На колко години станахте майка?

• 67 561
  • 675
  •   1
Отговори
# 120
Ражданията над 50 са рядкост, но осиновяване, защо не?
Ооо както казах поклон пред такива хора-Осиновителите!..то това е съвсем друго,но,ако си решил да отгледаш едно такова дете защо ти е нужно да чакаш до тогава,до над 50?

# 121
  • София
Родих на 26. Иска ми се до 30 да родя още едно. Като си по-млад, всичко е по-лесно.
Лично аз смятам, че и за детето е по-добре да има по-млади родители. Мое мнение.
Разбира се, не говоря за случаите, когато една двойка има проблеми.

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 14:52 от Veseto*

# 122
Какво се хващате за цифрите 40-50-60, сякаш няма биологични баби, които си гледат внуците, че майките работят, учат или висят по кафенетата.

Би ли искала да си на мястото на такова дете?
По-добре на мястото на такова дете, но обичано, отколкото на мястото на някое от зарязаните деца (впрочем родени от млади майки обикновено). И това също показва, че много жени просто не са готови да бъдат майки докато не станат на повече години.  

# 123
Осиновителката е повече майка от биологичната ли?
Понеже стана въпрос за генетични аномалии, да ви кажа- нас с инвитро опитите ни гледат под лупа. Ако има и най малкото съмнение за нещо такова се прави амниоцентеза.

# 124
  • Стара Загора
Аз станах майка на 26 години.Тогава се почувствах  готова .
Но не мисля, че годините имат кой знай какво  значение важно е състоянието на организма, както и емоционалното състояние  Peace.Децата трябва да имат щастливи и здрави майки независимо от годините.

# 125
  • София/Севлиево
Родих 3 седмици преди да стaнa нa 25.Мaйкa ми мен ме е родилa на 18, а сестрa ми на 23 и въпреки, че е стaнaлa мaйкa достa млaдa починa преди 10 години, а след нея и баща ми си отиде. Та това дaли ще живееш много или не и дaли си зaслужaвa да родиш след 50 ми се струвa достa относително. Лично аз искaх децa с мaлкa рaзликa, но не ми се получи, бих се борилa някъде докъм 45, но се нaдявaм сега кaто дойде време за инвитрото дa е успешно. Зa осиновявaне съм мислилa много, но по - скоро не бих го нaпрaвилa, нaй -вече зaщото незнaм с кaкво ще е обременено това дете от генетичнa гледна точкa, дaли някой ден няма да се окaже болно и аз да седя и да не мога да му помогнa по никaкъв начин, зaтовa не бих осиновилa.Не че моето дете е зaстрaховaно от подобен сценaрий, но поне знaм кaкво ни е зaложено на мен и съпругa ми и кaкви сa рисковете. Но спирaм дотук, зaщото темaтa е другa. ..

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 15:00 от Елислава

# 126
  • София
На 29 родих не планирана бременост.никога не съм искала да бъда майка, такаче си е до човек.може да си прекрасен родител и на 20 и на 50.   bouquet

# 127
никога не съм искала да бъда майка
Без да те съдя, твоя си работа, така че не се обиждай, но винаги съм се чудела на хора като теб: Какво си си представяла, че ще правиш цял живот, като не даряваш времето и вниманието си върху потомство?

# 128
  • Варна
На 30 първото, на 37 второто си дете родих. Идеалната възраст за мен да имам деца и да съм отговорен родител. Преди това идеално се находих и си поживях. И сега го правя, но вече ми се иска от време на време, а не всяка вечер ако е възможно.

# 129
  • София/Севлиево
Аз пък винaги съм искaлa да бъдa мaйкa, но не се почувствaх готовa нито когaто родих Стaнислaв, нито сега съм готовa. Просто знaм че трябвa да се случи и товa е. ..

# 130

Каква е разликата?
За мен - никаква.

Баби има и на 70, дето гледат внучета и са жизнени. Peace
Но гледането временно е едно, а отговорността за детето в дългосрочен план, съвсем друго.
А и най-вече как се чувства едно дете с майка, 50+ г. по-възрастна. Confused

# 131
Аз разбирам, че има жени, които имат проблеми и по 10-15 години не могат да заченат. Според мен обаче не е редно да опитват вечно, т.е започнали на 25 и до 50-60 да се борят. В такава ситуация още към 40-45 е по - добре да си осиновят детенце, според мен.

А другите, които на 50+ тепърва се сетили, че досега са блели баирите.. по - добре да си вземат няколко котки.
Баба ми е на 60+, много е готина и запазена, но не мисля, че е природосъобразно да стане майка на тази възраст.

# 132

Каква е разликата?
За мен - никаква.

Но гледането временно е едно, а отговорността за детето в дългосрочен план, съвсем друго.
След като има хората, които сочат с пръст и осъждат, как ще се чувства?
Майка ми на 65 години, миличката има повече енергия от трите си деца взети заедно, така че всичко е индивидуално.

# 133

Каква е разликата?
За мен - никаква.

Майка ми на 65 години, миличката има повече енергия от трите си деца взети заедно, така че всичко е индивидуално.

А според теб наличието на повече енергия на тази възраст е единствено и достатъчно основание за раждане на дете, така ли? По тази логика майка ти преспокойно би могла да се подложи на ин витро. Но ти как би се чувствала, ако в действителност го иска? Ще я насърчиш ли? И не се заяждам, просто ми е интересно?

# 134

Каква е разликата?
За мен - никаква.

А според теб наличието на повече енергия на тази възраст е единствено и достатъчно основание за раждане на дете, така ли? По тази логика майка ти преспокойно би могла да се подложи на ин витро. Но ти как би се чувствала, ако в действителност го иска? Ще я насърчиш ли? И не се заяждам, просто ми е интересно?
Joy , щом ще говорим за майка ми, която както казах има три деца + внуци, в момента бизнеса й е приоритет, с което смятам да изчерпя темата.
Къде прочетохте инвитро на 65, моля посочете (и аз не се заяждам)?

Общи условия

Активация на акаунт