Кюретаж и забременяване след това - тема 58

• 39 128
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • NE
Нигелче Силно те прегръщам.

# 556
Nigel, съжалявам ,надявам се бързо да откриете причината Hug

# 557
Nigel толова съжалявам за теб колко неприятмо аз също имам аборт в седма седмица но се изчистих без лекарска намеса организма ми сам се почисти.Съжалявам много кураж мила не се предавай.

# 558
Нигел не се притеснявай аз бях миналата седмица на преглед в 7 с + 1 ден и през коремният не се видя ембрион. След това ме прегледа и с вагинален и се чу сърчице. Все още е много малко и залепено покрай края на сакчето така че спокойно.
А аз бях на ирисо диагностика и ми каза, че имам проблем с щитовидната жлеза и кръвта ми бързо се съсирвала и се вкарах в нов филм, ами ако е истина. Прочетох за симтомите, но нямам нито едни от описаните в нета  и оплаквания нямам. Днес обаче вече нещо ме души, трудно преглъщам ...До сега не съм си правила такива изследвания. Вчера звъннах в една от водещите лаборатории тук и ги питах дали на бременни се правят изследвания на жлезата и от там ми казаха че само ендокринолог може да ги назначи..
И двамата АГ при които ходих предната бременност  завършила с мисед в 12 г.с. и говорих за изследвания бяха категорични че няма нужда да пускам хормонални щом съм имала една нормална бременност преди това. Дайте съвет

# 559
  • Враца
Здравейте момичета Simple Smile
Не съм писала от доста време, но си ви следа постоянно Simple Smile Сега имам нужда от съвет защото се появи ново 20. Имам чувството, че нещата при мен вместо да се подобрят се влошават. Та, минаха 5 месеца от кюретажа ми и имаме зелена светлина. Направихме всички изследвания тромбофилия, нк клетки, афа, цитонамазка всички видове вируси, щитовидни жлези, хормони, фоликулометрии и т,н. Общо взето не сме направили само цветна снимка и спермограма за сега. След зелената ни светлина два месеца опити без резултат, на третия - бледа втора черта. Почвам фраксипарини, аспирини, сутрин се събуждам с една шепа хапчета, но чертата така и не се насити и след 5 дена закъснение ми дойде цикъла - Биохимична бременност. Според лекаря ми нищо не е станало, но аз го преживях доста тежко един два дни и сега имам нужда от съвет. Случвало ли ви се е и трябва ли да пусна някакви други изследвания или мал шанс и продължаваме напред? Само да отбележа, че всички изследвания са ми ок с изключение на тромбофилията, но за нея взимаме мерки. А и смятам да пусна след 2 дни хормони да видим тая биохимична как ще ми се отрази този месец Simple Smile

# 560
Така като гледам сте направили почти всичко , не виждам само инсулинова резистентност- понякога тя е причина за некачествени яйцеклетки .Ако и там всичко е ок , може да си вземеш Инофолик да пиеш месец-два , хранителна добавка , която подобрява качеството на яйцеклетките ( въпреки че причината за биохимичната бременност може да и кофти сперматозоид).Хубавото , е че  няма нужда да чакате с опитите , продължавате  и следващия месец , може и да е просто гаден късмет и случайност !
Може да купиш някой добавки и на за мъжа ти ,при него трябват поне 3 месеца да се пият за да имат  ефект !

# 561
  • NE
mis mimi Проблеми с ЩЖ има всяка втора бременна. Можеш да отидеш и да си пуснеш TSH, FT4 на първо време за да видиш как стоят нещата. Никой АГ не обръща внимание на ЩЖ и бременност, но високото ТСХ води до проблем с образуването на органите на ембриона. За да не те плаша ще ти кажа, че организма бързо реагира при терапия ако се открие проблем с ЩЖ. За начална бременност ТСХ трябва да е около 1, а при забременяване около 2. Бременните с такъв проблем се изследват на период от 30 дни.
Въобще не е вярно, че проблемите със ЩЖ могат да имат открити симптоми. Аз съм доказателство за това.

# 562
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Не съм писала от доста време, но си ви следа постоянно Simple Smile Сега имам нужда от съвет защото се появи ново 20. Имам чувството, че нещата при мен вместо да се подобрят се влошават. Та, минаха 5 месеца от кюретажа ми и имаме зелена светлина. Направихме всички изследвания тромбофилия, нк клетки, афа, цитонамазка всички видове вируси, щитовидни жлези, хормони, фоликулометрии и т,н. Общо взето не сме направили само цветна снимка и спермограма за сега. След зелената ни светлина два месеца опити без резултат, на третия - бледа втора черта. Почвам фраксипарини, аспирини, сутрин се събуждам с една шепа хапчета, но чертата така и не се насити и след 5 дена закъснение ми дойде цикъла - Биохимична бременност. Според лекаря ми нищо не е станало, но аз го преживях доста тежко един два дни и сега имам нужда от съвет. Случвало ли ви се е и трябва ли да пусна някакви други изследвания или мал шанс и продължаваме напред? Само да отбележа, че всички изследвания са ми ок с изключение на тромбофилията, но за нея взимаме мерки. А и смятам да пусна след 2 дни хормони да видим тая биохимична как ще ми се отрази този месец Simple Smile

Минах през абсолютно същото, един мисед и след това една биохимична. Направи верно за ИР тест. ( Огтт се казва)  .

# 563
  • София
Здравейте, мерси за съпричастността. Определено в понеделник ще отида на второ мнение, но честно казано бях на доста добър ехограф - вагинален и почти нямам никакви съмнения, че се очертава трети аборт Sad Както и да е - ще го преживея и този път... За изследванията, които съм правила до момента - правих хормоналните за ЩЖ - там излезе ТСХ 4,56 но го смъкнахме до 1. Друго нямаше. Изследвахме половите хормони само един месец и там ФСХ-то беше височко, но може да е било инцидентно - не знам, тъй като не го повторих на следващ цикъл. Генетичните бяха наред - тромбофилиите ок и кариотип с ММ - пак наред. Само мутация за усвояването на фолиевата киселина и сега пия 3*2 неофолик мета. Когато забременях си направих ОГТТ и от там излезе ИР. Съмнявам се дали точно това не е била причината... Щом влияе на качеството на яйцеклетките има логика там да е проблема. ММ направи СГ и там също са наред нещата, освен малко по-ниския процент на качеството по Крюгер - 12% от минимум 14%. Той сега ще спре цигарите и се надявам там да се подобрят нещата. Сега остава да си направя имунологичните изследвания. Ако имате и други предложения - отворена съм за такива Simple Smile

# 564
Днес излязоха изследванията, които ми назначи доц. Русев. Не ги знам точно как се казват, но хормонални на ЩЖ, каза че са добре /не знам колко са изследвани и колко вида са/, това изследване за съсирването също е в норма. НК клетките са леко завишени според него и каза, че му се иска да направим една терапия и в четвъртък отивам. Не знам какво представлява и колко пъти ще се налага, че говорихме по телефона. Надявам се да ми дадат и изследванията. Също каза да отида в началото на 8-ма да видят на цветен как се храни ембриончето.

# 565
Нигел съжелявам много за това, което ти се случва. Колко време изчакахте от предишния аборт и дадоха ли ви зелена светлина за ново бебеправене?

# 566
  • Варна
NigeL, съжалявам, но все пак още не е сигурно, историята познава какви ли не случаи  Hug

Честит имен ден на празнуващите днес!   bouquet

# 567
Nigel, искрено съжалявам за случващото се и силно се надявам да е грешка. Прегръщам те силно и ти желая от сърце само прекрасни моменти от тук насетне.

# 568
Здравейте момиче преди няколко дена си взех изследването от болницата помолих една позната да ми го преведе и тя каза че не пише нищо съществено само констатация за умрелият плод без обяснение защо се е случило нямам думи уж затова правихме това изследване да се разбере причината за смърта на плодът но няма никаква диагноза много съм възмутена но след срещата и с гинеколжката ще видиме какви изследвания ще пуснеме.много ми е кофти дано нашата тема се изпълни с хубави новини най сетне.

# 569
  • В градината...
Санчо, мисля, че ти писах, че хистологията няма как да даде отговори. Ако беше поискала генетично изследване, което се плаща, е друга работа.

Общи условия

Активация на акаунт