На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 463
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Никки, при мен нещата се развиват, за добро или лошо. Започват нова терапия, която ще предизвика плода да се развие по-бързо, тъй като явно няма да успеем да задържим сегашната ситуация още дълго.

# 151
Здравейте мами искам да питам какво мислите за вземането на стволови клетки, понеже сега проучвам въпроса и се чудя колко е удачно да се вземат  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 152
Добро утро, мамчета! Искам да ви се оплача, за нещо, което ми се струва доста важно.
По принцип с ММ бяхме решили да кръстим бебка на моята майка, тъй като и според двама ни е хубаво да се отдаде така да се каже уважение чрез това на родителя- това си е наше мнение. Имаме и друго име, което ММ случайно спомена и аз много харесах (то е по-скоро комбинация от моето и неговото име).
Та на няколко пъти вкл. и снощи намекнах на майка ми за това, че искаме бебка да е кръстена на нея и реакцията й е все една и съща - "не искам да кръщавате детето на мен, да не каже някой, че имам претенции, други ден, ако стане нещо.... БЛА БЛА....." - уж не е такъв човек да й пука, пък и няма кой какво да каже, но факт - така реагира. Много тъпо ми стана и дори си поплаках хубаво - обичам я и исках да я направя щастлива, но вече се чудя дали не е по-добре бебка да си има нейно име. Ако ще е така цял живот с някакви подмятания, кой на кого е длъжен, ако това ще й тежи няма смисъл. От друга страна си мисля, да не й стане обидно като се роди и й кажем другото името- уж не вярвям, амам май с възрастта хората се променят ....... Тя все казва- това си  е вашето дете, вие си решете и т.н. Чудя се и като съм наричала досега така бебка, дали ще свикна с другото име....
Уфф, оплаках ви се, извинявайте, че ви натоварвам, но ще се радвам да изкажете виждането си.

Тайга- бъди силна, важното е, че си под наблюдение, в добри ръце, сигурна съм, че всичко ще се нареди!  Hug

# 153
Мила Тайга, успех и силно стиснати палчета от мен Peace!!! Дано задържите положението още известно време, всеки ден в коремчето е важен!!
Аз не съм се включвала скоро, защото около мен няма нищо интересно. Останаха ми да допълня дребните покупки като ваничка и постелка за къпане, бебефон, кош за памперси, адаптори за количката и чадърче. Голямите покупки - количка, шезлонг, столче за кола, легълце и т.н. ще вземем в към началото на април, за сега са на съхранение в магазините за да не ни заемат място.
И да се оплача набързо. При нас санират съседната сграда и е трагедия, много прахоляк вдигат #Cussing out. Почнаха към 10 януари, до сега са сменили покрива, остава да го покрият, избиха всички балкони с канго на плоча само, сега сменят дограмата, после започват изолацията на стените отвън, което не било толкова мръсно... Та по този повод не съм мила прозорци от коледното почистване, много ми е криво и се надявам до края на март да свършат с най-мръсната работа за да почистя основно април и да почвам с прането. Няма да боядисваме, защото още е свежо, нанесохме се на ново преди 2г.

# 154
  • Бургас
Ние сме от август в този апартамент и няма да боядисваме отново. То всичко е съвсем ново.
Едно ми е лежерно такова и много съм изостанала с подготовката, но аз и не се притеснявам толкова, защото дори и нещо да се случи по-рано, имам почти всичко от баткото. Малко ще са нещата, които ще трябва да се набавят отново - хавлийка, шезлонг за коритото и още някакви такива дреболии. Все си мисля, че чак толкова належащи покупки нямам и всичко липсващо ще може да се набави и в последния момент.  Thinking

За името - на никого не сме казвали как ще кръстим бебето. Дори и да е на свеки ще е изненада за нея. Така да се каже ще ги поставим пред свършен факт.  Peace

Тайга, не се ли повлияха контракциите? Много рано ми се вижда да излиза бебо... Ох, дано успеят да го задържат още вътре   Praynig

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 11:24 от Никки

# 155
  • В градината...
Тайга, на кортикостероиди ли си  Thinking

Аз с моя прословут магнезий, който все е под нормата, на своя глава смених магнерича с магнерот и сега вече съм малко над долната граница. Явно, понякога не бива да слушаме лекарите  Naughty

# 156
Тайга имаш ли контракции? Вярвам че ще задържите положението още известно време  Hug

Ние не сме боядисвали, няма и да боядисваме, защото и ние сме от август миналата година в това жилище.

water_life
не е трябвало изобщо да й казвате, ние на близките не сме казвали, само на майка ми де, която каза "А, Ивайло, добре! А защо не Йоан?" . Абсолютно тъп коментар, та съжалих, че и казах нашите намерения. Що не Йоан, ми щото не ми е харесало, харесва ми Ивайло?! Все ми е тая, най важното е ние да го харесваме. Ти щом вече си споделила намеренията си, най добре говори честно и открито с нея и стигнете заедно до решение, за да няма после сърдити муцуни покрай най прекрасното събитие в живота на човек. Казвам го от опит, понеже много такива ситуации съм виждала, влизат при родилката първия въпрос е как се казва бебето? Като не им изнася се фръцкат и си тръгват !!! Първия път направо бях в шок като го видях, не можех да проумея как е възможно!

# 157
  • София
Тайга, стискам палци всичко да е наред и да удържите положението   Praynig

lidianka, аз преди няколко седмици сключих договор с Future health за да мога да ползвам отстъпката която е преди 30та г.с., малко на своя глава понеже ММ е твърдо против съхраняването на клетки. На мен основният ми мотив беше, че след време медицината може да е много по-развита от сега и да се използват при повече случаи.

За името и ние на никого не сме казвали.

Аз да помрънкам малко... днес трябваше да съм на преглед след записа на тонове, но като влязох в кабинета ми вика има много пациенти, не мога сега, трябваше да си запишеш час. А предния път тя самата ми каза, че няма вече свободни часове за тази дата, но задължително трябвало да дойда днес, за да ме прегледа. Извика ме пак в петък отново без записан час, но много се ядосах, с такова нетърпение го чаках този преглед и исках да я питам толкова много неща, а тя дори и не ми каза дали тоновете са добре. Май и хормоните ми се отразяват и се ядосвам по-лесно.

# 158
Тайга, стиснати палци всичко да се случи по възможно най-добрия начин !

за имената да ви кажа нещо : ние все още с ММ се колебаем между две имена, на абсолютно никой от нашите близки и приятели не сме казвали кои са тези имена. И онзи ден отивам да видя наште, които спорят помежду си кое от същите тези две имена е по-готино. Направо бях в шок.  Grinning

# 159
  • сф
здравейте!

днес синът ми се събуди в 6:30 - за мен това е през нощта! аз бях с ужасни киселини и си развалих цялото по-нататъшно спане. добре че таткото напоследък го поема сутрин, откакто се събужда по-рано.

ремонти няма да правим преди появата на бебето. не че е боядисвано скоро, но на мен ми се струва по-добре да се изчисти много хубаво с някакви по-меки и природни средства, отколкото изпаренията от прясно положен латекс.

също и няма да има специален комплект за изписване от болницата, просто ще подбера подходящи дрешки от тези които съм взела вече и ще си го облека с тях и ще се приберем вкъщи. по принцип в нашето семейство не сме много фенове на суетните по изписванията, ритуалите итн. не че са нещо лошо, да кажем просто че не са за нас. вкъщи няма да идва никой докато не видим как вървят нещата и се напаснем с новия член на семейството. после който желае от най-близките роднини ще дойде за кафе, по-близки приятели итн - вероятно 10тина дни-две седмици след като се приберем вкъщи.

името го измислих преди няколко месеца. като го обсъждахме с мъжа ми, той веднага го хареса и беше много доволен, че имаме име на толкова ранен етап от бременността Simple Smile.  миналия път мисля че ден преди раждането по време на усилена вечерна бързоходна разходка решихме името и ни беше много трудно да решим. сякаш ни се струваше много голяма отговорността  Laughing. та сега си имаме име, аз не го казвам на никого, мъжа ми го споделя на неговата си рода, но тяхната реакция е "ами вие си решавате" - нито положителна, нито отрицателна. за което аз много се радвам, устройва ме перфектно. моите роднини - както и миналия път - ще разберат името постфактум.

ако някой с достъп до фб групата ми одобри рекуеста за присъединяване който стои от около седмица, ще съм мн благодарна.

# 160
 bibs. май нещо на мейла се получава потвържедние за фб групата? Че и аз така чаках първия път, провери си пощата?

Ние уж категорично Ивайло сме решили, само понякога се прокрадва в мен идеята да е Ясен / на мъжа ми, който е Явор/  Rolling Eyes

# 161
  • сф
пратили са ми покана на мейла, на която тр да кликна на един линк, за да поискам присъединяване. и после някой от групата  -  дали админ или не не знам, зависи как са го организирали - трябва да потвърди, че ме пуска в групата и така..

# 162
  • В градината...
Ясен е страхотно име, както и Явор  Naughty
Аз даже се позамислям, ако е станала някаква гешка за розовите гащи, дали да не е Ясен  Thinking /дядото ни е Асен/

# 163
Ние сведохме чуденката за име до 2 варианта. Не коментираме от тогава, аз все мисля да погледна пак именниците в интернет да не пропусна нещо и да не съжалявам, после се отказвам за да не се чудя измежду 3 или 4 имена  Joy
Да не говорим, че и сега с тези 2 си мисля, че ако ичбера едното после ще съжалявам за другото. Дано не ми се случи  Praynig
По въпроса със стволовите клетки...коментирахме много обстойно в началните теми, може би втора или трета... потърсете, момичета.

# 164
Тайга, дано се задържи бебче още някоя друга седмица! Много силно стискам палци!   Hug Иначе, да споделя, много близка приятелка преди 2 седмици роди нейното бебче в 32 г.с. Уж всичко й беше наред, а то скъсена шийка, контракции получи. Лежа в болница няколко дни и й биха инжекции, за да се развие белия дроб на бебето по-бързо. Предполагам и при теб искат нещо такова да направят. Пуснаха я и след 2 дни й изтекоха водите, роди много бързо, бебето 1800 гр. Изплакало е веднага, беше в кувиоз само 3 дни, после още 4 в термолегло, а сега си е в нормално креватче. Въобще не свали от теглото, а сега е вече 2 кг. Тя започна да дава коластра, после кърма и детето е само на кърма. Ще го изпишат до няколко дни. Та искам да кажа, вярно че е рано, но не е критично като в 20 и някоя седмица например. Разбира се, дано не се случва и устискаш още, както и всички ние да добутаме близо до термин.
За стволовите клетки много се обсъжда въпроса. Аз съм съхранила с малката, сега пак мисля. Може в момента да не се лекуват голям брой болести, но медицината напредва и мисля че много ще се постигне. Дано, разбира се, никога не се налага, но аз искам да знам, че съм направила всичко, което е било по силите ми. Банката е Булген.
И да ви се оплача, онзи ден навръх РД на малката, вдигнах кръвно за първи път през живота ми. Винаги ми е било ниско, та толкова лошо ми стана, сърцето щеше да изскочи, сковах се цялата, ужасно беше. Та при доки, лекарство ми дадоха, Слава Богу бебче беше добре, тонове идеални. Но доки каза, че голям шок сме преживяли. Дано е нещо инцидентно, както се надявам, сега трябва всеки ден да меря кръвно, ама няма как.
Хубав ден момичета!

Общи условия

Активация на акаунт