Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 34

• 64 142
  • 788
  •   1
Отговори
# 630
Във връзка с микробиологията и цитонамазката, аз споделих с д-р Персенска, че ми е време за това и тя на един от прегледите за проследяване за инвитрото ми взе и цитонамазка и микробиология.

# 631
Марсче мерси и мен ме интересуваше същото,но мисля и микробиология да си пусна

Кейла, микробиология може да ти пусне и лекуващият инвитро лекар. Той също може да ти вземе цитонамазка и да те гледа на колпоскоп, но аз предпочитам за тези неща Еленчев. Иначе се оказа, че с микробиологичната биопсия се изследва не само маточната лигавица, но и цервикалния канал и се взима и влагалищен секрет. А тя струва 80 лева. Предполагам, че микробиологията на влагалищен секрет е около 30 лв. най-много.

Предвид на дискусията, повдигната от Герда1, да попитам дали някой е ползвал услугите на мамолог в клиниката? И кой док е най-подходящ?

# 632
  • София
Аз съм ходила при Марков, ама той е образна диагностика, не е мамолог.
То друг май няма в Надежда newsm78

# 633
Има и една жена, но не и видях името.

По повод на МБ съм правила инсе с цервицит. Понеже настоях за микрото, Перси ми я взе в деня преди инсето, а резултата излезе два дни след него.

# 634
Предпочитам да отида при Карагьозов,ама при него се чака с месеци.По важна ми е колпоскопията

# 635
  • В сърцето на любимия човек
С микробиологичната биопсия се изследват и мико-и уреаплазми. Ноември месец правих имунологична и микробиологична биопсия и исках да ми вземат отделна проба и за тях, но се оказа, че влизат в панела на микробиологичната биопсия.

# 636
С микробиологичната биопсия се изследват и мико-и уреаплазми. Ноември месец правих имунологична и микробиологична биопсия и исках да ми вземат отделна проба и за тях, но се оказа, че влизат в панела на микробиологичната биопсия.

Да, пънче-мънче, така е, но пък аз мислих, че мико- и уреаплазмите си влизат в нормалната микробиология.

Кейла, не знам кой е Карагьозов.

Иванкака, на регистратурата какво обясняваш за час за Марков? Аз си мисля дали на следващата среща с Шефкетова да не се консултирам с нея. Все пак тя ме насочи към Еленчев, явно си познава колегите и тя да каже нужен ли ми е профилактичен преглед и какво точно да направя.

# 637
Мамолог има ли в Надежда?

# 638
Той е в друга болница.А при този Еленчев може ли с направление

# 639
Благодаря System, Little_Rabbit, Церемония. Напред с най-мощната сила в света-ВЯРАТА-и най-стимулиращият дар-НАДЕЖДАТА! Успех на всички нас!

# 640
За въпросите по отношение на мамографията най-добре е да се звънне в (рентгенологията) Образна диагностика, телефонът е на първа страница на темата. Мамографията се поема от здравната каса и за нея се заплаща само потребителска такса.
 Да се похваля, че всичко около биопсиите ми е ок. А аз така се бях настроила, че ще има проблем, че сега направо ми е странно.

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 20:36 от Анонимен

# 641
Той е в друга болница.А при този Еленчев може ли с направление

Нямам представа дали може с направление. Да ви кажа аз изобщо не се възползвам от тези неща. След като веднъж се бях заинатила да си взема направление от джипито за ТСХ и чернодробни ензими, защото бях дала 400 лева за хормонални изследвания, а тя ме посреща и ме пита къде съм тръгнала на 30 октомври - демек нямало направления. Вдигнах луд скандал и ми даде в крайна сметка, ма на 31 октомври, пък го изписа самото на 1 ноември. Та оттогава не се занимавам да вися половин ден пред кабинета й за направление.

# 642
Мамографията (до колкото ми е известно) се прави от рентгенолози (профилирани)., те правят заключението и разчитането. Ако има нещо абнормено се прави консултация с хирург специалист в онкологичните случаи.
 Д-р Еленчев е страхотен професионалист и проф. Тимчева (цитирам по памет), но мисля, че всички говорим за мамография като първа стъпка, а тя се прави от специалист образна диагностика или рентгенолог.
Никой личен лекар не отказва направление за мамография по здравна каса.

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 20:58 от Анонимен

# 643
  • Burgas, Bulgaria
Момичета ,моля ви кажете ми какво следва след вземането на биопсиите. Казаха ми да се обадя на регистратурата след 3-4 седмици и ако е готов резултата по-късно ще ми върнат отговор от доктора. Така ли е или нещо не съм разбрала, че малко ми е объркващо.  Доктора ли ще ми се обади или някой друг? При вас как беше?

# 644
Може на информация да  се проверяват резултатие от биопсиите дали са станали, но когато са готови пращат смс.

Общи условия

Активация на акаунт