На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 466
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Не смея да вземам отношение по такива теми. Няма такъв въпрос "на колко години е нормално да станеш майка", това е въпрос на личен избор, на усещане и често пъти за съжаление на възможност или невъзможност да се случат нещата по рано. Тук имаме и майки на по 20 и на по 40 години, не мисля че някоя е нещо повече или по малко от другата.
Първия път станах много рано майка, сега съм на 27 и се чувствам някак по стабилна и по зряла, но не съжалявам, че първия път са се случили нещата , когато съм била на 22. Имам прекрасно, будно, умно дете. Добре гледано. Просто аз пораснах малко по бързо  Simple Smile Ама здраве да е, ще си отгледаме дечицата както трябва, със съвест, с любов и с много грижа и внимание, пък един един ще ходим заедно по дискотеките Simple Smile
дам така в за това ми стана странно как решиха че една майка е на 23 е неграмотна и т.н. Само защото е станала майка по рано!

# 226
  • Варна
Не всички под 30 са неграмотни, разбира се. Но да бъдем честни, с подобно писане не си защитаваш добре тезата.
Аз родих дъщеря ми много млада, сега ще мога да сравня предимствата на ранното майчинство и това около тридесетте.
Освен това не винаги е уместно да се обсъжда дали е опасно да родиш след 35 или не, при положение, че има толкова семейства с репродуктивни проблеми. И тогава едно късно за теб майчинство, е безценен подарък, безценен!
Изобщо, подобни теми изначално предразполагат към конфликт и е добре човек да бъде максимално тактичен.

# 227
Много странно за пукнатите шишета, ние в началото бяхме с едни НУК стъклени, макар че я кърмех се случваше да я дохранвам или да оставям изцедена кърма и да отида на някои изпит. Обаче не ми хареса бибероните на НУК, супер бавно се хранеше с тях, чак се изнервяше и тогава купихме шишета на Томи Тайп пластмасови. И двата вида сме стерилизирали в стерилизатор за микровълнова и никога не съм имала проблем.

Тайга стискай зъби  Hug    Нещо за разкритие казват ли ти?
не успорваммм само споделям мнение!мами аз съм в шок чета в една друга тема на колко години станахте майки и со колко години е нормално да се ражда!аз споделих мнението си (нали за това е този форум) че мисля че до 30-35 най-много все пак се води вече и рисково и т.н. Споделих че около мен имам роднини станали родители след 32 и определено има огромна разлика в гледането на деца и че те им треперят много повече от колкото по младите майки!и от там ме нападнаха едва ли не че всички родили под 30 са неграмотни!аз съм в потрес!!!

А какво ще кажеш за Лора Крумова и Галя Щърбева, които споделиха при Сашо Диков, че преди 30 е почти неморално да раждаш, защото вятър те вее на бял кон, трябва да имаш други приоритети и трябва да си от кръчма на кръчма, с две думи - нямаш мозък за 5 стотинки..

# 228
  • В градината...
Тайга, напълно подкрепям  Naughty
А още по-логично е грамотността да е в своя пик, когато си най-близо времево до хранилището на знания. Обратното не го разбирам. И напоследък тенденцията, уви, е в обратна насока. Жалко за нацията.

# 229
  • Варна
Тайга   Joy Много добре казано!  smile3501

# 230
Божее, как определят кога е "най-добре"?!?! ooooh! Когато съм готова-тогава!
Майка ми ме е родила на 20 е да ама аз бе бях готова за дете на 20..  След време, когато започнахме с опитите, не стана. Живи и здрави на почти 29 ще съм мама на първо дете. Heart Eyes По това време, мама е имала мен и сестра ми.

# 231
Когато си стигнал определена възраст,имал си много неуспешни опити и най-накрая чудото се е случило е нормално според мен да го обгрижваш пъти повече от по-младичките и безпроблемно заченали майчета.Това е лично мое мнение ---като дете на по-възрастни родители.

# 232
Rose Rosy май така ще направя е го къде май месец ай вече съм 32 с, 2 дена близо съм вече до 40 седмица  или по рано та ще почакам та може би след юни месец че и кърменето  ooooh! ooooh!.Дано да нямам само проблеми с него
Sweety newsm10 smile3501 и аз съм съгласна с тебе  когато дойде времето и аз съм на 26 . макар че  за мен жена на 40 години не нормално да ражда айде до 35 по  може трудно и са ми го казвали  колежки близки който са родили .Но на някой тогава им е дошъл момента просто.Имам колега който мн иска дете но  не могат жена му не може да задържи а те са над 40 и не са се отказали .Макар че го съветвам да си осиновят .Той е добър човек макар че жена му е гъска  имат пари .Но не мъчат се да опитват .Но тя си има проблеми  smile3518.
Тайга стискаме ти палци и ти пращаме прегръдки  Hug

# 233
  • София
Въпрос на съзряване. Аз бях готова и на 20  Laughing
Естествено важно е първо да намериш правилния човек, с който да създадете стабилно семейство.
С ММ сме заедно 6 години, живот и здраве ще станем родители на 26-27г.
Може би ако зависеше от него щеше да изчакаме още време, не за друго, ами за по-стабилна финансова основа, но честно казано, аз много настоявах в последните 1-2 години.

# 234
Късен запис, изпуснала съм толкова темички! Simple Smile
Утре съм на преглед, ще се отчитам към обяд, дано всичко е ок. Simple Smile  Praynig

# 235
Въпрос на съзряване. Аз бях готова и на 20  Laughing
Естествено важно е първо да намериш правилния човек, с който да създадете стабилно семейство.
С ММ сме заедно 6 години, живот и здраве ще станем родители на 26-27г.
Може би ако зависеше от него щеше да изчакаме още време, не за друго, ами за по-стабилна финансова основа, но честно казано, аз много настоявах в последните 1-2 години.

Абсолютно си права, при мен желанието/нуждата дойде с човека. Преди това не можех да си го представя - беше в противовес с безкрайната ми амбиция.. Laughing После дойде човекът и след година и половина забременях Simple Smile)).

# 236
Rose Rosy май така ще направя е го къде май месец ай вече съм 32 с, 2 дена близо съм вече до 40 седмица  или по рано та ще почакам та може би след юни месец че и кърменето  ooooh! ooooh!.Дано да нямам само проблеми с него
Sweety newsm10 smile3501 и аз съм съгласна с тебе  когато дойде времето и аз съм на 26 . макар че  за мен жена на 40 години не нормално да ражда айде до 35 по  може трудно и са ми го казвали  колежки близки който са родили .Но на някой тогава им е дошъл момента просто.Имам колега който мн иска дете но  не могат жена му не може да задържи а те са над 40 и не са се отказали .Макар че го съветвам да си осиновят .Той е добър човек макар че жена му е гъска  имат пари .Но не мъчат се да опитват .Но тя си има проблеми  smile3518.
Тайга стискаме ти палци и ти пращаме прегръдки  Hug

Какво значи не е нормално?!?  Shocked 

# 237
Запис в новата темичка. Дано само хубави новини си споделяме в нея

# 238
Аз взех та направих 2 теми.. Joy да ми се чуди човек на акъла. Whistling

# 239
Няма такъв въпрос "на колко години е нормално да станеш майка", това е въпрос на личен избор, на усещане и често пъти за съжаление на възможност или невъзможност да се случат нещата по рано. Тук имаме и майки на по 20 и на по 40 години, не мисля че някоя е нещо повече или по малко от другата.

Абсолютно! Много ми е странно, когато някой се взима толкова насериозно, че да определя границите и сценария на чуждия живот. Тесногръда история.

Всеки знае за себе си, както с какво се е сблъсквал, така и с целите, които си следва. Откъде-накъде друг ще му казва кога, какво да прави, особено пък да има деца?! Има хора, които не създават (не искат) въобще поколение - и това е избор. Трети пък се борят за мечтата си с години, нелепо е да им се каже, ама то е редно еди кога си, сега вече не!

Тайга, ще се навъртам в темата да те следя как си. Говори на бебчо да се държи с теб още. Hug

За грамотността направо ще си замълча, че трудно се преглъща острият ми език. Joy

Общи условия

Активация на акаунт