс съм bowuu

# 66
Много е сложно и решение няма. Повечето от вас са писали да ги приберат в лудницата, а къде са тия лудници, със свободни места?
И да, те стават все по-голям процент от населението в България. Едно, защото животът е труден и тегав, и второ, защото здрави емигрират. Емигрират и болни, да се лекуват например. Но не и психично болни. То не е като да си счупиш ръката в Холандия и да отидеш в болница, да посочиш с пръст къде те боли, да ти направят рентгенова снимка и да те почнат. Егати доброто владеене на езика, което трябва да имаш, и да си психично болен, за да потърсиш психиатрична помощ в странство. То и близките ти трябва да го владеят.

# 67
Държавата има грижа, но по-голяма отговорност носят семействата на тези хора. А истината е, че семействата въобще не се интересуват от болния - дори се отървават, пускайки го на улицата.

# 68
А какво ще кажете за психично болен с автомобил?
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4709974

# 69
Че и с шофьорска книжка.... в 21 век сме, дори и по-късно да се е разболял, как нямат службите връзка една с друга, че да му отнемат документа на секундата, поне това, поне да се опитат с убеждения да го свалят от колата. Той може и да няма представа, че не може да кара, щом е буйно луд и редовно смазва от бой майка си....

# 70
Дадох пари на един  психично болен и ужас ,като започна да ме преследва
спрях да давам и не знам дали съм се отървала
а той вика, пее живее под балкон . Shocked

# 71
Истината е, че те са навсякъде и стават все по-много. То тези, които не закачат другите хора как да е, но има такива, които са много опасни, с шизофрения и други, които не ги знаеш всеки един момент дали няма да те нападнат.  no Направо не знам. Преди време не че е нямало, но аз като бях дете поне можехме да играем спокойно на улицата или да излезем, а сега е ужас!

Общи условия

Активация на акаунт