Интериорен стил по аматьорски - 32

• 63 321
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Ох, едвам ви изчетох.

Самурайка, честита малка самурайка - да е жива и здрава.

За градини и пътеки чета с интерес и мен ми предстои това.

Блу - много хубави бани и двете ми харесват. Предполагам, че има врата за тоалетната, защото има 2 или повече деца и може докато едното е на мивката, другото да е в тоалетната.

Бях намислила много неща да показвам, но само това ми е под ръка - http://ny.curbed.com/archives/2015/03/09/first_look_inside_laure … t_of_53_years.php

# 481
НоваТема да, в Нара, близо до стария град. Много се вълнувам, откога ми е мечта!

Любознателна за тъмното дърво и аз клоня, само че бяло и индиго синьо за стените (червеното е повече китайски цват). Кухнята е офф-бяла, ще сложа едни дръvки по-така и толкоз. Калиграфии, фенери, закачалка за кимоно с кимоно на нея, мисля един пояс за кимоно да провеся на стената . Някоя танцуваща гейша - кукла и вече мисля стана доволно кичозно  Mr. Green Няма да слагам тории на къщата, все едно да сложа камбанария. Само за шинто-храмове са те. Peace

Наистина се нуждая от съвет по следната дилема - в къщата, там където няма татами има балатум Sick Нов, перфектно поставен, висококачествен...балатум. Имитира дърво. Мъжа ми качва, че си е автентичен, тъкмо от епохата на балатумния бум и всичките му man-made-materials. Ама нещо в мен не мож го преглътна тоз балатум. Искам дъски! Проблема е, че ако си е за мен - лесно. Но понеже се прави с търговски цели идва тънкия момент - икономически оправдано ли е да се разваля нещо, което е ново и здраво с естетични съображения, с други думи - ако няма да пречи на хората (на мен да си ми бърка в мозъка колото ще) дали пък да не си стои за сега? Мнения моля  Praynig А също и за]синьото на някои от стените, че трябва да реша цветовете до 2 седмици.

Naneto Според мен първо се разберете с мъжа ти за общата визия - дали по-модерна или по-рустикална. На мен много ми харесаха белите плочки за кухнята, които ти си избрала. Бих сложила и бели в антрето и на базата бяло-светло дърво бих добавяла цвят в стени и акценти. Много хубава кухня и цветова комбинация. Heart Eyes Аз много харесвам бяло и естествено дърво, много нежно стои и е непреходна мода. Можеш да си сменяш акцентите - всичко му стои добре. У нас е така и съм си купила 5  ooooh! калъфки за дивана и сменям според сезона - червено по Коледа, флорално по Великден, бяло лете, графитено и бежово. Имам си картини, свещи и възглажници за смяна също. Луд умора нЕма е мойто. Crazy

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 03:12 от samuraika

# 482
  • USA
Момичета, благодаря за мненията за моята баня. Искам да сменя плота с гранит, а за гръб някаква стъклена мозайка и най-важно ми е мивките да са под плота и да го няма този ръб отгоре, че трудно се чисти така. Шкафчетата ги искам бели, сега са светло кафяви.
Lorenca, те децата са тийнейджъри вече, не им подхождаха жабите Laughing
 pettia2, да, боята е латекс, но от този за бани, леко лъскав.
Блу - много хубави бани и двете ми харесват. Предполагам, че има врата за тоалетната, защото има 2 или повече деца и може докато едното е на мивката, другото да е в тоалетната.
Да, и аз мисля, че затова е вратата на тоалетната, пък и тука много държат на "прайвъси"-то Mr. Green

Я ми кажете, ще стои ли този отоман добре пред бял кожен диван, сега имам стъклена масичка, но ми хареса този и много му се чудя. Недостатък е, че ако искам да го ползвам за маса, трябва да сложа някакъв поднос.
Скрит текст:

Цвета тук малко лъже, по- "teal" e в действителност

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 06:34 от SkyBlue

# 483
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро, дами. Изпуснах ви от една седмица, но днес за първи път от толкова време имам възможност да седна на дивана с чаша кафе и да позяпам из форума. Толкова неща ми се струпаха на главата, че ходя като замаяна от недоспиване и умора.

Много завиждам, че имате къщи и дворчета, които да направите красиви. И аз имам двор под терасата си, но засега нямам ентусиазъм да го подхващам, може би защото не е само мой.
Скрит текст:

Съвет за Богиня не мога да дам, защото нямам никакъв опит с външни пътеки и алеи, но някой ден ако ми се наложи, бих направила нещо подобно - рибена кост и бордюр с камъни:

Един мрачен и странен дом, спалнята особено е брррр:
http://nicety.livejournal.com/1432849.html

# 484
Един мрачен и странен дом, спалнята особено е брррр:
http://nicety.livejournal.com/1432849.html

Ужас, това е като дом на сериен убиец, от тия по-богатите, дето пред обществото са "прекрасни" и "примерни" граждани  Cry

Аз пък искам тераса, с трева на нея  Blush, ама трябва да намеря картинката, да кача Simple Smile

аааа намерих я https://www.facebook.com/Art.Senses/posts/772442529478163?reply_ … ;total_comments=1

И като гледам отстрани, тип панелна действителност, явно може да се случи и в по-обикновен дом. За сега остава първо да намеря терасата Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 08:38 от сапьорка

# 485
Здравейте,
искам да се допитам до вас...добре ли ще изглежда детска стая, в която дългите стени са боядисани в контрастни цветове /примерно зелено и синьо/, а късите са бели? Понеже ми е трудно да си го представя, дори като го нарисувам, а в нета трудно намирам такъв вариант. Повечето снимки са с 2 съседни стени...
Според мен с две съседни ще е много добре! Синьо и зелено е хубава комбинация.

Ако късите стени са бели, няма ли да изглежда още по-дълго и тясно?
Разиграй го на някоя визуализираща програма с твоите размери и цветове.

Благодаря ти за отговора  Hug Някъде всъщност прочетох точно обратното. Че контрастни цветове на срещуположни стени ги правят по-отдалечени, т.е. разширяват пространството

# 486
 За сапьорка:
Един блог с красиви идеи
http://www.leikapeika.org/tag/zatreviavane/page/3
Само трябва да си подготвена, че изисква доста грижи, за да изглежда красиво постоянно. И ти трябват поне 20 см. повдигане на съществуващото ниво.
Минимума са следните пластове:
ЗАМАЗКА ЗА НАКЛОН
ДВА СЛОЯ ХИДРОИЗОЛАЦИЯ
ГЕОТЕКСТИЛ
РЕЧЕН ЧАКЪЛ
ДРЕНАЖ ТИП ФУНДАЛИН
ГЕОТЕКСТИЛ /ФИЛТЪР/
ПОЧВЕН СУБСТРАТ И ОЗЕЛЕНЯВАНЕ
И да си намериш изпълнител с опит, в противен случай вероятността да протече е доста голяма.

# 487
Ехаааа pep_si, супер си, запазвам си го във файла, в който в момента си събирам идеи. Знаех си аз, че не е проста работа Simple Smile. Пък и зимата и като вали, сигурно си е проблем с извеждането на водата. Явно дренажите са с тази цел. И ДА, най-вече номера е да се намери изпълнител Simple Smile

# 488
  • София
Naneto, ние имаме бяла кухня не такава готина като твоята де, но можеш да видиш съчетанието и с бели плочки+ един реди в сивата гама.
Скрит текст:
Качеството на снимката е кофти  Embarassed, но предполагам ще добиеш представа.
Намерих снимки на плочките

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 09:59 от mona77

# 489
  • На брега
Скрит текст:
Здравейте,
искам да се допитам до вас...добре ли ще изглежда детска стая, в която дългите стени са боядисани в контрастни цветове /примерно зелено и синьо/, а късите са бели? Понеже ми е трудно да си го представя, дори като го нарисувам, а в нета трудно намирам такъв вариант. Повечето снимки са с 2 съседни стени...
Според мен с две съседни ще е много добре! Синьо и зелено е хубава комбинация.

Ако късите стени са бели, няма ли да изглежда още по-дълго и тясно?
Разиграй го на някоя визуализираща програма с твоите размери и цветове.

Благодаря ти за отговора  Hug Някъде всъщност прочетох точно обратното. Че контрастни цветове на срещуположни стени ги правят по-отдалечени, т.е. разширяват пространството
Може и да се права за студените цветове... Не съм се интересувала, но и аз съм с дълго и тясно помещение. Качи снимки, като боядисаш да видя как става Praynig!
ПП Виж нагоре и Ема намира, че ще стане, като тунел! Визуализирай с твоите размери и цветове и покажи!

Последна редакция: чт, 19 мар 2015, 11:33 от NovaTema

# 490
  • ту тук, ту там
Naneto, и нашата кухня е същата, даже дръжките са ни тези, а още нямаме плочки. Та въпросът и за мен е актуален. Тези турските плочки са релефни, нали? Аз защото искам гладки.
mona77, а вашите лесни ли са за почистване? Съвсем скоро ще са ми на дневен ред тези плочки, а аз още се лутам и не съм избрала...

Ето какво ми харесва, а и мивката ни е тази. Simple Smile

# 491
elleni , мивката на Франке ли е? Не за друго - ползваме такава, тя е с ръбове в ъглите, трудно се почистват (за разлика от заоблените), имаше моменти на задържане на петна тип ръжда, самият материал е точно като истинска стомана...

# 492
  • ту тук, ту там
Не, икейска е мивката. Малко сме я ползвали все още, не живеем там постоянно, хубава и стабилна е, но очаквах да се чисти мааалко по-лесно!  Blush

# 493
  • София
elleni, проблем с почистването не съм имала. Поддържат се лесно. Единственото, което ме притесняваше е дали няма да се зацапат белите фуги, но съпругът ми ги намаза с някакъв препарат и все още са ОК

# 494
  • ту тук, ту там
mona, аз не мога да видя добре дали и белите ви плочки са от този вид, или само мозайката?

Общи условия

Активация на акаунт