Съвет ... ?

• 2 922
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте, мили дами. Първо се извинявам, защото не знам дали темата ми е за тук, но се надявам да ми помогнете.
Наскоро си правих тестове и се оказа, че съм бременна. Все още не съм завършила бакалавърската си програма, и държавният ми изпит е скоро, а аз ще съм около 5 месец от бременността.
Сгодена съм, за мъжа си, но сватба още не сме направили. Планирахме го другата година, в началото, преди тази новина.
Излишно е да споменавам , че не сме много добре финансово, живеем на квартира, и няма много на кого да разчитаме, а аз в момента съм безработна.
Утре имам час за преглед, и мисля да направя аборт, но мъжът ми и баща ми ми казват да го задържа. Лошото е  , че не знам какво да правя и не знам кое е правилното решение в момента. А другото е, че съм пушач, и преди да разбера, че съм бременна пушех по кутия и отгоре на ден. А аз разбрах една онзи ден.
объркана съм, и ще съм благодарна , ако ми дадете съвет, тъй като утре ми е часът и трябва да реша ... А  и ме е страх, да не би ако реша да го задържа да пометна- тъй като в първият месец от бременността не знаех за съществуването й, и не съм водила много здравословен начин на живот.
Благодаря предварително, много.

# 1
Няма нищо по-хубаво от това да гушнеш рожбата си.  Heart Eyes
Забрави за сватби, гости и т.н. И висшето ще си завършиш, и магистратура, ако имаш желание. Едно дете никога няма да те спре.
Но е изключително важно ти да го искаш това дете, защото никое не заслужава да се чувства нежелано.
Пожелавам ти скоро да се почувстваш уверена и обичаща детето си  Hug

# 2
съгласна съм с горния пост,но трябва да си сигурна,че ще можеш да се справиш  bouquet

# 3
Благодаря ви много, но наистина не съм сигурна ... не знам дали ще успея.
Утре ще отида до лекаря, да ми каже какви усложнения може да има ... и така нататък. Първа бременност ми е и съм в стрес.

Не е като да не желая да имам дете, просто не мисля че на този етап на живот си мога да се грижа за него и да му осигуря нужното. Заради това главно мислех да абортирам...
Объркана съм много. И в двамата случая сигурно ще съжалявам.

# 4
  • Телиш/Плевен
Объркана съм много. И в двамата случая сигурно ще съжалявам.
Имаше една приказка, че много жени съжаляват за абортите си, но нито една за децата си. Peace
Съвет не мога да ти дам, защото отстрани нещата изглеждат по друг начин. Вярвам, че ще вземеш правилното решение. Мога да ти дам пример със себе си, слагам го в скрит текст, за да не става много дълъг поста, а и за да не четат хората, които нямат интерес. Peace
Скрит текст:
Бях в почти същото положение като теб, никакъв изход не виждах и мислех за аборт. Благодаря на Бог, че не го направих! Дъщеря ни е най-хубавото нещо, което някога ни се е случвало и не знам какво бихме правили без нея. Миналата година по това време едва си плащахме сметките (само мъжът ми работи), а сега живеем в собствен апартамент и имаме спестени пари. Никога нямаше да повярвам, че така ще ни се подредят нещата. И винаги ще казвам, че моята бременност не беше случайност, а късмет. Действително животът ни се преобърна и то само в положителна посока.
Не винаги нещата са толкова безнадеждни, колкото ни се струва. Надявам се и при теб да се подреди всичко, независимо дали ще решиш да родиш сега или след време. Важното е ти да се чувстваш сигурна в избора си. Късмет!!!  bouquet

# 5
Ако всичко във връзката ти е наред и те спират само парите, роди си го и въобще не се чуди. Щом си студентка, ще получиш парична помощ за раждането, социалните също имат някакви програми за подпомагане, предполагам момичетата тук ще ти обяснят по-подробно и ако се разбирате с приятеля ти нещата малко по малко ще се наредят. Обмисли нещата спокойно и не се шашкай Hug

# 6
Благодаря много, Лале в дъжда ...
Утре като отида в кабинета, ще ми кажат как стоят нещата и дали детето се развива добре.
Мислех и за двамата варианта, и да го задържа и да го махна.
Но мисля, че като отида вече и съм изправена пред истинският избор , ще разбера кое е правилното решение.
Надявам се ...

# 7
  • Телиш/Плевен
Но мисля, че като отида вече и съм изправена пред истинският избор , ще разбера кое е правилното решение.
Надявам се ...
При мен точно това надделя. Като ми показаха сърцето на бебето и просто си казах, че ще се боря докрай, но ще го родя. За щастие, мъжът ми и семействата ни също ни подкрепиха.
Относно финансите (и на мен това ми беше основен проблем) - можеш да погледнеш бебешките неща в OLX. Преди раждането аз основно оттам пазарувах и попаднах на страхотни неща на много ниски цени. Раждането ми беше безплатно (в държавна болница, без избор на екип), консултациите всеки месец също ми бяха безплатни (по Здравна каса). Искам просто да кажа, че бебето не е чак такъв непосилен разход, какъвто го изкарват мнозина (защото и аз бях с такова впечатление и бях убедена, че няма да можем да си го позволим в близките години). И аз се нагледах на списъци, пълни с излишни неща, но в действителност като отсееш само необходимите неща, всичко изглежда по много различен начин. Peace Прост пример - има хубави бебешки колички за 300 лв, но има и такива за 1300. Всеки си преценява коя да избере. Същото е и с дрешките и изобщо с всичко останало бебешко.

# 8
Като се замисля, не съм готова да бъда майка. Поне си мислех, че ще е по - нататък във времето...
На 24 съм, не е като да съм първа младост, но все пак ...
сигурно ме е страх.
Не казвам, че не искам да съм майка ...
Голям шок е като цяло.
И начина по който го разбрах, също беше шокиращ...
Взех си теста , и мъжът ми вика, хайде направи го да се успокоиш.... почаках петте минути - и положителен. направо беше шок ...
Ужасно нещо е да си подложен на такъв избор ....
И тези дни съм изнервена , и само ми се плаче ... и ме е страх.
Като цяло - много ме е страх ...
Радвам се за теб и за детенцето ти, да ти е живо и здраво и много да ви радва занапред. (;

# 9
  • Телиш/Плевен
Благодаря ти! Hug
Съвпаденията продължават - на същите години бях и аз и разбрах по подобен начин. Blush Напълно разбирам как се чувстваш, но ти трябва време да свикнеш с това и тогава да вземеш решение. Имаш време, не бързай. Обмисли го от всички страни, за да си сигурна.
За готовност - никога няма да си готова, защото просто не знаеш какво те чака. Laughing Никой не знае. Бебетата не се раждат по учебник и ръководство, всяко е различно, учиш се в движение. Аз не съм прочела нито една книга за бебетата, но се се справям някак вече 8 месеца. Laughing Никога не са ми помагали баби или други роднини. Знам, че на приказки е лесно, но реших да споделя, защото виждам много общи неща между мен и теб...

# 10
Благодаря ти много.
Радвам се, че си взела правилното решение за себе си и нещата ви са се подредили.
Страшна работа е това, да си изправен пред такова решение.
В крайна сметка, все някога ще го родя ... дали сега или по-късно.
Дано като отида да нямам някакви усложнения, в случай че реша да го задържа.
Благодаря ти много, още един път, Лале.
Не знам как се казваш. (;

# 11
Абсолютно съм съгласна, че никой не е на 100% готов. Нашето бебе беше планирано и дъълго чакано, тъй като яйчниците ми не функционираха 8 години. Доста време живях с ужаса, че няма да имам дете. И когато видях двете черти не можех да повярвам, после започнаха страховете и всички други неизбежни емоции. Заливат те и не можеш да се справиш с тях, но не заради себе си, а заради хормоните, които вече са започнали да бушуват.  Hug Всичко е в реда на нещата и единственото, което ти е нужно е спокойствие и много любов за дребосъчето, което расте в теб.  Hug

# 12
  • Телиш/Плевен
Десислава се казвам, но тук съм си просто Лале. Grinning
Наистина е ужасно труден изборът, особено като си в такова положение. Затова ти казвам да не бързаш и да помислиш добре. Никой не знае по-добре от теб кое е вярното решение. Ти ще живееш с този избор, какъвто и да е той, а не другите. Още веднъж - късмет ти желая и нещата да се подредят така, както ти искаш!  bouquet

Мари-Я е написала много хубав пост и съм напълно съгласна с всяка дума. Hug

# 13
Ти нормална ли си, че искаш съвет за нещо толкова лично от форум?!

# 14
Здравейте, мили дами. Първо се извинявам, защото не знам дали темата ми е за тук, но се надявам да ми помогнете.
Наскоро си правих тестове и се оказа, че съм бременна. Все още не съм завършила бакалавърската си програма, и държавният ми изпит е скоро, а аз ще съм около 5 месец от бременността.
Сгодена съм, за мъжа си, но сватба още не сме направили. Планирахме го другата година, в началото, преди тази новина.
Излишно е да споменавам , че не сме много добре финансово, живеем на квартира, и няма много на кого да разчитаме, а аз в момента съм безработна.
Утре имам час за преглед, и мисля да направя аборт, но мъжът ми и баща ми ми казват да го задържа. Лошото е  , че не знам какво да правя и не знам кое е правилното решение в момента. А другото е, че съм пушач, и преди да разбера, че съм бременна пушех по кутия и отгоре на ден. А аз разбрах една онзи ден.
объркана съм, и ще съм благодарна , ако ми дадете съвет, тъй като утре ми е часът и трябва да реша ... А  и ме е страх, да не би ако реша да го задържа да пометна- тъй като в първият месец от бременността не знаех за съществуването й, и не съм водила много здравословен начин на живот.
Благодаря предварително, много.
Надявам се решението ти да е, да не правиш аборт. И това са пари все пак, щом казваш че не сте много добре финансово а не е проблем аборта за теб. Истината е, че доста жени тук се борят за да имат дете а ти го имаш но не можеш да го оцениш! Надявам се решението ти да не е да убиеш бебето в теб. Peace
А как се гледа бебе без достатъчно пари ли, ами има доста жени които се борят с това но не са се отказали от децата си. Много ми стана мъчно като прочетох какво си писала. Confused
 Peace

Скрит текст:
Като се замисля, не съм готова да бъда майка. Поне си мислех, че ще е по - нататък във времето...
На 24 съм, не е като да съм първа младост, но все пак ...
сигурно ме е страх.
Не казвам, че не искам да съм майка ...
Голям шок е като цяло.
И начина по който го разбрах, също беше шокиращ...
Взех си теста , и мъжът ми вика, хайде направи го да се успокоиш.... почаках петте минути - и положителен. направо беше шок ...
Ужасно нещо е да си подложен на такъв избор ....
И тези дни съм изнервена , и само ми се плаче ... и ме е страх.
Като цяло - много ме е страх ...
Радвам се за теб и за детенцето ти, да ти е живо и здраво и много да ви радва занапред. (;
По-голям е страхът да нямаш деца никога!
А от този шок надали има по-желан на тоя свят- положителен тест за бременност....

Общи условия

Активация на акаунт