Детски градини Варна - прием 2015

• 65 844
  • 580
  •   1
Отговори
# 75
Привет на всички майчета!
Не намирам никъде новата детска градина Жирафче в списъците.Някой знае ли нещо по въпроса?

# 76
филиал е на одз петър берон

# 77
филиал е на одз петър берон
А има ли вариант да посочиш филиала?Или ако детето е прието в Петър Берон,по тяхно усмотрение ги разпределят?

# 78
  • Варна
Доколкото прочетох филиалите се посочват отделно, т.е. ти избираш дали да кандидатстваш за основното заведение или за филиал.

# 79
Доколкото прочетох филиалите се посочват отделно, т.е. ти избираш дали да кандидатстваш за основното заведение или за филиал.
Реших да звънна в ОДЗ Петър Берон и ми отговориха,че в Жирафче групите са запълнени и кандидатстването ще е само за основната сграда,затова и в сайта Жирафче не фигурира.
Не вдявам защо е така.Няма ли деца,които тази година да ги изписват от там,защото ще са последна група?И съответно на тяхно място да има новосформирана група.

# 80
  • Варна
И аз не разбрах защо в един от фаворитите ми - Морска звездица има само 6 обявени места - това е просто абсурд. Вярно, ОДЗ, има яслени групи и т.н., но яслените групи не са колкото градинските все пак...

# 81
  • Варна
   Защото има твърде много връзкари, дето са си приети по подразбиране, то не остават бройки за нормалните граждани, групите са пълни...  Confused

# 82
Здравейте, аз също съм в дилемата и аз живея в Трошево ? Пролет или Изворче, а да попитам има ли вариант за други които не са толкова близо !?
Не ти препоръчвам нито една от двете. Можеш да потърсиш предишния ми пост на 3-та страница на темата.
А сега да добавя за "Изворче" - централна сграда. Този път ще Ви запозная с детайли.
Синът ми посещава "Изворче" от септември 2014 г. Той е диагностициран със СОП (специални образователни потребности) - хиперкинетично разстройство с дефицит на вниманието. Детето е умно, будно, паметливо, артистично, но трудно се концентрира и има затруднения в обучението.
Ще говоря с имена, защото имам документи и всичко мога да докажа.
На 9.01.2015 г. една от учителките му - г-жа Елена Георгиева наказва синът ми до кошчето в помещението пред тоалетните и му събува панталона и слиповете и оставя децата да го бият по голото д*пенце, а той казва, че и тя го е шляпала. Представете си на какво унижение е подложено детето!
Аз още на следващия ден подавам жалба до директорката, която уж застава на моя страна и готова да ми помогне.
Учителката Елена Георгиева ми вдига скандал, защото съм подала жалба и пред мен се опитва да упражни психически настиск върху детето ми, като се опитва да го накара да каже обратното.
Директорката "много загрижена" предлага Аз да изместя детето в друга група. Аз - отказвам. Не е той виновника! Над детето е упражнено физическо и психическо насилие, а тя иска от мен да накажа него.
Стигаме до решение, че тя временно ще премести учителката до изясняване на случая.
След 2 седмици излиза с решение и отговор, че учителката е наказана с "предупреждение за уволнение', но не смята да я махне от групата, а иска да я върне с мотив, че част от родителите искат госпожата да се върне (показа ми писмените обяснение на учителката където тя си признава стореното).
Аз не се съгласявам. Детето ми е в стрес - всеки ден прави кризи и не иска да ходи на градина. Успокоява се само когато го уверя, че "лошата" Георгиева (така я нарича той0 няма да е там.
Решавам да си търся правата при по-висшите инстанции.
Подавам жалба до РИО, Община Варна - Дирекция Образование и ДАЗД (Държавна агенция за закрила на детето). Следват проверки. Започва натиск срещу мен и детето - прехвърля се вина на нас родителите, намеци, че детето е лошо и т.н. Законите обаче са си закони. Решението на Община Варна е в наша полза - учитлката ще бъде преместена в друга група до края на май (завършването на учебната година). Проблемите обаче не свършват тук.
Вчера в групата имаше тържество. На моят син думичките бяха най-малко от на другите деца. Имаше и два танца (народни). Той и още 2-3 деца, освен, че не бяха включени в танца, а и  бяха завряни в ъгъла на стаята където никой не ги виждаше. Днес попитах защо? А отговора беше - той е много нисък, в танца се държат пръчки, може да удари някой (на предишното тържество, когато още им държеше влага от проверките, той участваше в танц с дървени саби и никого не е ударил). А и ТЯ, учителката видите ли така била преценила, с намеци, че той не може да се справи и т.н.
Като се заговорихме с други майки установих, че въпросната учителка Елена Георгиева е тормозила и техните деца (била ги е, обиждала ги е и т.н.). Жалко е обаче, че само устно са се жалвали и няма нищо черно на бяло.
Разочарована съм и от другата учителка (която сега го дискриминира), тя също е Георгиева, защото под давление на директорката вместо да се стреми да интегрира детето в групата го отделя по този ужасен начин.

Призива ми към Вас е: Не отивайте в "Изворче". Ако правата на детето Ви бъдат нарушени и се опитате да го защитите няма кой да Ви помогне освен Вие самите.

Аз няма да спра до тук. Сега ще подам нови две жалби - до ДАЗД и Комисията по дискриминация.

Благодаря, че ме изслушахте! Извинявам се за дългия пост. Ако някой се интересува с подробности, както виждате не крия лицето си, а имам и документи мога да покажа (пишете на лични).

# 83
  • Варна
На 9.01.2015 г. една от учителките му - г-жа Елена Георгиева наказва синът ми до кошчето в помещението пред тоалетните и му събува панталона и слиповете и оставя децата да го бият по голото д*пенце, а той казва, че и тя го е шляпала. Представете си на какво унижение е подложено детето!
Това просто ме разсипа Close

# 84

Месечинка виторога  наистина е абсурдно положението .Одз15 "морска звездичка"- има само 6 места за 1 група. Sad
А като си помисля за другото одз(Лястовичка),което ни е удобно-прием на 1 група:О .НУЛА ...направо ми иде да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire.То настроиха в района евросити и сума ти нови кооперации,а пък някой да помисли да разшири и увеличи броя на местата в детските заведения-забрави. Weary

# 85
  • Варна
Добре де, как става тоя номер? не са ли длъжни да обявят всички места, все едно дали ще ги запълнят с връзкари или не? Колко яслени групи има горе-долу в едно ОДЗ и колко първи, някой има ли идея? Сигурно е различно в различните одз-та, но все пак, някакъв пример? Някак не ми се връзва да нямат изобщо места, ще затварят градините ли, що ли? Аз май ще кандидатствам за Детското градче, Моряче и Синчец. Някой има ли отзиви за тях? Това Детско градче ми е много кофти като местоположение, но... голям прием са обявили.

# 86
  • Варна
Реших да звънна в ОДЗ Петър Берон и ми отговориха,че в Жирафче групите са запълнени и кандидатстването ще е само за основната сграда,затова и в сайта Жирафче не фигурира.
Не вдявам защо е така.Няма ли деца,които тази година да ги изписват от там,защото ще са последна група?И съответно на тяхно място да има новосформирана група.
Тази градина я запълниха с деца с набор 2008/2009 главно. За тези набори имаше най голям дефецит. И аз се интерисувах за там. Все пак има доста свободни места в другите градини. В почти всички в Чайка има по две групи,  до сега това не ми се беше случвало.

# 87
  • Варна

"Оттам съобщиха още - незаетите 30 места за една група от филиал „Жирафче“ са прехвърлени в централната сграда на ОДЗ-то, поради което в електронния регистър са обявени 66 места за две нови първи групи."

Тове е от "moreto.net"  и аз не го разбрах.

# 88
  • Някъде там
lilia_n_s Направо нямам думи!!!Как може такива откачалки да работят с деца!!! #Cussing out

# 89
lilia_n_s Направо нямам думи!!!Как може такива откачалки да работят с деца!!! #Cussing out
За съжаление може... Ако родителите и на другите пострадали деца бяха подали жалби, сега г-жата Георгиева щеше да е безработна, а директорката и другата учителка щяха да са по-ниски от средата.
Освен жалбите за които споменах смятам да заведа и срещу двете граждански искове. Няма да позволя никое дете да пострада както моето!

Общи условия

Активация на акаунт