На колко години станахте майка?

• 67 595
  • 675
  •   1
Отговори
# 570
Аз гласувах за интервала 21-30 години ,защото попадам в него .Първата си рожба я родих на 26 год . и макар да се чувствах готова за това пак имах съмнения дали правя нещата правилно, второто си дете родих на 28 години и мога да кажа ,че съм много по уверена и спокойна.Според мен истината е тази ,че колкото и да се чувства готов и отговорен и сигурен човек ,никога няма да е напълно готов  за това което му предстой след раждането на едно дете. И според мен тука не става въпрос на колко години е станала майка дадена жена ,а дали е способна да бъде майка ,защото майчинството идва след раждането и се заражда след това с всеки изминал ден. Разбира се не толерирам малки мимиченца на по 15-16 та дори и 18 стават майки или пак жени на възраст.

# 571
Ние не се подиграваме на другите. Чудим им се на акъла просто.

Всъщност отглеждането на едно бебе не е само до сменянето на памперса, кърмене, било то в мола или извън мола и дундуркането, за да даваме предимства на младичките майки.
Годинките летят и какво става, когато детето започне да задава въпроси, да учи, да има домашни... Тогава майката гледа, мига и казва "Аз бях до тук! Оправяй се!". Защото, милата, от грижи по бебета е забравила, че понякога се пише пълен член и главна буква. Да не говорим, че думата "тъждество" не й говори абсолютно нищо.
И проблемите няма да се изчерпват само с училищните... Ама да не обобщавам и да не съм лош пророк.

Пустият му български манталитет, не си ли учил виШо в някой 'престижен' български университет, си неграмотен неудачник.

Първо, че е много жалко да смяташ този вид помощ за полезна. Второ, горките вие, които трябва до изкарате второ средно заедно с детето си, учейки напред уроците, че да може да помагате по всичко.

По темата - наистина отвратителни изказвания относно младите майки. Откъде тази неоправдана злоба?
Отговорният човек ще е добър родител и на 18, и на 25, и на 35. Безотговорният колкото и да чака, файда няма да има.

# 572

По темата - наистина отвратителни изказвания относно младите майки. Откъде тази неоправдана злоба?
Отговорният човек ще е добър родител и на 18, и на 25, и на 35. Безотговорният колкото и да чака, файда няма да има.

Това е вярно, но с уточнението, че злоба се изля и в двете посоки- и по отношение на младите, и по отношение на родилите след 35-40 години. За отговорния човек си права, но именно отговорният човек ще се постарае първо поне да закрепи, ако не уреди, живота си преди да роди.

# 573
Това е вярно, но с уточнението, че злоба се изля и в двете посоки- и по отношение на младите, и по отношение на родилите след 35-40 години.
Ами така де, да няма дискриминация.  Laughing
Но там беше по-скоро за фрапантните случаи, които са минали 50те години. За младите мами се 'стреляше на месо'.

именно отговорният човек ще се постарае първо поне да закрепи, ако не уреди, живота си преди да роди.
Факт. Аз бих казала и че отговорният човек ще се погрижи максимално добре да няма 'гафове' на млади години. Уви, никой не е застрахован.

# 574
Аа имаше и "компетентни" изказвания за майките над 30, изобщо обхванаха се всички възрастови групи.

# 575
В този спор няма прави и сгрешили всеки сам решава за себе си..
Аз бях обиждана, че съм млада майка, но нищо не казах за жените родили над 40, защото това е избор  Peace

# 576
Аз родих преди два месеца първото си дете и съм на 26. Според мен жената трябва да е готова до колкото това изобщо е възможно Simple Smile Детето е огромна радост и огромна отговорност. Това не като да си вземеш домашен любимец и ако не ти хареса да го върнеш, трябва да се обмислят добре нещата. Не искам да засегна младите майки и ще го кажа по този начин - аз на 18, 20 или 22 изобщо не бях готова за дете. Всеки е различен едни узряват по рано, други по късно. Аз лично се наживях така да се каже и не съжалявам, но всеки сам си избира. Wink

# 577
Нел, в разбиранията на много български жени ти си още невръстно пеленаче, което ще гледа бебе Laughing . Така, че не се ласкай много Joy .

# 578
Ех, значи тъкмо си мислех, че съм на подходяща възраст, но уви...  Joy все още съм малка...  Laughing Както вече казах всеки сам си избира кога да ражда  Laughing

# 579
  • SF
Ние не се подиграваме на другите. Чудим им се на акъла просто.

Всъщност отглеждането на едно бебе не е само до сменянето на памперса, кърмене, било то в мола или извън мола и дундуркането, за да даваме предимства на младичките майки.
Годинките летят и какво става, когато детето започне да задава въпроси, да учи, да има домашни... Тогава майката гледа, мига и казва "Аз бях до тук! Оправяй се!". Защото, милата, от грижи по бебета е забравила, че понякога се пише пълен член и главна буква. Да не говорим, че думата "тъждество" не й говори абсолютно нищо.
И проблемите няма да се изчерпват само с училищните... Ама да не обобщавам и да не съм лош пророк.

Пустият му български манталитет, не си ли учил виШо в някой 'престижен' български университет, си неграмотен неудачник.

Първо, че е много жалко да смяташ този вид помощ за полезна. Второ, горките вие, които трябва до изкарате второ средно заедно с детето си, учейки напред уроците, че да може да помагате по всичко. .

Значи... за да се научиш как да пишеш, не е необходимо да завършиш българска филология. "Вишо" е някаква твоя глупост, тъпа подигравка, която аз не съм споменала, но да ти кажа, че се пише "висше". Университетът може да е престижен и без твоите кавички. Трябва да се завърши средно образование - това не е измислено в България, а е начин на живот в целия съвременен свят. Не включвам африканските племена и бедните държави. В Евпора средното образование е задължително.
И много жалко, че смяташ тази помощ за безполезна. Второ средно - не знам за какво да се кара. Ако си завършил първото, както трябва, не караш второ средно. И извинявай, ако вас в средното образование ви учиха как да пишете.
Младата майка определено не може да пише и да се изразява. Извинявай, ако това те праща в престижни и непрестижни университети.
И още веднъж - средно образование си трябва. И висше също. Така го е измислил светът и всички учат. Ама наистина всички учат.
Не живея в България и не ползвам образованието на "престижни" университети. В България има добри университети. Престижните са тук, където съм аз и са пълни със студенти. Дори не всички желаещи успяват да се класрат за тях. Стандарт! Европейски! Това е.

# 580
Тази тема няма ПРАВИЛЕН ОТГОВОР така, че са излишни всякакви подигравки и спорове  Peace

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 23:06 от Иннааа

# 581

И още веднъж - средно образование си трябва. И висше също. Така го е измислил светът и всички учат. Ама наистина всички учат.
Не живея в България и не ползвам образованието на "престижни" университети. В България има добри университети. Престижните са тук, където съм аз и са пълни със студенти. Дори не всички желаещи успяват да се класрат за тях. Стандарт! Европейски! Това е.
Това е точно пък пълна глупост.В Европа може би 30 процента от обществото завършва висше образование,че и това е много да се каже.Много е популярно еквивалента на ''средно специално'' и така процента на тези с образование се покачва на 60.Другите хора работят професии,които не изискват 'вишо' ,но живеят нормално.Колкото и да не ти се вярва,не всички се мъчат да работят в офис.
Само в България и бившите комунистически държави го има момента ''чистачка с 3 висши'',защото точно всички имат заветната диплома от нещо си там.Защото е срамно - как така детето няма да работи в офис!
В Европа има хора за образование и хора за работа без образование.И да нямаш висше не е срамно.

И аз живея в чужбина и имам висше от престижен европейски университет.И работя в офис... Whistling

# 582
  • Драгоман
  Айде сега вече от темата за подходящата възраст да станеш майка, се изместиха нещата към това колко сме образовани живеещите тук в България. Като се има предвид колко сме назад като цяло в нашата родна страна във всичко, че и манталитета ни си е български, как очаквате всички, ама абсолютно всички да са умни, грамотни и образовани на най-високо ниво...А и мисля, че да се казва, че всички млади майки не могат да пишат правилно и са неграмотни отново са груби изказвания. Особено зависи кой какво разбира под "млада майка" - за едни това са майките под 18 -20 годишна възраст, за други това са майките под 30...  Rolling Eyes
 А то е ясно, че няма как всички хора да са супер умни и интелигентни, да имат висше и да са на високи постове като шефове, мениджъри, началници и тем подобни, защото ако всички са най-горе кой ще ръковорят, кой ще е по-долу от тях, просто се замислете. Има професии, които не изискват да си вишист, но нали сега е модерно, та затова и университетите са пълни с глупаци, ако питате мен, и повечето от тях изобщо не са наясно какво точно учат и след това изобщо не са компетентни в сферата си. Важното е да се учи, пък дали ще се научи нещо е друг въпрос  Mr. Green

# 583
  • SF
  Айде сега вече от темата за подходящата възраст да станеш майка, се изместиха нещата към това колко сме образовани живеещите тук в България. Като се има предвид колко сме назад като цяло в нашата родна страна във всичко, че и манталитета ни си е български, как очаквате всички, ама абсолютно всички да са умни, грамотни и образовани на най-високо ниво...А и мисля, че да се казва, че всички млади майки не могат да пишат правилно и са неграмотни отново са груби изказвания. Особено зависи кой какво разбира под "млада майка" - за едни това са майките под 18 -20 годишна възраст, за други това са майките под 30...  Rolling Eyes
 А то е ясно, че няма как всички хора да са супер умни и интелигентни, да имат висше и да са на високи постове като шефове, мениджъри, началници и тем подобни, защото ако всички са най-горе кой ще ръковорят, кой ще е по-долу от тях, просто се замислете. Има професии, които не изискват да си вишист, но нали сега е модерно, та затова и университетите са пълни с глупаци, ако питате мен, и повечето от тях изобщо не са наясно какво точно учат и след това изобщо не са компетентни в сферата си. Важното е да се учи, пък дали ще се научи нещо е друг въпрос  Mr. Green

То така от мнение на мнение темата се измества.
Не всички млади майки са неграмотни. Не може така да се обобщава. А не се знае дали за мене млади майки не са всички под 33!!!!
Аз коментирах конкретно една майка, която каза, че е родила на 16 и има намерение да учи в университет по-натам. Това беше на предишната или по-предишната страница. Тази майка, а може и да не е майка, но тази жена, пишеше много неграмотно. И по повод това писах, че трябва да си завърши средното. И надолу последва някакво заяждане на тема "зор ли е да учиш вишо" - много оригинално.
Ми не, не е зор. Някой трябва да работи и в химическото чистене, и черешите сега през май да бере...
Но така става - ти задаваш въпроси, аз отговарям, сега отдолу някой ще се изкаже колко сме тъпи така да ограничаваме хората в избора си да имат само средно или и средно образование да нямат.... дрън-дрън-дрън... и темата отива към образованието, културата и сигурно и за експонатите в Лувъра ще се намери място тук.

# 584
Забременях на 24 и живи и здрави един месец след като родя ще направя 25 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт