Интериорен стил по аматьорски - 32

• 62 560
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Ема, найлони.  doh Не само аз съм руса, но и майсторите. Утре ще им кажа.
Иначе за жълто се конкурираш с майка ми - цялата къща е почти жълта. В по-ваниления му вариант. Свежо е.

# 601
  • софия
Пак изпуснах две теми. Връщам се да наваксам.

# 602
  • ПАЗАРДЖИК
Здравейте! Включвам се и аз в темата, да ви благодаря за прекрасните идеи, които давате. От около месец имаме 60-70 годишна къща с 2 дка двор, на която правим основен ремонт. До тук сме готови с банята и едната стая, но предстои още мнооого работа. Съжалявам, че не снимах как беше преди. Ние си действаме почти сами и само събота и неделя. Харесвам старите мебели и аксесоари, на които е вдъхнат нов живот и точно тук сте ми безкрайно полезни. Благодаря ви!

Снимай как са станали сега новите стаи. Звучи интересно най-вече защото е къща и защото се справяте сами! А за двора - благородно завиждам.

Като отидем събота- неделя, ще снимам, но то съвсем не е за показване все още, че има разни мебели и багаж, които местим от една стая в друга, нахвърляни, че да може да се свърши нещо. Ще опиша ситуацията горе-долу. Къщата е с гредоред, тук-там паднала мазилка от тавана поради течове. Поради тази причина тавана го правят майстори с гипс-картон, че там си иска майсторлък и са си доста тежки платната. Стените с мъжо ги лепихме с изолация - 4 см стиропор, хем за изолация, но и за изправяне, че положението беше кошмарно. След стиропора сложихме мрежа и после майстор шпаклова стените, че ММ иска да е перфектно в тази стая, която ще е всекидневна (не иска да му вадило после очите, но сега съжалява и другите стаи ще ги прави той). Подът е дюшеме никога нециклено и нелакирано, което искахме да изциклим и лакираме, но майсторът се обади в неделята, за която се бяхме разбрали в 7 и 30 да каже, че нещо май е болен и няма да дойде. След 2 часа вече бяхме купили ламиниран паркет и го наредихме за 2 часа и половина. По настояване на ММ и стените и тавана боядисахме бели и сега го болят очите, защото стана ослепително бяло, но мебелите са тъмни и се надявам да отнемат от блясъка, когато ги наредим. Стаята ще бъде по-скоро битов стил, ако изобщо има стил, с дивани, които са поне 40 годишни, пътеки и родопски одеала пак от онова време. Ще използваме максимално онова, което е там.

В понеделник заминаваме за 2 седмици за Лондон за почивка и събиране на идеи и сили, че е доста изморително - 5 дни на работа и събота и неделя още по-яко работа, та ще замразим обекта.

# 603
Здравейте Hug
Искам да ви попитам дали се сещате за тукашна мебелна верига, която предлага такъв тип ъглова етажерка. На първо четене не открих точно такава (всъщност, бяла е по-добре) -- освен една популярна икейска, която е по-масивна.
Дали пък някой не е мяркал Blush

# 604
Момичета помагайте,не мога да взема решение в какви цветове да боядисаме.Става въпрос за следото: Имаме голяма стая която преустройваме в момента на кухня с трапезария и хол в едно.Кухнята горни шкафове бяла маслина,долни венге,секцията която ни е от преди венге.Две от стените искам да са светли бежави,а други  две са вече направении с дърпана мазилка (бяла която трябва да се оцвети)та въпросът ми е какъв цвят да ожветим мазилката?Мислих си за нещо като керемидено не много тъмно ,но все пак да се отличава.Вие как мислите?

# 605
Барб Simple Smile Тя мазилката е факт, искат да я оцветят.

Нещо кухненско, много огледално са го докарали, а смесителят  Rolling Eyes

Скрит текст:

Нещо за Богиня
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 15:52 от lorenca

# 606
Барб Simple Smile Тя мазилката е факт, искат да я оцветят.
Права си. Бях прочела погрешно, че предстои да се реализира. Crazy

# 607
Какво е "дърпана мазилка"? Релефна? А "бяла маслина"? (изоставам нещо с терминологията Simple Smile
Никита, няма ли много шарено да ви стане с толкова цветове?

Рetjah, и защо толкова бързане с ламината, щом сега си давате няколко седмици почивка?

# 608
# 609
petjah, и аз оставам безмълвна след разказа ти...

Барба, няма ли да разкажеш/покажеш нещо от Венеция Party

Аз днес се събудих с нови идеи за моята кухня hahaha
Явно ще е така, докато не я направя Simple Smile

# 610
  • На брега
Аз днес се събудих с нови идеи за моята кухня hahaha
Явно ще е така, докато не я направя Simple Smile
Ема, а ти кога ще я правиш? Аз откога се навъртам тук, а нямам нито една избистрена идея  newsm78.

ПП petjah, виждала съм какво се случва със стиропор под вътрешна мазилка! Хич няма да ви хареса!

# 611
. Подът е дюшеме никога нециклено и нелакирано, което искахме да изциклим и лакираме, но майсторът се обади в неделята, за която се бяхме разбрали в 7 и 30 да каже, че нещо май е болен и няма да дойде. След 2 часа вече бяхме купили ламиниран паркет и го наредихме за 2 часа и половина. По настояване на ММ и стените и тавана боядисахме бели и сега го болят очите, защото стана ослепително бяло, но мебелите са тъмни и се надявам да отнемат от блясъка, когато ги наредим. Стаята ще бъде по-скоро битов стил, ако изобщо има стил, с дивани, които са поне 40 годишни, пътеки и родопски одеала пак от онова време. Ще използваме максимално онова, което е там.

В понеделник заминаваме за 2 седмици за Лондон за почивка и събиране на идеи и сили, че е доста изморително - 5 дни на работа и събота и неделя още по-яко работа, та ще замразим обекта.
Мисля, че е време да му отнемеш правото на избор и идеи, само ръцете да ползва твоя мъж. А и портфейла му вземи.

и един ъпрос, знам че не ми е работа ама..защо изправяте стените като търсите битов стил? ако от Лондон ще черпите идеи, ще трябва да започнете отначало.

# 612
so what, как все намираш точните думи Simple Smile

Нова, моите ремонти ги правя като се затопли. Надявам се след 2-3 месеца да е готова.
Аз така и не разбрах ти какво планираш за тази година? Освен че ще покривате верандата и разни освежителни дейности по двора.

Детска стая, преди и след. Харесва ми!

# 613
  • Варна
Лоренца, разкошна кухня. Ема, не ти ли харесва?  Rolling Eyes Опитваме се да те вдъхновим.

# 614
  • На брега
Ема, приобщаваме терасата, махаме една стена, отваряме един прозорец в дъното на новото помещение. В него обособявам кухнята и дневната. Освобождаваме сегашната дневна за детска. Пипкаво вървят нещата. Стърчат едни метални конструкции отпред... Поне да монтират дограмата, че да се ориентирам. Сега съм затънала в шаблона на наличното и още не си представям какво ще се получи.
За сега знам само, че искам светъл сивееш под, защото лесно се поддържа. Помещението ще е дълго и тясно с остъклена предна, тясна част (югоизток). Там в единия край стена е заоблена в полукръг.
Вероятно ще е бяло, защото помещението е начупено и има разлика във височината на таваните.
В дъното му (северозапад) ще разполагам кухнята. Ако сложа стъклени витрини за да отразяват светлина ще искам стъклото да имитира старо стъкло - това е другото, което знам, че искам. Стъклените парчета да са груби, полупрозрачни и с кръгли удебеления в средата, като дъно на буркан. Другото- модел на шкафчета, маса, столове, диван още не съм го измислила. Сега ми се върти в главата за рафт за книги под прозорците. Те започват на 50 см от пода, но не съм сигурна дали ще е удачно.
Юни-юли ще работим вътре и ще обзавеждаме.

Общи условия

Активация на акаунт