Интериорен стил по аматьорски - 32

• 62 537
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Богиня, кухнята е прекрасна, но моите шкафове ще бъдат със съвсем изчистени линии.

Нова, кажи моля те, че няма да сложиш ламинат bambam
Колко тясно и колко дълго е помещението? А като стил какво те влече?

# 616
Нова, сигурна съм, че резултатът ще е много добър, още повече като виждам, как  влизаш в детайли, гледаш в перспектива и нищо не пропускаш Hug   С нетърпение чакам резултата!
Ема, Ема, това жълто е страшно заразно! Детската е разкош! Аз отдавна съм луднала по него,но засега се спирам само на аксесоари, че нали имах и жълт шкаф, ама той бързо ми омръзна. Черпя те с новата ми любима чаша за кафе https://www.flickr.com/photos/129857414@N05/16916870902/

Петя, тц,тц, тц, как ви даде сърце  Confused Леле, аз да бях заварила паркет вкъщи, а не гадни, бели плочки, хич нямаше и майстор да чакам! Дано да не съжалявате!
П.п. Ема, някой път, за съжаление и финансите играят роля при избора, както си беше и при нас!

# 617
  • На брега
Нова, кажи моля те, че няма да сложиш ламинат bambam
Колко тясно и колко дълго е помещението? А като стил какво те влече?
Ами при малкият ни бюджет в началото ще е с ламинат Blush. Тоя картон ще мога да го разкарам след година-две от пода. Сега дневната ми е с паркет, а спалнята с дюшеме. Живот и здраве, нататък ще подменяме с нещо такова. Споменах, че кухнята е с балатум Mr. Green.
Затруднявам се да кажа какво ме влече. Харесваме по-ретро и по-класическите неща. Хем да е просто, хем да не простее и да хваща окото Mr. Green. Трябва да погледна чертежите за точни размери, но е широко 3.30 -3.20 (криви стени) дълго над 6 м.
Качвам някакъв примерен чертеж по който обсъждах разположението на кухнята в другата тема.
Има видими 2 врати на едната стена (малко е извъртяна къщата и за това не мога да определя точно посоките). Едната е входната, която излиза на стълбище - без антре,  втората е към спалнята. Третата е в окръглението - точно срещу прозорците. Тя води към детска и баня с малкият ни 1.20 м стар коридор. С червено съм ги маркирала на чертежа. Стена А е остъклената югоизточна. На срещуположната отваряме прозорец над мивката.
Малко пространство е. Имам чувството, че ще стане, като вагон-ресторант. А така обичам празни пространства и малко мебели!
Не знам дали съм споменавала, че планираме да събаряме тази и строим нова къща след 5-6 години и за това сме предвидили малък бюджет.
Едит https://lh4.googleusercontent.com/-Cn-0tm23hLo/VNswb36FFmI/AAAAA … itledk1.jpg?gl=US

# 618
 Щом ще строите нова къща не се кахъри, сега направи каквото ти се  иска, експериментирай, а за официалната къща ще си вече узряла, навъртяла сериозен стаж в ''аматьорските интериори'', абе друг живот и самочувствие те чака  Laughing Laughing Laughing

# 619
  • Варна
Нова, не може ли да се пристрои? Аз вече изпитвам ужас от строителството.

3 на 6 си е сложна конфигурация, но не е невъзможна.

# 620
  • На брега
Благодаря! И аз си мисля, че човек се учи от грешките си, но все ми се иска да са ми по-малки, защото все пак аз ще трябва да го обитавам тези години.
Не знам, Богиня! При заварено положение нямаме 3 метра отстояние от оградата на съседа отзад, пък той има хотел. Това е ремонт на тераса. При пристрояването е по-сложна процедурата.

# 621
  • Варна
Варианти за дълга и тясна стая

Не са много, в интерес на истината.

# 622
  • На брега
Благодаря! И гредите на тавана, успоредни на късата са интересна идея! От съседната тема за строеж, една от дамите показа собственоръчно направени леки греди от гипсокартон и релефен фасон от гипс по тавана и около камината си! Такава ръка има! Такава изработка на жилките и нюансите, че изобщо не личеше, че не е дърво.

# 623
О, да! И аз имах възможност да ги видя!Страшно идейни и много майсторски са направени!
Още жълти аксесоари http://www.solebich.de/suche?keywords=gelb&location=&page=1&f
  • =type%3Aimage

По принцип гледам с удоволствие всякакви сайтове,но   този сайт много си го харесвам, защото се показват предимно реални жилища и от тях могат да се черпят идеи, които спокойно могат да бъдат реализирани, а не да си харесаш примерно полюлей, пък той да се окаже, че е 15 000 евро и може само на картинка да го гледаш Simple Smile))

Утре бягам до магазина за истински лимони, тупвам ги в едни буркан и си имам ново,пролетно деко https://www.google.de/search?q=zitronen+als+deko&es_sm=93&am … =1061&bih=619

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 22:06 от Има ли значение?

# 624
  • На брега
Жълт период се задава, виждам аз Laughing! Започнах да следя темата в синия, преминахме сивия и зеления. Пролет е Party!

# 625
  • ПАЗАРДЖИК
Дали не сбърках темата? Чувствам се все едно трябва да се защитавам  Rolling Eyes. Но... да отговоря
Рetjah, и защо толкова бързане с ламината, щом сега си давате няколко седмици почивка?

Не бих пуснала майстор да се вихри в къщата без надзор, докато ни няма. Без под не мога да преместя мебелите, така че да освободя другите 2 стаи и да се започне и техния ремонт. А и ММ харесва ламинат, искам и той да е щастлив, все пак заедно ще ползваме тази къща. Аз правя компромиси, той прави компромиси и така всички са доволни. Нищо не пречи, когато решим да махнем ламината и да си останем с дюшемето.
Зорът идва и от това, че къщата е в едно село на 20 км от града, в който живеем и за да можем да свършим повече неща, искаме да можем да оставаме да спим там.
Мисля, че е време да му отнемеш правото на избор и идеи, само ръцете да ползва твоя мъж. А и портфейла му вземи.

и един ъпрос, знам че не ми е работа ама..защо изправяте стените като търсите битов стил? ако от Лондон ще черпите идеи, ще трябва да започнете отначало.
Битовият стил за мен не върви задължително с криви стени, които да ме дразнят. Предпочитам да имам изолирани стени, които да не ми се пукат всяка година. Аз бих искала само тази стая да е в по-битов вариант. Имаме 15 годишен тийнейджър, който страшно харесва Лондон и иска да живее и учи там. Иска ми се и той да има местенце в къщата, където да му е приятно да прекарва времето си и с желание да идва там с нас. И без това вече прекарва много малко време с нас.

# 626
О,в никакъв случай няма нужда да се защитаваш! Но просто наистина е жалко да имате нещо толкова хубаво и ценно, и да не бъде употребено! ще е интересно все пак да видим снимки! Апропо паркет: ето този вид съм го виждала на живо и е страшна красота, но за такова нещо се иска як портфейл! http://www.hofer-parkett.com/index.php?id=landhausdiele-massivparkett

# 627
  • Mtl/Sf
Eто една жълта идея

Цяла зима мечтая за жълти пердета от органза, представям си как светлината минава през тях и цялата стая грее. Първоначално мечтите бяха за цвят шафран, след като бях гледала разни марокански интериори, после станаха жълти, от 2 седмици са зелени, ама от онова зелено, когато слънцето прозира през свежи брезови листа. Докато дойде време да ги сложа пустите пердета, кой знае в кой край на спектъра ще се намирам ooooh!

Ах, страхотна светлина и цветове!

# 628
Когато купихме жилището, заварихме навсякъде, без антрето разбира се, паркет, а в кухнята дюшеме. Паркетът беше в плачевно състояние, с огромни отворени фуги, разлепен на много места и скърцащ безумно. С две думи - ужасна история. Но пък паркет. Минахме през голямото чудене - нов паркет, ламинат за по-бързо поставяне или старият, но подновен. Накрая с оглед и на финанси извадихме ламел по ламел стария паркет, остъргахме го от смолата отдолу (това ни отне само около месец  Laughing), след което дойде майстор за реденето, цикленето и прочие. А в кухнята махнахме старото дюшеме, защото беше изядено на доста места, а и чамово и съответно много меко. Купихме ново, от което остана и го използвахме за плота на кухнята и за основата на подпрозоречната пейка в кухнята.

Нова, уважавам факта, че знаеш какво искаш. Аз също имах снимки на промерно обзавеждане за дълги помещения, защото предишния апартамент, който бяхме харесали, беше точно с такова. Ще се поразровя.

# 629
  • София
Смарайда, з съм с такива пердета и у нас, и в къщата на свекито и е много слънчево   Simple Smile.

petjah, не се сърди, опитаха се да те предпазят от допълнителен ремонт Аз лично имам много лош опит в предния апартамент, в родителската спалня, бяха направили майсторите същото на стената, която граничи със съседен блок (има и луфт между двете сгради, уж за изолация). След като изсъхна теракола, се напука по вертикала. Този тип изолация е перфектен за външни стени отвън, но отвътре нещо технологията не сработва. Моите майстори преправиха стената, гипскартон, вата зад него и така приключи сагата...с двойно плащане.

Общи условия

Активация на акаунт