На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 469
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Аз си имам съвсем прости принципи, общувайки с други хора. Никога не обсъждам заплати, не споря на религиозни теми, както и свързани със сексуална ориентация. Същото е отношението ми към наличието или не на деца в семейството и въпроси по темата.
Има решения, които са хем лични, хем свързани с много субективни фактори, главният от които е възможността детето да се появи или не и аз нямам никаква потребност да се изказвам кое е редно или не, както и кога е редно да се случи.

light power, радвам се да те видя наоколо!

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 16:56 от Тайга

# 241
  • Бургас
Аз съм на 38, тази година Декември ще стана на 39, ми вземете с камъни да ме убиете тогава, че ще ставам майка....  Mr. Green
Е, верно, че майка ми на 28 е имала вече три деца, а аз на нейната възраст нито едно  newsm78
Първото го родих на 30 - нямаше и как да се случи по-рано, защото се ожених на 27. После направих спонтанен аборт, а след това при аборта ме заразиха с Хепатит Б, заради който още почти 2 години трябваше да се въздържам от деца. После да подновим опитите, ама то Божа работа е дали ще стане веднага и докато се усетя годините отминаха. И сега какво да взема да си скубя косите, че съм дърта ли? Ами дъртичка съм, само че в по-цивилизованите европейски държави, където по една или друга причина първото раждане е около 35 години, за съвсем нормално се счита второто да е около 38-40.
Абе много е лесно да си гледаш от твойта тераска и да съдиш хората... Ама айде няма нужда. Мен са ме учили така: Не забравяй, че всеки човек, когото срещнеш се бои от нещо, обича нещо и е загубил нещо!

# 242
  • Варна
Никки, точно така е! Никой, абсолютно никой няма право да се бърка в чуждия живот, когато става въпрос за семейство и бройката на неговите членове. Показател за ниска култура в общуването е!
На мен майка ми дори не си позволи да ми задава въпроси за второ дете, така че не мога и да си представя колко точно близък трябва да ми е някой, за да го съветвам да премине към осиновяване  ooooh!

# 243
Аз съм на 38, тази година Декември ще стана на 39, ми вземете с камъни да ме убиете тогава, че ще ставам майка....  Mr. Green
Е, верно, че майка ми на 28 е имала вече три деца, а аз на нейната възраст нито едно  newsm78
Първото го родих на 30 - нямаше и как да се случи по-рано, защото се ожених на 27. После направих спонтанен аборт, а след това при аборта ме заразиха с Хепатит Б, заради който още почти 2 години трябваше да се въздържам от деца. После да подновим опитите, ама то Божа работа е дали ще стане веднага и докато се усетя годините отминаха. И сега какво да взема да си скубя косите, че съм дърта ли? Ами дъртичка съм, само че в по-цивилизованите европейски държави, където по една или друга причина първото раждане е около 35 години, за съвсем нормално се счита второто да е около 38-40.
Абе много е лесно да си гледаш от твойта тераска и да съдиш хората... Ама айде няма нужда. Мен са ме учили така: Не забравяй, че всеки човек, когото срещнеш се бои от нещо, обича нещо и е загубил нещо!

Абсолютно те подкрепям.
И аз съм на 33 и сега ще раждам първото си дете, така е решил Господ.
И да си скубя косата и да не я скубя това е положението нито мога да върна времето, нито това което съм преживяла.
 Не съм имала спонтанен аборт като теб но ми правиха операция за извънматочна бременност. Трябваше да се пазя , но не съм се пазила много и след три месеца забременях.
И се надявам всичко да мине безпроблемно този път.

# 244
Тайга   bouquet ,подкрепям напълно написаното от теб .Друго любимо ми е как някой реагират по повод броят на децата в семейството  Laughing  В тази връзка, аз съм на 35 г. и чакам 3тото си дете -предизвиквам истинско недоумение  в хората Laughing

# 245
Никой не може да съди хората или да определя граници кога да имат деца. Въпрос на личен избор, обстоятелства и т.н. Не може всичко да е идеално, а и партньора не е за подценяване. Ние с ММ бяхме заедно 5 г. преди да се оженим. Той искаше много по-рано, но аз не бях готова, а и учех, изкарах след магистратура една международна финансова диплома. И хоп още 3 години минаха. Не съжалявам за нищо, първото дете родих на 29, сега живот и здраве, второто ще е на 31. Така се е случило.
Тайга, стискаме палци бебче да си стои на топличко Simple Smile
Никки, страхотна мадама си Simple Smile
Хубава вечер момичета!

# 246
Mother of PrincesS Ами  тя нека си ражда познавам жени който на тези годи са решили но просто от здравословна гледна точка знам че се водят в рискова бременност.Ай може би защото мойте родители са млади и ми се струва страно да си на 20 години и да имаш майка на 60 ай днешно време с тази смъртност покрай младото поколение под 55 години за мен възрастен е човек от 55 -60 г.Не знам съдя от  това покрай е моята рода . Но това си е мое мнение то все едно мъж на 50-60 години да има дете  от жена на 20 или обратното жена на 40-50 да има дете от мъж на 20-25.Просто с годините става по тежко за самата майка ,ето ляла ми е решила да има 2 дете а гони 37 и нямам нищо против макар че признава че и е тежко вече  и е закъсняла но го иска . Повечето ми приятелки който раждат сега и са бременни или искат дете са към 30 годишни  и то с първо . Но пак казвам до човек

# 247
За това кога трябва една жена да стане майка съм на вашето мнение - когато е готова и когато това се случи. С ММ сме женени от близо 8 години и никога не бяхме говорили за деца, и двамата си бяхме дали време да помислим дали искаме. Когато решихме да имаме чакахме цяла година. Никой от моето семейство дори не направи намек защо нямаме и кога възнамеряваме. Но за разлика от тях познати и непознати коментираха, че съм предпочитала да ми е "лесно". Първото дете го родих на близо 29г.и не смятам, че е късно, сега съм на 32г.
Относно твърдението, че като си на 20г. бременността е по-лека: не мога да се съглася. Вече 13 дни съм в болница заради кървене на плацента превиа и отделението е пълно с много млади момичета, някои и под 20г. Всичко е много относително и индивидуално.
Извинявам се, ако неволно съм обидила някого.

# 248
Абсурдно е някой да ми каже кога е нормално да родя!! Или пък да ме обвиняват на колко съм родила.. #Cussing out Ако родя рано и си оставя детето на бабите му, ще бъде, че съм го оставила други да го гледат, ако родя късно, ще бъде, че било опасно или смешно. ooooh! В чуждите панички гледат, но своята не виждат!! Crossing Arms

# 249
  • Бургас
gvendolinita, у мен майки като теб предизвикват само възхищение  Hug

Иначе съм чувала реплики от сорта:
Ама, и трите ли са ваши?
Ми то само вашите деца са заели всички люлки, ние къде да идем?  Joy

# 250
Здравейте! Минавам само да кажа, че сме добре и наддаваме. newsm44 Обещавам пак да пиша, когато мога. Прегръдки на всички! Hug

# 251
  • В градината...
Мерси, че бях просветлена свисше, че не следва да раждам, а трябва да я върна бебка  Mr. Green А и по-добре да осиновя, щом имам репродуктивни проблеми. Даммм, по-добре е да чакам 5-6 години за осиновяване и да осиновя циганче /защото такава е реалността/, отколкото да раждам  Crazy
Обаче е факт и то неоспорим, че на 20 бях толкова грамотна, колкото и сега, в тази връзка, какво им става сега на 20-годишните, та доста понакуцват в тази насока  Thinking

# 252
Тайга  Hug дръж положението, всички те мислим и подкрепяме!!!
Никки, абсолютно стоя зад мнението ти Peace както и това, изказано от повечето момичета! Аз май месец ще стана на 32 и съм бременна с първото ни дете. Бременността ми е планирана, желана, много осъзната и за щастие случила се съвсем набързо. Преди това имах други приоритети - 2 висши образования в чужбина, изграждане на семейство и дом, потръгване на кариера и известна финансова стабилност. Това е бил моят избор, не казвам, че е правилен или грешен, нито, че е единствения възможен.
В развитите страни отдавна тенденция за създаване на поколение е именно около 30те и няма какво да се лъжем. Фактори колкото искаш. Моят АГ ме пита дали планирам още деца, когато смутено отвърнах, че ще видим как ще потръгнат нещата с бебе номер 1 и споменах възрастта си, той каза, че това не е никакъв повод за притеснение и че имам достатъчно време.
А хората на 50-60 години, мило Танче, точно в днешно време са в изключително активна възраст и за каква смъртност говориш, да не сме във времето на пра бабите ни?? Само погледнете тенденцията за пенсиониране, та ние с ММ изобщо не си мислим за това, явно ще се работи до края  Joy
ЦВЕТЕЕЕЕ много се радвам, че се включваш!! Прекрасни новини, радваме се с вас и ви изпращаме положителни мисли! Поздрави на бебчо!!!

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 18:09 от Aphrodivina

# 253
Цветии, прегръщаме те и теб,и малкия Божидар! Hug Hug

# 254
  • Бургас
Цветенце, много, много се радвам, че малкия Божидар расте! Надявам се, че и ти си добре! И постоянно си в нашите мисли! Отчитай се по-често!  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт