Проблемни отношения с по-малък партньор

• 16 980
  • 120
  •   1
Отговори
# 105
Като навъртиш години ,ставаш пак в гимназията.Тя каза,че като се появи ще реши въпроса.До тогава какво значение  има за решенията и и мечтите и ,и живота и.тя решава.

# 106
Особено когато човек има деца, според мен е редно да си уреди законово семейното положение-брак, развод.

# 107
Разбира се, че не знае  Tired Споменах че и децата ми не знаят...Когато вземем решение да кажем на всички, първо с децата си ще споделя,ще поговорим,ще им обясня нещата доколкото могат да разберат ! Искам да го научат от мен, а не от него,който ще ги настрои срещу нас Confused Казах че този човек прави предостатъчно за всички нас ,за да го насилвам да взима решения, за каквито още не се чувства готов, колкото и да не приемам финансовото му притеснение като основателна причина Sad И ще се разведа, разбира се, но за всичко си има приемлив момент , и не искам да повдигам темата през девет земи в десета,искам да се изправим очи в очи, и ,един път иска ,не иска ,ще ме гледа в очите и ще си кажем всичко ! Децата, децата, децата...разбира се , че са на първо място ! Грижа се с цялата си любов за тях,всичко,което градя в живота си е за и заради тях !
Бор_яна ,толкова си права! Confused Дано накрая бъда обичана жена,колкото съм и сега !

# 108
Авторката - вече всичко се изясни . Живота си е твой само , че не постъпваш особено благородно към никоя от страните . Лично мнение . Бъди щастлива , макар и за мен да постъпваш егоистично към мъжа си , децата си и дори новия ти партньор

# 109
В очите на децата се приготви да бъдеш ти виновната за развода. Всичко друго ще се нареди  Peace Казвам го с най-добри чувства.

# 110
Еми че кой да е виновен , той мъжа й не е приритал явно да се развежда . А това че авторката счита отношенията им за изчерпани не означава че човека няма чувства към нея . Нищо чудно да се окаже , че за него отношенията им не са приключили .

# 111
  • София
Ина, при така поднесената информация, не виждам как и защо изобщо очакваш да те запознае с родителите си. Би трябвало да си даваш сметка как изглеждаш в техните очи: по-възрастна, с деца (2бр.), омъжена, че и без шансове/желание за бебе. Те няма да се вълнуват от факта, че разводът е само формалност. Редки са родителите, които безмълвно ще приемат тази комбинация за детето си.
Тази неразбория от личните отношения се прехвърля и върху бизнеса. Изчисти нещата от юридическа гледна точка, защото на този фон, ако случайно забременееш, мазалото става пълно.

# 112
При така казаните неща аз разбирам, че мъжът на авторката изобщо хал хабер си няма, че те са разделени или ще се разделят и развеждат, т.е той си бачка в чужбина, праща пари, а жена му има любовник..

Най - честно би било да му споделиш за намеренията си за развод, да кажеш на децата също, а не той като се върне да им го сервираш като гръм от ясно небе.

# 113
  • София
При така казаните неща аз разбирам, че мъжът на авторката изобщо хал хабер си няма, че те са разделени или ще се разделят и развеждат, т.е той си бачка в чужбина, праща пари, а жена му има любовник..

Това имах предвид и аз  Peace

# 114

Най - честно би било да му споделиш за намеренията си за развод, да кажеш на децата също, а не той като се върне да им го сервираш като гръм от ясно небе.

А аз разбрах друго от това -

..."аз смятам че по- непоправимо от изчерпване на взаимоотнешията в една връзка няма- изневяра,скандали, бой ако щете- са неща ,коитоимат по-голям шанс да бъдат простени и решени....Но какво да простиш и какво да решиш ,когато  дни, седмици, месеци ти нямаш какво да си кажеш с човека до теб, когато всяка минута ,прекарана с него е минута мълчание, когато го дразни дишането ти, когато те дразни гласа му,когато нямаш желание да бъдеш в една стая с него....Дори беше невъзможно да повдигна темата да поговорим за това- не че изобщо съм имала желание, но когато въпреки всичко все пак съм се опитвала да разбера има ли грамче надежда д апоговорим и решим нещо- насреща-да,да,да, така е, ми да, незнам защо така, да, да ....и едно и също ,едно и също, едно и също....Докато едни ден негов приятел замина в чужбина и му предложи да отиде с него-изобщо не с ме го и коментирали даже- и двамата нямахме търпение да дойде деня, в който няма да ни се налага да легнем и станем с другия ! Чувахме се отначало поне веднъж седмично, после веднъж месечно, накрая даже не си честитяхме рождените дни,просто ми праща смс с номера на сметката в уестърн юнион ,когато праща пари за децата, когато реши, колкото реши...Аз нямах изобщо време за период на самосъжаление,когато замина, напуснах работа,започнах да създавам някакъв собствен бизнес, за да мога да бъда полезна на децата си, неразчитайки на него за нищо, никога не съм поискала пари от него, никога не съм попитала защо не помага поне за децата,никога и през ум не ми е минало и да се оплаквам! Изобщо незнам защо разказвам всичко това...може би за да разберете колко ...неумесен ...е момента за развод- повдигала съм темата,когато още се чувахме-разбрахме се като се върне веднага първо това да направим и толкова...

# 115
Може и така да е, аз просто останах с друго впечатление.

# 116
Да, предполагам, че защото самата авторка е объркана и дава накъсана информация. И за мен  с толкова скришности, връзката по-скоро прилича на неуверена нишка.. Може и да  не съм права, но някак приемам това за отложената документална раздяла с бащата на децата...но ми е трудно  да свържа сериозно отношение към новия партньор и криенето му от самите деца ( сериозното отношение, не визията на партньора) Да не говорим, че децата  са достатъчно големи, за да усетя и сами за  какво става въпрос и вероятно много по-разочаровани биха били от   криенето и неяснотата  , отколкото, че мама не обича тати и има друг. Ако авторката се реши да поговори с децата си, те вероятно  може би ще й дадат повече адекватна подкрепа, отколкото форума. От там пък и приятелят може да  се почувства по-сигурен и готов да обяви връзката на неговите си близки. Иначе връзка в страхове е рехава работа...

# 117
  • София
Накъсана и объркан информация, май на мъжът и ще му дойде като гръм от ясно небе.

# 118
Да не съдим, жената е влюбена, казва се криза на средната възраст.

# 119
Хора, и на мен се е случвало нещо сходно, та да кажа моята позиция, макар и ситуацията да не беше такава.
Съжителството със (все още) семеен човек не е подсъдно.
Значи аз да се разведа, т.е. да мина през цялата галимация и тогава да чакам ще ли ме вземе или няма? Аз съм можела да се върна при мъжа си. Ами ти бе, пич, какво ти пречи да се върнеш при стабилната си приятелка? Заживяваме заедно и така показваме на нашите, неговите, моя, неговата, децата ми и въобще на широката общественост  Grinning желанието си да бъдем заедно, а междувременно аз си оправям развода.
Единствено ако се роди дете - го пишат на законния, но и това е поправимо.
Е, в моя случай не се разбрахме, то е една сага в разстояние на 13 години, дълга и широка. Някой ден може да я опиша, когато вече ми е все тая и не се нервирам при спомена. Хем сме набори, жилище имам, но кой ти гледа такива неща, като му падне 11 години по-млада...

Авторке, по-назад беше цитирала твоя човек: "Какви са доказателствата, че вие не сте всичко за мен?"
Питай: "А какви са, че сме?" - сексът не се брои.
Обясни му твоите страхове, дори ги преекспонирай, и деликатно подпитай за причината да те крие. Какво пречи да поизлъже, че разводът е задвижен, но така и така...
За родителите му - от една страна е незначително, но зависи какъв човек е. Не го мисли колко му липсва маминка, голямо момче е и най-вероятно гледа да си спести разправиите.

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 18:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт