Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 10

• 92 857
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ви за информацията, момичета! bouquet Hug

# 511
п.п. това Кралят на Севера ли е? От толкова фотошоп трудно се различава.

бившият Крал Joy

днес се прежалих и теглих първи епизод. мисля, че с него ще си остана, но утре ще рапортувам. засега визуално ни един не ми пасва. Наташа не е ли тъмнокоса? Елен няма ли типичната тежка руска хубост?

извинявам се, трудно е да догледам. Наташка ми прилича на втора Патешка човка. Да не говорим за недомислиците в костюмите и другите пропуски.

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 23:23 от АРТЕМИС

# 512
Ако не се приема твърде насериозно, сериалът е дори забавен на моменти.

# 513
  • Вестерос
Елен от онзи, за който искаше да се омъжва ли беше бременна?

# 514
В романа не мисля, че е бременна, по-скоро пипна сифилис.
Скрит текст:
Графиня Елена Безухова скоропостижно умерла от этой страшной болезни, которую так приятно было
выговаривать. Официально в больших обществах все говорили, что графиня Безухова умерла от страшного припадка angine pectorale, но в интимных кружках рассказывали подробности о том, как le médecin intime de la. Reine d'Espagne предписал Элен небольшие дозы какого-то лекарства для произведения известного действия; но как Элен, мучимая тем, что старый граф подозревал ее, и тем, что муж, которому она писала (этот несчастный развратный Пьер), не отвечал ей, вдруг приняла огромную дозу выписанного ей лекарства и умерла в мучениях, прежде чем могли подать помощь. Рассказывали, что князь Василий и старый граф взялись было за итальянца; но итальянец показал такие записки от несчастной покойницы, что его тотчас же отпустили.

# 515
  • Вестерос
Ехеее тъпо , че така са го променили  bouquet

# 516
Ще има продължение на "Бялата кралица" по книгата "Бялата принцеса":

Philippa Gregory
February 7 at 8:04pm ·
It's now official. A second series, The White Princess, has been green lit with Starz. Director to be announced in the coming weeks and we are working on the scripts now. I've been longing to tell you all.

# 517
Здравейте, Simple Smile
Ще се върна на темета за "Война и Мир"
Снощи го изгледах. Не съм чела книгата, не съм почитате на нищо руско Simple Smile Самата екранизация ми хареса, ноооо...Лев Толстой не ми харесва изобщо Simple Smile) Или по това време жените са били толкова глупави или той не разбира и грам от женска психика Simple Smile)

# 518
  • Вестерос
Глупави?

# 519
Скрит текст:
Графиня Елена Безухова скоропостижно умерла от этой страшной болезни, которую так приятно было
выговаривать. Официально в больших обществах все говорили, что графиня Безухова умерла от страшного припадка angine pectorale, но в интимных кружках рассказывали подробности о том, как le médecin intime de la. Reine d'Espagne предписал Элен небольшие дозы какого-то лекарства для произведения известного действия; но как Элен, мучимая тем, что старый граф подозревал ее, и тем, что муж, которому она писала (этот несчастный развратный Пьер), не отвечал ей, вдруг приняла огромную дозу выписанного ей лекарства и умерла в мучениях, прежде чем могли подать помощь. Рассказывали, что князь Василий и старый граф взялись было за итальянца; но итальянец показал такие записки от несчастной покойницы, что его тотчас же отпустили.

В книгата на Толстой Елен боледува от "ангина пекторис", т.е. от стенокардия.
Скрит текст:
Това е официалната версия за "болестта" й. По-скоро тя избягва обществото поради някои създали се неудобства в социалния й статус Simple Smile - въпреки, че е омъжена за Пиер, тя поддържа паралелно връзки с двама мъже и не знае кой от тях да предпочете, без да засегне другия. Сложна ситуация. Във всеки случай неофициалната версия за смъртта й, която се разпространява като слух, е, че е предозирала лекарството, предписано й от "личния лекар на испанската кралица". Предполага се, че се е отровила неволно или пък умишлено. Във всеки случай никой не повдига обвинение срещу лекаря, защото той се оказва притежател на няколко нейни лични писма с доста пикантно съдържание Simple Smile.

* * *

Не знам за вашето мнение, но в сериала Курагин изглежда доста зле - прилича на надрусан. Не притежава никакъв чар, дори се учудвам как успя да прелъсти Наташа.

* * *

Бих препоръчала минисериала Sense & Sensibility / Разум и чувства (2008)

# 520
  • Вестерос
ау мерси  bouquet

# 521
Скрит текст:

В книгата на Толстой Елен боледува от "ангина пекторис", т.е. от стенокардия.
Скрит текст:
Това е официалната версия за "болестта" й. По-скоро тя избягва обществото поради някои създали се неудобства в социалния й статус Simple Smile - въпреки, че е омъжена за Пиер, тя поддържа паралелно връзки с двама мъже и не знае кой от тях да предпочете, без да засегне другия. Сложна ситуация. Във всеки случай неофициалната версия за смъртта й, която се разпространява като слух, е, че е предозирала лекарството, предписано й от "личния лекар на испанската кралица". Предполага се, че се е отровила неволно или пък умишлено. Във всеки случай никой не повдига обвинение срещу лекаря, защото той се оказва притежател на няколко нейни лични писма с доста пикантно съдържание Simple Smile.
Благодаря, че преразказа текста,
IMO както за доста други неща Лев Николаевич го е оставил за тълкуване от читателите.
Въпросът е защо е предозирала лекарството и що за лекарство е било че е "умряла в мъки"?
Сифилисът имам спомен, че края на 19 век са го лекували с арсеник, така че отговаря в частта за мъките и че италианецът е напредничав медик.

Съгласна за Курагин, много е зле, но пък Елен ми пълни очите всяка секунда на екран  Heart Eyes

# 522
Клоси, абсолютно не искам да влизам в спор с теб, но защо се засягаш, че някой е преразказал текст, който ти по-рано си постнала. Нали темата е да си помагаме, да доуточняваме нещо, което не ни е ясно... Аз например не знам руски и текстовете, които постваш, ми остават неясни, затова е чудесно, че някой се е наел да ги преразкаже за неразбралите.

# 523
  • Вестерос
Аз знам много малко руски и  преразказаното ми беше от полза  Peace

# 524
  • Пловдив
Нито Курагин, нито Болконски ми харесват. Пиер - също нещо не ми се нрави много, той и в книгата не е красавец де, ама много се разминава, с това, което си мисля.
Елен за сметка на това я смятам за красива, въпреки, че не отговаря на моите представи я възприемам.
Наташа, въпреки, че не ми харесва много все пак ми е по-приемлива от предната - Клеменс Поези.
Соня и княжна Маря ми харесват. Николай Ростов - също.
И все се чудя защо стария граф Ростов е непрекъснато с разни шапчици.

Общи условия

Активация на акаунт