На колко години станахте майка?

• 67 670
  • 675
  •   1
Отговори
# 450
Според мен най-добре да кажат мамите, които са родили и като по-млади и в по-зряла възраст. Няма как едните да кажат колко е прекрасно да родиш на 40 или 20, при условие, че не са изпитали другото. Както някоя майка да ме убеждава, колко е хубаво да имаш момчета, защото тя има две Rolling Eyes

Аз писах по-горе, че родих първото си дете на 22, а второто- на 35. Но нито 22 е екстремно млада като едва завършила(или дори незавършила) училище пикла, нито 35 е 40-50, та за екстремностите не мога да се изкажа. Хареса ми и в двата варианта. Като си млад имаш повече енергия и с по-голям лекота понасяш трудностите. На по-зряла възраст си по-улегнал и по-малко се палиш за глупости или шашкаш от глупости.

# 451
Според мен най-добре да кажат мамите, които са родили и като по-млади и в по-зряла възраст. Няма как едните да кажат колко е прекрасно да родиш на 40 или 20, при условие, че не са изпитали другото. Както някоя майка да ме убеждава, колко е хубаво да имаш момчета, защото тя има две Rolling Eyes
Аз родих на 20 от първи брак и на 44 от втори.
Първото почти изцяло беше отгледано от свекърва ми, докато навърши 1 год.,тя го къпеше и переше,тя готвеше.
Тя оставаше нощем с него,а аз ходех по дискотеки. Сега изпитвам вина ,ама тогава такъв ми е бил акъла.
Второто си го гледам сама,сега е на 13 месеца.Всеотдайна майка съм,даже прекалено вманиачена.  Нищо не ми тежи,нищо не ме боли,както някой беше писал че 40-годишните ги боли кръста и не могат да вдигат децата си.
Вярно,че ако можех да избирам,бих предпочела поне с 5 години по-късно да родя първото, и 5 години по-рано второто, но такъв е животът.

# 452
Моите деца имат 14 години разлика
едното го родих на 23 години другото на 38 години /горе долу без пресмятане на 100 %/
Определено когато бях на 23 , макар че нямах опит ми бе по-лесно от сега.
Хората са казали:"Къща и деца до време се ......... "
Но не съжалявам
МОето слънчице е най-прекрасното две годишно дете, което да е живо и здраво "побъркава"всички и навсякъде
Наистина можех сега да си купя по-скъпа кола , да ходя пак всяка седмица на заведение и два пъти в годината на почивка....... но заменям всички глезотии за едно "мама" макар и по телефона защото съм работеща майка и то от една година

# 453
първото си дете родих на 16 и сега на 19 трябва да родя второто всеки има право на избор кога ще реши да има дете

# 454
  • София
 ooooh!
Направо се потрисам от такива истории. Нищо лично към теб ani georgieva96  Peace

# 455
първото си дете родих на 16 и сега на 19 трябва да родя второто всеки има право на избор кога ще реши да има дете

Абсолютно вярно, стига изборът му да не засяга по някакъв начин другите хора. Ако дъщеря ми избере да роди на 16 и аз да и гледам детето и да финансирам младото фемили, ще си има много сериозни проблеми. Ако избере да роди на 16 и успее сама да си гледа детето и да се оправя с живота, ще я поздравя.

# 456
Аз никога не съм разчитала на майка ми тъй като съпругът ми работи и ни издържа а и тя доскоро беше в Италия и през цялото време сама съм си гледала детето. Тя вече си е тук но отново неми помага тай като сега работи,но и преди да почне работа не съм искала помощ от нея тъй като и тя има малко момче и не искам да я ангажирам и с моето дете. Свекарва ми живее в друг град и няма и тя как да ми помага. Сега когато ще имаме второ всички си предлагат помощта без да я искам, но аз им отказах защото знам вече какво 3 години да си гледаш сам детето без да можеш и до тоалетна да идеш без него.

# 457
Ани, чудесно е, че съпругът ти се грижи изцяло за семейството си. Добре би било да инвестира и в образованието на съпругата си. След като роди на 16, ти успя ли да завършиш средно образование? Не питам, за да се заяждам, а с идеята, че е добре да имаш ти самата поне средно образование. В противен случай ще останеш зависима от други хора, без да можеш да се издържаш, а животът поднася и гадни изненади, за съжаление.

# 458
На 21 забременях, на 22 родих първото ни дете.
Сега забременях на 26, живот и здраве, на 27 ще родя второто ни дете.

# 459
Ани, чудесно е, че съпругът ти се грижи изцяло за семейството си. Добре би било да инвестира и в образованието на съпругата си. След като роди на 16, ти успя ли да завършиш средно образование? Не питам, за да се заяждам, а с идеята, че е добре да имаш ти самата поне средно образование. В противен случай ще останеш зависима от други хора, без да можеш да се издържаш, а животът поднася и гадни изненади, за съжаление.
все още уча задочно имам още една година даже искам и да следвам след това и той ме подкрепя в това мое решение

# 460
все още уча задочно имам още една година даже искам и да следвам след това и той ме подкрепя в това мое решение

Това е много добре. Не е никак лесен пътят, който сте избрали, но успехът после ще е сладък.

# 461
  • София
На колко години е тоя мъж, който забременява 16 годишна и после успява да си гледа семейството. Щото ако е на твоите години ми се вижда трудно.

# 462
  • Sofia
На колко години е тоя мъж, който забременява 16 годишна и после успява да си гледа семейството. Щото ако е на твоите години ми се вижда трудно.
А защо да не е по-голям от нея? Това престъпление ли е или веднага минава в графата " женена за чичко паричко"?
Моят мъж беше на 24 когато ме забремени и не е имал проблем да ни издържа  Rolling Eyes

# 463
Когато забременях и двамата бяхме на 21, живеехме самостоятелно и се самоиздържахме. И актуално е така.

# 464
  • SF
Аз никога не съм разчитала на майка ми тъй като съпругът ми работи и ни издържа а и тя доскоро беше в Италия и през цялото време сама съм си гледала детето. Тя вече си е тук но отново неми помага тай като сега работи,но и преди да почне работа не съм искала помощ от нея тъй като и тя има малко момче и не искам да я ангажирам и с моето дете. Свекарва ми живее в друг град и няма и тя как да ми помага. Сега когато ще имаме второ всички си предлагат помощта без да я искам, но аз им отказах защото знам вече какво 3 години да си гледаш сам детето без да можеш и до тоалетна да идеш без него.

Ани, трябваше първо да си завършиш образованието. Кой ще помага на децата ти с домашните и уроците?

Общи условия

Активация на акаунт