Интериорен стил по аматьорски - 32

• 63 327
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Белина, тук мият с такова фасадите/тухлите

# 466
За пътеките на Приятно ми е - Богиня! , по мое мнение плочо - пътеки от неформован гнайс (не е скъп) на тревна фуга биха били най - доброто решение. Старият бетон е добра основа (само се почистват обрушените участъци), прави се пясъчно легло 5-6 см. и се редят плочите. Във фугите се насипва почва и се поръсват семена. Трябва да се полива активно няколко седмици.Понеже почвеният слой е малък, тревата расте бавно и не размества плочите. С течение на времето  камъка старее красиво за разлика от повечето видове твърда настилка.

# 467
Момичета, златни сте, и ме помните  Heart Eyes
Да, след две момчета си имам и девойка  Heart Eyes благодаря за поздравленията.

И наистина сте с паранормални способности  Mr. Green - ще се дава под наем къщата , на който я иска, не само чужденци, но в голямата си част. Точно както Любознателна и аз не искам да е фалшиво и направено като за туристи, искам колкото се може по-автентичен вид. Но автентичните стари японски къщи не са най-комфортното за живеене място, а и туристите си искат кича - самурайски шлемове, кимона, мечове им дай на тях  Mr. Green Дори и да са сложени върху талашитени масички от ИКЕА  Sick
https://www.airbnb.com/rooms/1145744?s=-G0U
Ама туристите се радват много  Confused Та затуй питам, ако ще се кефят хората, няма как, ще се правят компромиси със стила...

Ето снимки, справих ли се?
Къщата е от 70те на миналия век, така че не е така изящна , като тази, която показах за "идеал". Нито е работено така финно с дървото - индустриални години навсякъде по света, кво да се прави. Мазилката по стените е оригинална "японска", но са избили петна и някои стени ще трябва да се преправят. Имам питане за цветовете. Може всичко от тъмно синьо до червено. Не ми харесва и дървото с какво са намазали, това червенеещо нещо, брррр. Да потъмня? Кухнята е доста ниска (80 см), но нея мисля да не я пипам, само ще сложа по-свестни дръжки. Тя е нова.

Барба , много готин сайт и много ми хареса името! А "нендо" на японски е моделин или глина. Като визия се целя в носталгично-традиционното с елементи на модерни удобства. Модерната японска архитектура е много чаровна, но не това искам да постигна (а и не мога). За "плота на юргана" - това е "котацу" - маса с нагревател отдолу (едно време са били въглени, сега е ток) и се пъхаш вътре и ти топли и цял ден не излизаш оттам, че в тия къщи е такъв студ зиме...

И за да не е само моите си терзания - Боги, за камъчетата се присъединявам към хора на критиците - трудна поддръжка, особенно ако нямаш отдолу послано нищо за плевели, а и да имаш - също. Като вариянти - на места обли камъчета в бетон, както и керемиди сложени "на ръб" стоят красиво. Рециклиран бетон също е идейно и евтино решение.
https://www.pinterest.com/pin/396457573419331449/

# 468
  • На брега
Белина, тук мият с такова фасадите/тухлите
Благодаря!
Самурайка, това в Япония ли е? Изтървах подробностите, защото и аз се вихря на двора тези дни...
Богиня да си преценява за настилката, защото може и снахата да има нейните артистични наклонности и да реши догодина да твори нещо по неин вкус там baby_neutral! Аз подкрепям предложението на майсторите за тази бърза, лесна и евтина бетонна настилка с разпилените каменни парченца.

# 469
  • густо майна Филибето
Самурайка, аз веднага го "видях" с тъмно дърво. Но то...вкусове всякакви. Аз лично си представям японската къща в тъмно дърво, с черно бяло и червено като цветове на стени и текстил. Може би големи йероглифи тук там, да кажем по врати или стени? Има ли такива традиции? Или такива постери по стените . Това съм сигурна, че не е в традицията, но мен ме радва Mr. Green И някой и друг безполезен фенер? Mr. Green Не може да не сложиш и такова шкафче.
Кремавите плочки малко ми бъркат идеята за визията  Laughing, но с едни тъмни шкафове отгоре (кухня) ще е добре.
Зависи и какви хора ще отсядат, може да не знаят нищо за Япония, а може и да знаят много. Вярно ли е , че такива Тории не се слагали в градината, защото били с религиозен смисъл, поставяли ги пред храмове и гробища? Досега все съм си представяла японските градини с такива порти Grinning

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 14:32 от Ljuboznatelna

# 470
  • Варна
Любознателна, много полезна информация, благодаря.   bouquet

Хортензиите си ги поливах, но явно почвата не им харесва. Сега ще ги поя с бира.  Mr. Green Тайно от майсторите.

Я по-добре им остави бирата на хората. Доколкото знам, се посипва почвата около тях със сухи борови иглички.  Hug

# 471
  • София
   И се забиват 1-2 пирона близо до корените.  Laughing

# 472
Здравейте,
искам да се допитам до вас...добре ли ще изглежда детска стая, в която дългите стени са боядисани в контрастни цветове /примерно зелено и синьо/, а късите са бели? Понеже ми е трудно да си го представя, дори като го нарисувам, а в нета трудно намирам такъв вариант. Повечето снимки са с 2 съседни стени...

# 473
Като се спомена боядисване

Скрит текст:
  Пано тип проекторен екран, който се вдига и спуска и става тука има, тука нема кухня

# 474
Здравейте,
имам нужда от помощ и консултация  за цветове на стени, настилка в антре и кухня, която да се съчетава с вече избрана кухня, т.е. избор на гранитогрес, плочки за кухненски гръб, които да се съчетават с всекидневната, като искам да си заплатя за консултацията и помощта. Ако има заинтересовани, моля да ми пратите колко би струвало подобна услуга? Аз лично си представям следния ангажимент - оглед на апартамента, нахвърляне на идеи за цветовия стил, избор на настилки в магазин, избор на латекс в магазин, насоки за акценти с мебелите.... главно цветово е проблема, а и стилово имаме леки разминавания...

# 475
Naneto, тук пари за консултации не взимаме Simple Smile
Ако държиш да си платиш, обърни се към Нивиана (това е нейната тема във форума - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=780284.0;topicrefid=19). Тя е професионалист.
Ако пък искаш, дай снимки, нахвърляй си идеите, а ние, според желанието и възможностите си, ще се включим с предложения.

добре ли ще изглежда детска стая, в която дългите стени са боядисани в контрастни цветове /примерно зелено и синьо/, а късите са бели?
Не. Ще изглежда като тунел.

# 476
Да, знам, чета ви от време на време и ми харесват идеите ви.
Става въпрос за коридор със следните врати:  http://www.salex.bg/desktops/darvesni/listvenitsa-montana-kantri-H-3753-ST22
Търси се настилка за пода, която да кореспондира с вратите и да отива до кухнята, която е тази - http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/idei-kuhnya/Stylish1/   плота е дървесен

Въпросната настилка трябва да се връзва с дъбов паркет към всекидневната...

ЗА гръб на кухнята искаме кухненски плочки:

аз харесвам това http://www.aquastylebg.com/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B5%D0%BD% … -biala-verre.html
или това със сиво или черно - http://www.makenzi.bg/964,%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-% … tbay-seramik.html

Но мъжа ми иска нещо по рустикално - тип - http://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7 … k-aroma-4035.html   гледайте по-скоро цвета - има готини декорчета, които и на мен ми харесват

И от цялата тази каша , аз не съм сигурна как да се съчетаят цветово и стилово нещата с пода и  гърба на кухнята...
Не знам дали е достатъчно като обяснение - помещенията има много светлина..

# 477
Та вие сте готови Simple Smile
Много хубава кухня Peace
Аз съм за първия вариант плочки - бели, изчистени.
За пода в коридора бих избрала сив гранитогрес, с ефект на бетон.
Сиво, бяло и дървесно е една перфектна комбинация.

# 478
  • софия
Ako мога да помогна визуално пускам снимка как се получи със светли плочки за гръб;светла кухня и чамово дюшеме

# 479
  • На брега
Здравейте,
искам да се допитам до вас...добре ли ще изглежда детска стая, в която дългите стени са боядисани в контрастни цветове /примерно зелено и синьо/, а късите са бели? Понеже ми е трудно да си го представя, дори като го нарисувам, а в нета трудно намирам такъв вариант. Повечето снимки са с 2 съседни стени...
Според мен с две съседни ще е много добре! Синьо и зелено е хубава комбинация.

Ако късите стени са бели, няма ли да изглежда още по-дълго и тясно?
Разиграй го на някоя визуализираща програма с твоите размери и цветове.

Общи условия

Активация на акаунт