На колко години станахте майка?

• 67 613
  • 675
  •   1
Отговори
# 540
Аз лично не мога да си представя щерката другата година да се прибере у дома и да каже "бременна съм". Не си го пожелавам.

И ние не ти го пожелаваме !

И аз не ти го пожелавам, но никой не е застрахован от нищо! Затова по-добре да не се подиграваме на другите, за да не ни стиге тяхната участ Wink

еее нямаше как просто !

# 541
Аз съм на 36 год. и живот и здраве в началото на октомври очаквам първото си детенце Simple Smile Мисля,че до 40 год.е нормално жената да ражда !

# 542
Имаш време и за второ. Grinning

# 543
  • SF
Която е забременяла на 20, мисли, че до 25 жената трябва да роди. Която е забременяла на 26, качва границата до 30. Която е забременяла на 35, вече мисли, че може и до 40. Ако забременее на 42, ще вдигне на "до 45". Възгледите се променят също и дали ражда първо, второ, трето. Има много жени, които смятат, че до 45 могат да раждат, но само, ако е трето дете.
В този ред на мисли, не виждам точно на каква основа се води този спор и какви са доказателствата за това, кой ще излезе победител от него.

# 544
Спор няма, има само хора, които не виждат по-далече от носа си!

# 545
А къде в тези 20 години се позиционират двете ми раждания, на мен, която смята, че една жена по възможност е чудесно да роди на възраст над 28?

# 546
Термина ми е 4 дни след като навърша 25. Сестра ми роди на 30 след спонтанен аборт на 27, бременноста и мина доста тежко, но сега се радваме на малката Криси, която вече е на една годинка.  Grinning

# 547
Да се отчета и в тази тема- първото си дете родих на 34г., а второто- на 37 г. С добра кариера, наличен капитал, т.е. Здраво стъпила и собствено жилище.

# 548
# 549
Родих първото си дете на 26 год. напълно осъзнато, желано и чакано след лечение бебе. Второто на 33 год. Сега съм бременна с третото ни дете, което живот и здраве, ще се появи края на септември. Тогава ще съм на 36 год.

Според мен всеки сам може да прецени кога е готов на тази стъпка. В очите на едни може да е млад, на други стар. Важното е да се чувства добре и сигурен.

# 550
Браво на ГЕРИ–Д
ако бях с пет години по-млада щях да родя трети път -второто го родих на 37 години

# 551
Първото си дете родих на 26,второто на 28 .Сега съм на36 и съм бременна с третото ни детенце.Според мен до към 40-43 е допустимо да се ражда .

# 552
  • Варна
Едно дете имам, родих го на 29. Според мен е добре да се ражда поне над 25, поради чисто психологически причини, степен на зрелост на личността, ниво на "наживялост" и такива неща. Да не говорим, че и на мъжете им трябват минимум 30 години да влязат в час (има и изключения естествено), така че оттам следва, че и избора на качествен баща също вдига възрастта за раждане...Това според мен, отново да подчертая.

# 553
  • София
Едно дете имам, родих го на 29. Според мен е добре да се ражда поне над 25, поради чисто психологически причини, степен на зрелост на личността, ниво на "наживялост" и такива неща. Да не говорим, че и на мъжете им трябват минимум 30 години да влязат в час (има и изключения естествено), така че оттам следва, че и избора на качествен баща също вдига възрастта за раждане...Това според мен, отново да подчертая.

Е то и за това са пълни репродуктивните клиники!Докато чакат да станат на "правилните"години,да си поживеят и наиграят и после....олеле....запушени тръби вследствие на някоя неизлекувана инфекцийка или ДНК фрагментацийки,благодарение на тесни маркови дънки или цигарки.....От опит го казвам,без да се засяга никой,ако е възможно!

# 554
  • Варна

Е то и за това са пълни репродуктивните клиники!Докато чакат да станат на "правилните"години,да си поживеят и наиграят и после....олеле....запушени тръби вследствие на някоя неизлекувана инфекцийка или ДНК фрагментацийки,благодарение на тесни маркови дънки или цигарки.....От опит го казвам,без да се засяга никой,ако е възможно!

Не мисля, че поживяването и наиграването имат нещо общо с неглижирането на здравето...А без тях, наблюдавам доста тежки последствия за семействата и децата...Разводи, кръшкане, оставяне на бабите за по-дългичко, щото "аз съм млада и трябва да живея"...Ми начеши си крастата като си млада, след това си прави деца и си живей пак, ама в по-нормални мащаби...не всяка вечер на клуб, бар, диско и тн...

Общи условия

Активация на акаунт