Проблемни отношения с по-малък партньор

• 16 969
  • 120
  •   1
Отговори
Историята в няколко изречения-аз на 40 / разделена , с 2 деца/,той на 32 -неженен...от две години сме заедно,тайно...защото децата ми го познават като бивш семеен приятели и той не може да се пречупи да застане пред тях като мой партньор...
Имаме общ бизнес,пътуваме заедно,работим заедно,проблеми и радости- вече 2 години сме един до друг плътно ,без никакви проблеми във връзката...
Проблема все пак-за неговите родители аз съм тайна,тема табу,никога,при никакви разговори не мога да стигна до откровение защо не смее да спомене пред техните за мен- заради децата ли, заради годините ми ли....гадая,гадая и само гадая...Правим планове за купуване на къща,за живот заедно... в същото време мен ме няма за пред семействто му...
Мнения и съвети.... Confused

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 10:13 от Редактор*

# 1
Не иска неговите родители да ви отровят вразката.

# 2
  • София
Като за начало след като искате да живеете заедно, трябва да комуникирате и да ти обясни защо не казва на родителите си за теб /не че е голям проблем дали ще им каже, може пък да иска да те предпази от негативни реакции/, както и да поговори с децата ти и да не крие от тях за намеренията и чувствата си. Какво им е на годините ви, не сте първите в които мъжът е по-млад, в кой век живеем все пак. Ако не е в състояние да се "пречупи" както казваш и да говори с децата ти, какъв семеен живот очакваш от този човек? Нека да ти разясни как точно вижда бъдещето ви заедно, но без да знаят децата, понеже не можел да им каже... дрън дрън Stop Как смята да живеете заедно и децата да не разберат, дори и да са достатъчно големи и да живеят отделно в което се съмнявам, след като си на 40, но не е невъзможно. Ако ще живеете заедно с тях /пък и без тях да е/ няма ли да е по-добре да седнете и да им кажете преди да го разберат по друг начин Thinking За мен този човек не е достатъчно мъж, след като се притеснява/срамува или каквото е там да представи половинката си пред родители, доведени/собствени деца и изобщо пред обществото. Разбери какъв му е проблема и тогава си прецени каво ще правиш.

# 3
защо не смее да спомене пред техните за мен- заради децата ли, заради годините ми ли....гадая,гадая и само гадая..

Заради двете - деца и разлика в годините.
Все пак са му родители, а всеки родител иска детето му да си подреди живота като другите. Поне тук в България е така и дълго ще се робува на това схващане.
Приятелят ти, определено знае как ще реагират и не смее да ги информира.
Ти също не смееш да информираш децата - щадиш ги по същия начин, както и той родителите си.
Докато и двамата щадите другите, ще си останеш с гадаенето.

# 4

Ти също не смееш да информираш децата - щадиш ги по същия начин, както и той родителите си.

Peace

Като решите да заживеете заедно, тогава вече на всички ще трябва да кажете.

# 5
Ще му родиш  ли дете?Той  е млад  и би искал да има наследник.Колко големи са децата ти,близо ли са до пълнолетие?Къде живееш  сега-собствено жилище,в което могат да останат децата ти или квартира-има значение  за бъдещето ви  .По лесно приемат нов партньор малки деца.Големите е  добре да имат отделно жилище и  дори да се грижиш за тях ,да не са непрекъснато с вас.Като семеен приятел дали няма  някакви отношения с бившия  и да има страх или срам от него?Задай  си въпроси ,отговорете заедно и  решавай.Сега сте просто любовници ...не е нужно да се показвате заедно.При други отношения  ще е наложително.

# 6
  • Tам през Атлантическия океан
Докато го наричаш/мислиш  - по малък партньор,  никога няма да сте равностойни  Mr. Green
Съдейки от поста ти и той мисли така , казваш че не може да се пречупи  Crazy

Обратното ,  разлика в полза на мъжа не е проблем  Wink
Около 10 -15 г разлика в полза на жената не е фрапантно според мойте виждания  Wink

# 7
Ще му родиш  ли дете?Той  е млад  и би искал да има наследник.Колко големи са децата ти,близо ли са до пълнолетие?Къде живееш  сега-собствено жилище,в което могат да останат децата ти или квартира-има значение  за бъдещето ви  .По лесно приемат нов партньор малки деца.Големите е  добре да имат отделно жилище и  дори да се грижиш за тях ,да не са непрекъснато с вас.Като семеен приятел дали няма  някакви отношения с бившия  и да има страх или срам от него?Задай  си въпроси ,отговорете заедно и  решавай.Сега сте просто любовници ...не е нужно да се показвате заедно.При други отношения  ще е наложително.

Имам близка позната с дете , почти 10 години си живее на семейни начала с приятеля си ,  10 г по-млад , заявила му е че дете няма да има второ , пича още си е с нея и детето и , че даже и в чужбина си ги взе тъй като почна работа в UK.
Като гледам не му пречи че няма да има кръвен наследник.  Wink

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 21:44 от Desss

# 8
Нему може да не пречи ,но родителите му ще искат внуче. И аз имам познати ,дето тя си има дете ,беше на 7-8 когато се събраха и никой нямаше против.Но тя не пожела ,измисли си причини,а всъщност не искаше друго дете.Тя е  3 години по-голяма  и не е проблем това.Разбират се ,ок са.Но отношенията със свекървата се промениха.И те нямат брак.Тя иска имоти ,на негово име ,но ..знам ли ,може би заради имотите не иска брак и  дете.Казва,че не и  е предлагал.Не спя  у  тях да знам нещата им.Но обикновено  семейството е  мама,татко и дете.Егоистично е   да го остави  така.След 8-10 години той  ще е още в силата си мъж и може да свие  гнездо с друга и  да има дете.Поне едно.И ако на един не пречи ,на другите може да пречи.
Имаме  друг пример-то й ерген ,нейния син в казарма.Роди му ,вече е  40 годишен сина.Друг е въпросът пък то  какво говедо се оказа.

# 9
Това е несериозно. Заедно сте две години, а не смеете да обсъждате елементарни неща, като разликата във възраста ви. Наистина сега сте само любовници, които се крият. Ако смятате да предприемате стъпка към сериозни отношения, непременно седнете и обсъдете тези „ дреболии“.
Позволявам си да съм толкова категорична, понеже аз съм в такова партньорство-съпругът ми е по-млад от мен. Никога разликата в годините не е била спънка за каквото и да е. Женени сме, две деца имаме, нито ме е крил, нито се е срамувал от възраста ми.

# 10
Това е несериозно. Заедно сте две години, а не смеете да обсъждате елементарни неща, като разликата във възраста ви. Наистина сега сте само любовници, които се крият. Ако смятате да предприемате стъпка към сериозни отношения, непременно седнете и обсъдете тези „ дреболии“.
Позволявам си да съм толкова категорична, понеже аз съм в такова партньорство-съпругът ми е по-млад от мен. Никога разликата в годините не е била спънка за каквото и да е. Женени сме, две деца имаме, нито ме е крил, нито се е срамувал от възраста ми.
Peace

И ние сме така , винаги сме се възприемали като равни , по-млад , по-стар , по-трътлест , по-кобилеста  Mr. Green е И ?!

# 11
според мен ти си в по-изгодна позиция - имаш си две деца, не мисля, че ако те напусне заради друга жена с която да има кръвен наследник чак толкова ще страдаш. Обратния вариант би бил по-зле за теб - ти да нямаш деца и да искаш, а той да има свои кръвни.
Щом се чувстваш добре с него и се справяш с грижите по децата и сама не се хаби в безсмислени мисли - той сега защо не ме представя пред обществото и роднините. Само ще ви объркат връзката. Успех.

# 12
той не може да се пречупи да застане пред тях като мой партньор...
Такъв мъж аз не бих нарекла партньор. Като страхливец ми звучи, все едно че го е срам, че сте заедно.

# 13
Определено ще иска свое дете след време, каквото и да казва сега. В края на краищата няма нищо по-хубаво от децата. Щом се разбирате едно дете ще заздрави връзката ви, тогава и родителите му ще проявят разбиране за възрастовата разлика.

# 14
Определено ще иска свое дете след време, каквото и да казва сега. В края на краищата няма нищо по-хубаво от децата. Щом се разбирате едно дете ще заздрави връзката ви, тогава и родителите му ще проявят разбиране за възрастовата разлика.

Не е задължително  Wink
ако нямат свое собствено какво  , не могат хората да са щастливи , пълноценни и да имат семейства ли ?
Случая в темата обаче явно май не е такъв  Sunglasses
пък и авторката може да има и трето , 40 вече не е предална възраст за раждане (особенно ако не е първо дете)

Nefertarri , christina1980  Hug споделям

Общи условия

Активация на акаунт