Кюретаж и забременяване след това - тема 58

• 39 128
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Съжалявам много за новозаписалите се момичета. Пожелавам ви много сили и кураж в този така труден момент. Всички тук сме го преживели - някои по два и повече пъти, но не трябва да се предаваме. Дано скоро ни зарадвате с едни успешни бременности   bouquet
Нигелче, от кой опит се получи?  Grinning
Жени, получи се веднага от първия месец на опитите. Явно наистина след аборт се забременява по-лесно... Не съм вярвала, че ще стане веднага, но ето че се получи. А сега започват терзанията дали всичко този път ще бъде наред... Днес си пуснах ЧХГ и Прогестерон. След два дни ще ги повторя, за да видя как се развиват.

# 346
Ами първият път бях в 8 седмица а сега вторият път бях в 11седмица и да събирам сили.Изследванията от плодът ще са готови на 27 април а на 26 май съм на гинекологичен преглед и да разчете изследваният и да видиме да правиме и други на мен нямам представа какви но поне да се разбере причината.Наистина ли толкова бързо забременя Нигелче?Колко хубаво.Аз сега трябва да чакам първо да ми дойде първата менструация след аборта.така както смятах трябва да е или в края на април или в края на май. Hug

# 347
Negel честито пожелавам ти една лека и безпроблемна бременност и аз този месец мисля да подновявам опитите дано всичко да е наред  newsm79 newsm79

# 348
Nigel исках да попитам ти прави ли някакви изследвания или не и от Варна ли си ?

# 349
  • На остров
Nigel честито и от мен   bouquet !

Санчо стискам палци всичко да е наред и да направите нужните изследвания за да не се случи отново.
При нас изследвания преди 3 аборта не правят .

# 350
  • София
След първия аборт АГ-то ми каза, че няма смисъл от изследвания и аз не пуснах никакви. След първия цикъл бебеправихме и стана пак от раз. За съжаление и втората ми бременност приключи някъде към 8-9 г.с. След втория аборт АГ-то ми пак каза: Има два варианта - или да се пробвате пак или да започнеш с някои изследвания. Аз определено не исках да минавам за трети път през целия кошмар и започнах с изследванията. От София съм. Направих си тромбофилиите в Майчин дом, след това пусках хормони на щитовидната и половите - там излезе много високо ТСХ. Надявам се това да е била причината. Сега вече ТСХ е добре след лечение с Л Тироксин.

# 351
Здравейте, преди 10 дни и аз преживях ужасната процедура "Кюретаж" след мисед... казаха ми да изчакам 3 месеца задължително, може и повече, утре съм на преглед за да получа следващи инструкции... Някоя от вас може ли да ме посъветва какви витамини е пила, как е подготвила организма си.. нямам много доверие на лекари, предпочитам съвети от "изпатили".

# 352
Благодаря One11 за пожеланието е тук в Италия след вторият аборт задължително правят изследвания понеже според тях първият път да случва се но вторият път казват чакай малко тук има някакъв проблем не чакат да се случи трети път според тях не е нормално да се случва за втори път без видима причина и казаха че ще правиме изследвания и так.Нигел поздрвления пожелавам ти лека бременост.

# 353
  • На остров
Санчо ето виждаш ли това си е утеха  Hug . Аз мога само да се надявам да не се случи отново и преди 3 неуспешни опита, няма как да се изследвам. Отне ни година да стигнем до тук, а годините ни са в наш минус, с всичко това искам да ти кажа да погледнеш от хубавата страна и да вярваш, че следващият път всичко ще е ок.

Милена аз пия много добавки / Омега 3, Q10, витамини А, Е, по схема, фолиева ,Омега 7, витамин Д, Иноситол, NAC, L arginin.

Нигел високо тсх е опасно, хубаво е че сте го хванали. Аз съм с Хашимото и пия хормон от доста години вече.За съжаление причините са толкова много за една неуспешна бременност и е трудно да се разбере защо, поне така ми казваха сега, когато ги разпитвах и се чудех защо, винаги получвах травиалният отгвор- просто се случва не търсете причините и не се обвинявайте.

# 354
Интересно ми е как е било при вас - веднага ли след спонтанния аборт сте се усещали искащи да опитате пак или е минало време, през което като че сте клонили повече към това да се откажете? Аз се разколебах и не мога да определя причината - дали от страх от нова бременност и евентуален нов провал, дали от финансови и други съображения от типа дали ще мога да обръщам достатъчно внимание на другите си деца.
Нещо ми става. Може и депресия да е.

# 355
 Аз лично нямах търпение да минат трите цикъла и да започнем опитите и за миг не съм се разколебала.Друг е въпроса,че вече седми месец не се получава и не се получава Sad Усещам се вече,че сериозно започнах да се отчайвам Sad Упорито продължаме да опитваме въпреки това.

# 356
  • NE
silvery Пусни си хормонални изследвания на 3-ти ден от МЦ и не пропускай пролактина, но с уговорката да  го пуснеш сутрин, без да си пипала гърдите и да си правила секс. Той при мен се оказа част от проблема.
milena1991 За мен е нужно само фолиева киселина, без дори да я спираш ако си я пила преди К и след ову да почнеш витамин Е, който покачва производството на прогестерон. Peace Витамин Е е при вече бебеправене. Може да се консултираш тук.
NigeL При бременност се пуска контрола на ТСХ всеки месец, надявам се знаеш. Peace
Montessori При всеки е различно, но истината е че трябва да си готова и психически. Hug

# 357
Silvery не се отчайвай знам че е трудно да сме оптимисти при мен мина цяла година преди да има успех което на момеминти ме отчайваше и понеже моята менструация е точна като часовник и като ми закъсня хем се радвах хем се плашех.Е накрая нямах хубав край но това е друга история.

# 358
Съжалявам за новозаписалите се момичета! Ще мине известно време докато се възстановите психически, така че потъжете си известно време. Има нужда да се мине и през мъката - това е съвсем нормално  Hug
Montessori на мен след аборта дори секс не ми се правеше. Минаха сигурно 2 месеца преди да успея да се отпусна, просто нямах желание, чувствах се гузна може би... и аз не мога да определя точно, но ми трябваше доста време да се съвзема. Плюс това за мен това беше първа бременност  Cry Сега вече чувствам, че съм говотва и то напълно готова. Пък и пусках изследвания, лекувах разни неща... Моля се този път да е успешна бременността  Praynig
NigeL много се радвам, че се е получило от първия път и ти пожелавам лека и безпроблемна бременност  Heart Eyes
Момичета, и ние подновихме опитите! МОЛЯ ВИ, стискайте ми палци да се е получило  newsm17 smile3535 fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover  superuu

# 359
Съжалявам за всички новозаписали се! Много сили и кураж!
Jeny_D, стискам палци скоро да се похвалиш с 2 чертички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт