На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 463
  • 725
  •   1
Отговори
# 165
lidianka, аз също съм в размисъл за стволовите клетки и нещо не можем да се разберем. ММ не е особено очарован от това, а не мен ми се струва подходящо и полезно. ПИтах доктора и той каза, че имало аргументи както ЗА, така и ПРОТИВ и каза сами да си решим. Аргументът на ММ е, че това е огромен бизнес и се експлоатират притесненията на родителите от малко вероятни болести в бъдеще.
ето едно нещо, което чета сега и което изразява мнение против:

https://mayamarkov.wordpress.com/2014/01/21/against_private_stem_cell_banks/

а за мненията ЗА е ясно - лекуват от някои болести. Струва си да се прочете и да се помисли и от двете гледни точки.

# 166
Здравейте искам да ви попитам ,тъй като ми е първа бременност- какво точно си нагласихте за раждането ? Извинявам се ,ако въпроса ми е тъп:Д ,но пак казвам ново ми е всичко Simple Smile

# 167
  • сф
за стволовите клетки: аз много бих искала да родя по естествен начин този път и в случай че това стане, да оставим кръвта от пъпната връв да се влее в бебето. това изключва варианта за запазване на клетки.
но в случай че се наложи секцио отново, този път бих дарила клетките. споед мен това е по-удачния вариант.
 mariq123456789, какво имаш предвид под нагласихте за раждането?

# 168
Здравейте искам да ви попитам ,тъй като ми е първа бременност- какво точно си нагласихте за раждането ? Извинявам се ,ако въпроса ми е тъп:Д ,но пак казвам ново ми е всичко Simple Smile

За болницата ли? Ако е така най добре попитай в самата болница, на места искат всичко от - до, на места те искат само с четка и паста за зъби  Mr. Green

# 169
да за нещата нужни  в болницата имах предвид Simple Smile, освен дрешки и памперси за бебето и неща за лич.употреба нещо по-специално имали... Embarassed

# 170
да за нещата нужни  в болницата имах предвид Simple Smile, освен дрешки и памперси за бебето и неща за лич.употреба нещо по-специално имали... Embarassed

Зависи от болницата. Тук в държавна болница с провинцията искат за жената:
2 броя нощници
превръзки
10броя компреси за легло
чаршафи /долен, плик и калъфка/
чехли /най добре джапанки някакви да стават за баня/
тоалетни принадлежности /гребен, четка, паста, сапун/ + лъжица/вилица и чаша
хавлия /за тяло и за лице/
помпа за кърма - по желание
зарядно за телефона  Mr. Green

За бебето:
дрехи /поне като за три дни, като всяка сутрин ги къпят и преобличат/
хавлия
памперси
мокри кърпички
крем за подсичане
бебешки сапун
комплект бели пелени
одеяло
При нас НЕ разрешават да се носят шишета, биберони, млека и т.н. Понеже държат на естественото хранене на бебето. Също така не разрешават ръкавички, защото през първите седмици най добре развитото усещане у новороденото е тактилното усещане, т.е. усещането за допир, изучава всичко с ръчичките си.

Както казах тук се иска всичко от - до. Има болници обаче, в които не се разрешава да си с твоя нощница, бебето го обличат в техни дрехи минали през специална обработка и т.н. Поискай списък от лекаря или болницата в която ще раждаш.

# 171
Много ти благодаря за изчерпателния отговор  Hug все още не съм решила къде и при кой лекар да раждам,но скоро и това ще направя...благодаря отново : )

# 172
  • В градината...
Малко по-назад бяхте споменали, че след секцио се слага катетър и се правят клизми. Питах майка ми и тя ми каза, че в болниците, където е работила /в не чак толкова големи/ ползват само подлога. Не знам кое е по-гадното  ooooh! Но при трансфера на ембриони и двата пъти ми слагаха катетър, хич не е толкова неприятно.

# 173
diamag, добре дошла   bouquet Още една смела мама очакваща трето детенце  Hug Предполагам, че желанието е за момченце или ?

Тайга, пази се  и каже какво става с теб, че това Добре съм на мен хич не ми е достатъчно.  Praynig

Комплект за изписване точно на F&f мернах в продавалника - 8 части - 36 лева, но сега като гледам, че Нели е писала, че нейния е 10 части и е 26 лева и се замислих, иначе много го бях харесала и са от колекцията на която пише Born in 2015  Peace

Никки писах ти на лс , тези от 10 части явно са изчерпани Sad

# 174
Здравейте, момичета, връщам се от преглед нашата госпожица е 1600 в 30 с и 2 д, малко е мъничка, но дано наддаде  Heart Eyes
Никки или който може, моля да ми сложиш на първа страничка розово щъркелче хих до 7ми месец мислихме, че е момче бебето, съвсем скоро ни сюрпризираха,днес потвърди и друг лекар, че бебето е момиче...та явно ще си имаме девойка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 175
  • Бургас
Ох, как искам и аз така да ме сюрпризира някой  Joy А, мен само ме питат докторите: Знаете, че е момче нали?  Peace

Живи и здрави.  Praynig
Както беше казал един доктор: Обречена си вечно да ти мирише на маратонки в коридора  Joy
На мен все ми се струва, че с това ще се справя, за изхранването по се притеснявам, че хич не са ми малки мъжете  Joy

# 176
оф момичета, да ви се оплача - допреди малко говорих с една моя приятелка, която ми напълни главата с глупости ... колко много било опасно да родиш момче в 8мия месец, как така не съм знаела, момчетата се развивали по-бавно от момичетата и ако момче се роди в 8мия месец не знам си какво ставало, по-добре било в 7мия месец.
защо ми ги наговори тия глупости, сега само се психирам. Все си мислех, че колкото по-дълго детето е в корема на майка си, толкова по-добре. Моля ви, потвърдете ми че съм права ! Сега нова теория която трябва да проучвам - не че имам какво да направя всъщност ... детето се ражда тогава, когато се наложи или то си реши.

# 177
  • София
Разбира се, че си права.
mariq123456789, като цяло по-добре ни кажи в коя болница ще раждаш, за да сме ти полезни.

Перу, при нас катетъра се вади в момента на превеждането на родилката от реанимация към родилно отделение (след раздвижване, 12-24час след операцията) . След това тя сама си ходи до тоалетната.

# 178
  • Варна
оф момичета, да ви се оплача - допреди малко говорих с една моя приятелка, която ми напълни главата с глупости ... колко много било опасно да родиш момче в 8мия месец, как така не съм знаела, момчетата се развивали по-бавно от момичетата и ако момче се роди в 8мия месец не знам си какво ставало, по-добре било в 7мия месец.
защо ми ги наговори тия глупости, сега само се психирам. Все си мислех, че колкото по-дълго детето е в корема на майка си, толкова по-добре. Моля ви, потвърдете ми че съм права ! Сега нова теория която трябва да проучвам - не че имам какво да направя всъщност ... детето се ражда тогава, когато се наложи или то си реши.

Умирам за подобни експертни мнения, споделени без някой да има нужда от тях. Не знам защо изобщо още властва разбирането, че раждане в седмия месец е по-безопасно от това в осмия. Ако беше истина, нямаше лекарите да се борят за всяка седмица.

# 179
  • В градината...
Мартинче, колко годишно е това девойче  newsm78

Витаминка, ужасявам се от идеята за подлога.

Общи условия

Активация на акаунт