Детски градини Варна - прием 2015

• 65 835
  • 580
  •   1
Отговори
# 60
Така е Тането. Но някой неща стават по-ясни в дискусия.

# 61
В тази тема всички само питат и никой не отговаря.... Защо така?!?!

Kler можеш да пишеш 4 градини от район Младост. В този район влизат доста ЦДГ-та и няколко ОДЗ-та. Виж си бройките от сайта и прецени кои ти харесват и има ли места за там.

Иванелия - в бюрото по труда се регистрираш по постоянен адрес. За дг могат да кандидатстват само хора с постоянен адрес на територията на Варна. Предполагам съпругът ти е такъв.

Дива - проверяват се местни данъци и такси, не здравни осигуровки.

Ис мамс получаването на обезщетение няма касателство нито към яслите нито към градините.

Старс приема в дг е различен от този в ясли. Представя се само това което пише в правилника.

пиша това ,което са ми казали в общината и това което пише в критериите за класиране "е/актуален документ за  регистрация  от Бюрото по труда –Варна, ако родителят е   безработен." това е цитат от критериите за кандидатстване в ДГ или ОДЗ.След въпрос отправен към дирекцията отговаряща за детските градини и ОДЗ-тата ми отговориха ,че може и да не получавам обезщетение нужна е регистрация и платени здравни осигуровки."за родител с право на обезщетение за безработица-служебна бележка от бюрото по труда "това е цитат от критериите за ясли -в случая на мен мин година освен бележка от бюрото по труда ми поискаха  и копие на заповедта от НОИ за продължителността на обезщетението.

# 62
Здравейте, живея в раьона на ОДЗ Дружба, ОДЗ Славейче и ЦДГ Гълъбче и ще кандидатстваме сега за тригодишното ми дете. Моля ви да дадете някакви отзиви за тях-интересува ме госпожщите добри ли са, изкарват ли децата на двора редовно при хубаво време и т.н. Чудя се коя да посочвам на първо място в заявлението.

Според мен на първо място си пиши Гълъбче : защото е ДГ и няма да има деца с предимство, освен близнаци, а в ОДЗ всички от яслените групи автоматично си минават в първа група и я остане ред за вас я не!!!За госпожите никой не може да каже всичко е късмет при кого ще се паднете.

Моя съвет е винаги пишете на първите три места градини където има най-много места не пише на първо място градина с 15 или 20 места!!!Много е важен номера, който ще ви се падне затова не рискувайте
https://gradini-varna.com/informaciya/broya-na-grupite-i-mestata-v-dz
Ето ги отново местата за прием. Тук може да видите в кое детско заведение по колко бройки ще приемат.

# 63
  • varna
Не ми се спори , проверила съм в градините за изискванията.

# 64
  • Някъде там
Не ми се спори , проверила съм в градините за изискванията.
Не разбрах?

# 65

Мамите, чиите деца ходят на градина в Чайка? Освен Калина Малина и Мечо пух, какви са другите опции?
Знам, че тази градина, която е до ДЯ Моряче (мисля, че санаториална се казва) е по-скоро за болни дечица и там приемът е сложна работа.

Тази година в ОДГ 9 Ален мак има масов прием 60 места с общи документи, само за оздравителни групи е с допълнителни документи. Аз нея ще пиша на първо място, след това другите градини.
Другата опция е ОДЗ 4 Чайка, но там няма особен шанс, освен ако няма някакво предимство.

# 66
А,как става приема в ОДЗ за яслените групи? На томбола ли или според точки, както е за яслите?

# 67
А,как става приема в ОДЗ за яслените групи? На томбола ли или според точки, както е за яслите?

На томбола.

# 68
Е чак само  на томбола не е.Има си точки,зачита се предимства и т.н.А ако 2 деца имат еднакви точки тогава се гледа случайното число.Така,че може да се каже приема е точки+томбола. Laughing Laughing Laughing

# 69
  • Варна
Моя съвет е винаги пишете на първите три места градини където има най-много места не пише на първо място градина с 15 или 20 места!!!Много е важен номера, който ще ви се падне затова не рискувайте
Това не го разбрах... Ако в четвъртата посочена от мен градина има места, а в първите три не това по какъв начин ще се отрази на класирането и каква ще е разликата, ако бях посочила четвъртата градина на първо място?

# 70
ОДЗ само по местоживеене ли са?

# 71
  • Някъде там
Значи принципа на записване на децата е следния: Класирането се извършва на принципа на случайните числа. Приемът се осъществява за всички заявления за дадена възрастова група, посочили детско заведение със свободни места. За всяко дете бива изтеглено уникално случайно число от 0 до 9999.  Класира се - по големина на случайното число (по-голямото случайно число бива класирано първо) Т.е. колкото по малко число ви се падне толкова е по-малък шанса да Ви приемат!!!!Затова как да го обясня: ако дадена градина има 30 свободни места и към 28, 29 място се стига до 4519 примерно казвам а вашето е 4521 сте вътре, но ако сте записали градина в която има масово кандидастване и малко места примерно 20 то 18, 19 място вече ще са с номера 4900 и вие не може да се запишете и отивате някоя си резерва примерно. Затова е много важно да ви се падне високо число.

А за предимствата няма точки има си основание за предимство дали има сестра или брат, дали е с един родител или пък са близнаци. Там ако твоето число е 4521 а на детето с предимство е 2300 ще влези преди това число нищо че е по ниско!!

# 72
  • Някъде там
ОДЗ само по местоживеене ли са?
https://gradini-varna.com/informaciya/procedura-za-postupvane-v-dz

1.4. Постъпването  на децата  в новосформиращите се яслени и първи групи в общинските детски ясли, целодневни детски градини и обединени детски заведения се осъществява по желание на родителите, чрез избиране  до 4 степенувани възможности по местоживеене в съответния административен район на община Варна.

# 73
  • Варна
Т.е. колкото по малко число ви се падне толкова е по-малък шанса да Ви приемат!!!!
Да, на мен това ми е ясно. Но ако в 4-тата посочена от мен градина има места ще ме приемат, все едно дали съм я посочила на 1-во или 4-то място, не е ли така? Всъщност трябва да гледам да посочвам градини с повече обявени места като цяло.. И евентуално с по-малко кандидати. Аз поне така разбирам нещата.

# 74
  • Някъде там
Т.е. колкото по малко число ви се падне толкова е по-малък шанса да Ви приемат!!!!
Да, на мен това ми е ясно. Но ако в 4-тата посочена от мен градина има места ще ме приемат, все едно дали съм я посочила на 1-во или 4-то място, не е ли така? Всъщност трябва да гледам да посочвам градини с повече обявени места като цяло.. И евентуално с по-малко кандидати. Аз поне така разбирам нещата.
Да точно.! Защото колкото повече деца се записват в градина с по малко места толкова по-високи ще са числата, които ще ги приемат

Общи условия

Активация на акаунт