На колко години станахте майка?

• 67 601
  • 675
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Явно масово тук сме от поколението, възпитавано под мотото "какво ще кажат хората". Май май....и аз си го мисля това, подсъзнателно.
Възхищавам се на жени, които се решават да станат майки на всякаква възраст, без да се интересуват дали е "нормално", какво ще каже родата, приятелите и т.н. И съм сигурна, че може и да са по-спокойни и уравновесени родители от някои, планували ражданията си Simple Smile

Аз също съм предубедена за "нормалната" възраст за раждане. Аз исках до 30г да съм родила 3 деца, тоест, да съм приключила с ражданията. Е, успях, ама с две, защото не стават по поръчка Simple Smile

Но тайничко ми се иска да имам още едно детенце. Причината да не се навивам е главно раждането. Два пъти се борих да родя нормално, но....уви не ми беше писано. И сега много много много ме е страх от още една операция. И колкото и глупаво да е .... мисля си, че бих рискувала живота си и това да оставя две деца без майка (ако нещо се обърка на третото секцио, твърде възможно) заради фикс идеята ми да имам 3 деца (честно казано искам още две момчета, близначета  Mr. Green).

# 166
Не ви разбирам иронията и злобните намеци, честно. Crazy
Вие говорите от свое име.
Нека ви станат децата в училищна възраст, пък елате тогава.
Дали вие ще си възпитате децата е едно, друго е как ще се чувстват на фона на деца с родители с по 15-20 години по-млади.
Не е ОК да раждаш на 50, каквото и да си говорим.

Това което не го разбираш, го наричаш злоба  ooooh!
Ми още малко ми остана, приготвила съм бастуна та да ми ходи на възрастта  Naughty
Въобще не ме интересува хорското мнение, тоя данък съм спряла да го плащам.

# 167
Fellindra,не за първи път има пускана такава анкета в този форум,просто там последната графа на отговор е ДО 45,аз и това обясних по напред.Исках да се добавят още отговори с по-големи цифри.Има и същата анкета за бащи на каква възраст са били.Това е форум за обсъждане ,смятам не е нужно да е нещо животозастрашаващо,световния мир или ядрена атака за да се обсъди тук...

# 168
ive7aaa, ама ти чак и аватара си смени  newsm78
Това за темите го знам, ти до какъв извод стигна след така направената анкета и коментари. Интересен ми е замисъла  Laughing

# 169
ive7aaa, ама ти чак и аватара си смени  newsm78
Е това пък в каква връзка?не ми казвай,че и това може да стане повод за "подскоци"?Трябва ли да дам отчет и на това?

# 170
  • София
Що за идиотска тема? Както много преди мен написаха, забременяването не винаги става когато щракнеш с пръсти и кажеш "време е".
В крайна сметка, всяко семейство само преценява, кога и как да действа. И не мога да разбера защо българина винаги гледа в чуждата паничка?
Детето може да остане сирак и с майка на 25 и с майка на 50 години. Хайде да не линчуваме жените, които са сбъднали своята мечта в по-напреднала възраст.

# 171
  • Варна
Добре бе,организма си има предел,раждаш докато физиологично отделяш яйцеклетки.
Бащата ....и като е на 50 кво?

# 172
Аз родих на 20. Приемливите възрасти за мен са от 18 до 35г. Жената ако може и на 60 да роди "ОК" но защо не се помисли малко за децата след това как ще се гледат и ще си играят с тях.В училище как ще се чувстват и ще им се подиграват децата  и ще ги питат: "това баба ти и дядо ти ли са"

Ако си възпитаваш по този начин децата, те също ще се отнасят подигравателно с такива деца. Добре, че обществото ни започна да проглежда и да гледа на болните и тези родени с някакъв недъг като на нормални хора.

Първото което е никога няма да си възпитам така детето, а искам то да толерира всички. Това го казах, защото съм чувала тези думи от деца и просто се поставете на мястото на детето към което са отнесени, надали му е станало приятно след като ги е чуло.
Другото което е имам познати, които не си направиха деца по рано, а чак когато станаха на 40 и 50, само и само за да имат "кариера", друг е въпросът ако семейството не могат и постоянно правят опити, за което можем само да им се възхищаваме за волята и упоритостта.....  
Надявам се да си ме разбрала този път Wink

# 173
И според теб аз в коя графа попадам, на кариеристките или на борещите се ?

# 174
  • оттам, откъдето започва България
Чудесна тема. Всяка жена сама си решава кога да роди. Аз родих на 18 и 22 години двете си момчета и въобще не съжалявам. Сега, на 46 години станах и щастлива баба пак на момченце. Със сигурност мога да кажа, че на децата им е по-добре с млади родители. Това беше и желанието на съпруга ми, тъй като неговите родители бяха вече на възраст и го беше изпитал на гърба си.

# 175
Аз така като гледам повечето са много либерални за раждане след 50-60 години, но масово сте родили на 20-40. Да не би да планирате второ/трето дете като станете на 55? Съмнявам се!

# 176
  • София
За съжаление деца с увреждания се раждат от жени в най-различна възраст. И само за статистиката - аз съм на 34 г. и юни месец ще родя първото си дете, а на моя приятелка снахата е на 19 г. и също е бременна. При това момиче процента за Даун от скрининга е много по-висок от моя...

# 177
Аз родих преди 5 месеца, на 29 години. При нас, слава Богу, стана с щракване на пръсти. Толкова съм щастлива със сина си, че искам още 2-3 деца.
Относно очевидните противоречия в темата - не разбирам несъгласието на дамите.
Ако е рекъл Бог, ще стане и на 50. Докато не е "изнасилено" забременяване, не мисля, че е проблем.
Много хора се вманиачават на тази тема и страдат, и пробват какво ли не, което не ми се струва нормално..
Има много деца по домовете - цигани и българи. Знам, защото ги посещавах редовно. Като порасне бебето, пак ще ходя, а дори сме твърдо решени да осиновим. Съпругът ми е осиновен.
Исках да кажа следното - любовта към детето идва от сърцето, не от главата или кръвта. А сърцето никога не остарява и може да обикне всяко дете като свое.

# 178
  • София
Аз изчетох цялата тема, но не видях либерално мнение за раждане след 60...
Видях мнения, включително и моето, че всяка жена сама решава за себе си, но пък не съм чула за такава, която иска да забременее след 60... Извинявам се, ако има такава, просто съм я пропуснала

# 179
Не мисля, че някоя 55 годишна е забременяла случайно и го е оставила, защото е против аборта.
Повечето такива най - вероятно си имат и други деца, ама са хванали млад любовник, или се чудят как да си разнообразят живота и го правят с донорски яйцеклетки и т.н.

Това е моето мнение.

Мисля, че жените, които отчаяно искат детенце няма да издържат да чакат да станат на 50, а още като са на по 40 ще си осиновят, ако не се получават другите процедури.

Имам познати на по 50 години, срещнали са се късно и вече не е имало как да имат дете. Осиновиха си момиченце на 7-8 годинки, много мили и приятни хора и прекрасно семейство.
Такива случаи ги разбирам, ама видиш ли някоя луда лелка се чуди какво да прави, че решава на 63 да си прави с инвитро близнаци.. еми направо е за освидетелстване, мен ако питате.

Общи условия

Активация на акаунт