Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 34

• 64 142
  • 788
  •   1
Отговори
# 585
Нямам време да мисля.Не задълбавам, а иронизирам нещата.

# 586
Първо, не всеки има проблеми, които да се следят при мамолог. Ти си имала, писа, че си напипала бучка, правилно си се проследила. Аз минах профилактичен нефролог да ми даде зелена светлина за опит и бременност, това означава ли, че всеки трябва да мине? И не, последиците от една инфекция могат да бъдат много тежки. Загуба на плода, който ни е струвал толкова много, да не говорим за внасяне на инфекция в матката... Няма защо да се всява паника. Има си световни стандарти колко често да се ходи на мамолог, всеки си ги спазва.

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 09:07 от Estlar

# 587
Мамологът е задължителен на всеки 6 месеца, при условие, че има прием на хормони, особено на естрогени. Така, че световните стандарти, свързани с възраст тук не са показател.

Микробиологията също трябва да е задължителна непосредствено преди ин витро опит според мен.

# 588
Тя е задължителна по закон.

# 589
Да, в наредбата е заложено, но е 30 дни преди пункция, каква е гаранцията, че няма да се заразиш с нещо в рамките на тези 30 дни? Мисля, че и непосредствено преди трансфер пак трябва да има изследване. След това всеки сам си преценява, комплексно с лекуващия лекар. Възможно е предприемане на лечение и трансфер.

# 590
Извинявам се, че пак така връхлитам в темата, но се зачудих днес всъщност къде записваме при кой лекар искаме да се оперираме, пише ли някъде кой лекар ще ни извършва манипулацията при лапарсокопия? Това, че един лекар ми е лекуващ не е никаква гаранция, че той ще влзе да извърши манипулацията. Някаква молба за избор на екип или нещо подобно има ли?

# 591
В информираното съгласие, което попълваш предварително.

# 592
За мамолога ще ви разкажа следното-отивам на преглед, снимка и екография, казвам му, че правим опити със стимулации, изброявам инжекции (до колкото се сетих, защото не очаквах такъв въпрос), клостил. и лекарства след трансфера. На листа от прегледа записа като забележка "2 стим.с клостил." и каза на 6м.прегледи. Имам приятелка по-голяма от мене, която ходи при него, не прави опити и профилактиката и е на 12м. Докторът е и онколог, вярвам му и е доста прям.

# 593
Здравейте, момичета! Стар пациент съм на болница "Надежда", постоянно Ви чета и си отговарям на куп въпроси от Вашите постове. Благодаря Ви от сърце за споделените надежди, страхове и вяра. Не мога да намеря отговор на следния въпрос: след разширена биопсия мога ли да летя със самолет? Предполагам, че "да", тъй като манипулацията не е инвазивна, но все пак....Моля, ако някой може да сподели.Прегръщам Ви! Hug

# 594
Здравейте,бих искала да попитам колко ще струва инвитро ако не е на естествен цикъл?Търсих за цени,но така и не намерих!Ще съм ви много благодарна ако ми кажете актуална цена.

# 595
Трябва да се говори за мамографските изследвания и за цитонамазките като превенция и необходимостта им преди или след инвитро продцедури. Не бива да ги отбягваме и да заравяме глава в пясъка или да ги сравняваме с микробиологията.
 Не съм съгласна, че е всяване на паника. И няма място да се сравнява микробиологията с цитонамазка и мамография. Всяко изследване само по себе си е еднозначно, незаменимо и несъпоставимо.

Навреме направени тези изследвания спасяват човешки живот.
   bouquet
 Който има време и възможност да не забравя за тях.
 Аз бях с направление и мамографското ми изследване ми струваше само потребителската такса.

Последна редакция: сб, 28 мар 2015, 16:14 от Анонимен

# 596
Не мога да намеря отговор на следния въпрос: след разширена биопсия мога ли да летя със самолет? Предполагам, че "да", тъй като манипулацията не е инвазивна, но все пак....Моля, ако някой може да сподели.Прегръщам Ви! Hug

Няма причина да ти забранят да летиш.

Здравейте,бих искала да попитам колко ще струва инвитро ако не е на естествен цикъл?Търсих за цени,но така и не намерих!Ще съм ви много благодарна ако ми кажете актуална цена.
2100 е самата процедура, лекарствата отделно.

# 597
Lysii, на мен ми излезе около 3000 лв. ин-витро на естествен цикъл тъй като не съм от София. За това, което не е на естествен цикъл, зависи дали имаш имунологични проблеми и дали ще се рпавят вливки или не.

# 598
Благодаря ви много за бързите отговори.Желая успех на всички!

# 599
А някаква специална диета спазвахте ли в дните преди лапарото? Моето е във вторник, стискайте палци.
Нали използването на епилатор на коремчето не е противопоказно като метод за обезкосмяване преди лапароскопия?

Общи условия

Активация на акаунт