Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 34

• 64 169
  • 788
  •   1
Отговори
# 570
 -INA-73, благодаря ти!   bouquet

# 571
Съветвам момичетата след определена възраст при назначаване на стимулация да отиват с актуална
мамография.
При мен нещата са рискови. Трябва внимателно да се прецени положението при назначаването на стимулацията. Хирургът няколко пъти ме попита не може ли инвитрото да протече без хормонални стимулации.  bouquet
Не се знае накъде ще тръгнат нещата след хормонална стимулация в моя случай. Задължителна мамография след това.
Да имам нагласа при промяна на проблемния участък да се действа радикално.
Аз знам, че рисково за рак на гърдата не е толкова стимулацията, колкото подръжката с естроген+ прогестерон. На семинара " Дървото на живота" (има го в нета) д-р Стаменов обяснява много подробно за този риск, също и за риска от прием на противозачатъчни, които съдържат също тази комбинация. Аз имам операция от фиброаденом на гърдата от преди 14 години и фамилна обремененост и много стриктно се преглеждам и съм изчела много неща по темата.
Също така доктора, който ме следи от ракова болница ми го е казвал същото.

# 572
  • В сърцето на любимия човек
Есента ходих на безплатните профилактични прегледи на гърдата в клиниката и лекаря, който ме прегледа спомена, че от клиниката имат желание тези прегледи да станат задължителни за всички жени в процедура - както преди, така и след стимулация.
Предполагам, че за да стане това е необходима промяна в наредбата за асистирана репродукция и в наредбата на ЦАР, по която се отпускат пари за процедурите по фонда, а това е много бавен и сложен процес.
Факт е, че от клиниката редовно организират безплатни прегледи при мамолог, което не е малко, защото извън подобни кампании в момента прегледите няма как да са безплатни. За да станат задължителни те или трябва да бъдат включени в цената за процедура или лекаря, специалист по АРТ, да изисква документ за извършен преглед от мамолог. Това за съжаление е допълнителен разход за пациентите и не всеки може да си го позволи. Освен това не е описано като изискване в наредбата, която регламентира процедурите по асистирана репродукция. Т.е. ако лекаря специалист по репродуктивна медицина изиска подобен преглед като задължително условие за стартиране на процедура, то това би било нарушение.
Тези прегледи са наистина важни, както и консултацията с ендокринолог. Аз лично много бих се радвала, ако се превърнат в задължителна практика.

# 573
Моля ви, някой ако има информация да ми пише от кой ден се издават болничните в Надежда за лапароскопия - от деня на прием или от деня на операцията? А ако искам да е от деня след операцията дали ще се съгласят?

# 574
Моля ви, някой ако има информация да ми пише от кой ден се издават болничните в Надежда за лапароскопия - от деня на прием или от деня на операцията? А ако искам да е от деня след операцията дали ще се съгласят?
По принцип болничния би трябвало да е от деня на приема, като обикновено е 33 дни, т.е. 3 дни болничен престой и 30 дни домашно лечение. Не вярвам която и да е клиника да се съгласи да промени датата на болничния.

# 575
Здравейте, момичета! Искам да ви попитам днес ми е 13-ти ден от трансфер с положителен тест, но имам болки в корема и ми се появи розово воднисто зацапване. Опитах се да се свържа с д-р Персенска но уви безуспешно. Моля дайте съвет много съм притеснена

# 576
Обади се на спешния телефон, и не се притеснявай, случва се често.

# 577
Отиди на място ако си от София, или звънни на спешния.

# 578
Inca, divost благодаря ви. Звъннах на спешени от там ми казаха за спра аспирина и утрогестана да го взимам през устата а не вагинално. Но въпреки това се тревожа

# 579
Днес ми се обадиха за час за хистероскопията ,искат само направлението от личен лекар,кръвна група и ако искаш болничен амбулаторна карта.Сега остава и това да мине ....

# 580
Момичета, знаете ли тази събота дали д-р Персенска е на работа?

# 581
  • София
Момичета, знаете ли тази събота дали д-р Персенска е на работа?

На работа е, имам час Simple Smile

# 582
Абеее, микробиологията е доста по-важна от мамолога, ама нещо не се практикува. Странни двойни стандарти - ще правим мамолога задължителен, а няма да вземем елементарен секрет. Щом за 3 месеца мога да хвана СПИН според тях, мога да хвана и плеяда други неща, които да компрометират опита и/или последвалата бременност. А за разнасяне на активна инфекция да не говорим.

# 583
Последиците, времето за повлияването и овладяването им след  лоша мамография и лоша микробиология са несравними.
  bouquet

# 584
Gerda, а ти как се справяш с всичко това   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт