На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 470
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Добър ден и от мен Simple Smile
Багажа за болницата ми е почти готов, останаха някои неща от аптеката да взема. Еднократните гащи съм ги отписала, предния път си взех и въобще не ги понесох, сега съм си купила хубави памучни, които и в момента си нося.
Тайга, радвам се, че си вкъщи, дано все по рязко се подобряваш Simple Smile За потенето съм същата работа, спя по къс ръкав и олекотена завивка, без отопление и постоянно съм потна.
Иначе съм добре, бебетата са почти по 2кг, но как ми тежи това коремище не е истина, мислих си, че с едно бебе е трудно да си бременна, обаче с две си е гавра  Mr. Green  Да са ми живи и здрави, но скоро не виждам да го забравя това изживяване!  Понякога толкова ми тежи, че си мисля, че няма да запазя равновесие и ще се пльосна напред  Laughing Хайде, стига съм мрънкала, хубав ви ден Simple Smile

# 331
Бубе и  аз съм така вкъщи ми е студено а на вън топло нямам угодия .
Тайга, радвам се, че си вкъщи, браво сега само почивка до края .
Аз вчера изпрах купените неща за бебка плюс пижамата и сега ще чакам да съхнат та да ги изгладя ще имам  да си гладя  ooooh! ooooh! ooooh!

# 332
  • София
Аз да попитам, мамите чакащи момичета, смятате ли и кога да ги водите на ортопед? Питам, защото предният път лекарката много бързаше да ни даде направление и държеше да го посетим до 40-тия ден след раждането, което от една страна е добре, ако недай си Боже, има някакъв проблем, той да се види възможно най- рано.

А защо точно за момичетата е важно да ги види ортопед, че съм нещо неориентирана  newsm78

# 333
Аз да попитам, мамите чакащи момичета, смятате ли и кога да ги водите на ортопед? Питам, защото предният път лекарката много бързаше да ни даде направление и държеше да го посетим до 40-тия ден след раждането, което от една страна е добре, ако недай си Боже, има някакъв проблем, той да се види възможно най- рано.

А защо точно за момичетата е важно да ги види ортопед, че съм нещо неориентирана  newsm78
Да защо че и ни я сме с мома .Макар че преди дни при педиатъра на една приятелка тя пращасе едно бебе но бебето бе почти на 2 месеца  newsm78 newsm78 newsm78

# 334

Ортопеда преглежда с ехограф обстойно крачетата и ставичките на бебето за евентуални травми или размествания по време на раждането (особено ако е било нормално), също се обръща голямо внимание дали в семейството има роднини с луксации, защото това май често се предава по наследство)... А защо се прави при момичета- не мога да кажа- може би при тях риска да е по- голям. Единственото нещо, което помня, е че изрично ми забрани да повивам бебето със стегнати в краката пелени.

# 335
  • В градината...
Нали бяхте обсъждали чие дете къде спи - в кошара или при вас.  В темата за мамите над 35 обсъждаха и са много впечатлени от една книга за проблеми със заспиването, даже една мама сподели, че след като е приложила похватите от нея, детето за нула време е започнало да заспива само.  Ето я  http://hermesbooks.com/r-kovodstvo-za-nedospali-roditeli.html Мисля да си я поръчам.

# 336
Ни я поне сме на квартира сега и бебе ще си е при нас  в кошарата си поне близките две години иначе ММ мисли да се местим след това и тя да си има стая .Дано да се сбъднат плановете ни а да не са само планове . Praynig

# 337
Профилактичният преглед при ортопед се прави в първите два месеца на детето, ако вече не е направен в болницата, при неговото раждане. Това не важи само за момичетата. До колкото знам педиатъра дава направление.

# 338
На ортопед я водих май м/у 2-4 мес.  не мога точно да се сетя и то по изрично мое настояване. Педиатърката и тогава ми развиваше теории, че нямало нужда нали тя я гледала... Заведох я по препоръки при професор Владимиров в Горна Баня. Прегледа я човека, прати я на ехограф-едната става беше леко по-хлабава, но казаха, че се случвало. Малките и пръстчета бяха малко свити и проф. ни каза какъв масаж да и правим за изправяне. Каза да отидем като тръгне да прохожда да видим как стъпва. Втория път като отидохме бяхме с меки буйки (всеобщо е схващането, че трябва подметката да е твърда), той каза, че това била правилната подметка за прохождане. Детето трябвало да усеща всичко по стъпалцето и да му е удобно. А ако може да е и босо-ще е супер за оформяне на свода. Та моята съм я пускала доста босичка като проходи, но по тревата при родителите ми и по пясъка на морето. Бос в къщи по равните плочки или паркет не върши работа.
Книжката ще погледна и аз-благодаря, че се чудя вече какво да измисля.

# 339
  • Бургас
Сега преглеждах сайта на болницата, в която мисля да раждам. Видях, че има няколко изследвания, които могат да се направят още там, та едно от тях е това, за което говорите. Те обаче се плащат отделно. Не знам дали ще ги направя всичките, но се замислям  Crossing Arms

-Ултразвуково изследване на тазобедрените стави за отхвърляне на новородена или предизвикана дисплазия на тазобедрената става;
-Трансфонтанелна ехография;
-Абдоминална ехография за диагностика на заболявания при новородени;
-Превенция на ретинопатия при новородените.

Иначе и на мен ортопеда ми е казвал, че е най-добре детето да проходи босо и възможно най-дълго да го оставям по чорапки. Тъй като той проходи октомври, когато беше на десет месеца нямаше как да го пускам на вън и в къщи го държах по едни чорапки, които имаха неплъзгаща се подметка. Живот и здраве и сега ще потърся такива.

Перу, тази книжка и на мен ще ми е полезна, само че май ще трябва да я купя след 2 години. Просто не виждам как бебето ще спи при батко си  newsm78 Или пък да опитам.... Не знам струва ми се, че ще е голяма мъка... Иначе в детската ще имаме точно три легла - за баткото, за бебето и за мен, но не знам колко ще е удачно и то най-вече за баткото.  Thinking

# 340
Има много готини обувчици за прохождане - атипас - майка ми е приемен родител и гледа едно бебе сега, на него му взе такива с меки подметки са и не се хлъзгат.

# 341
  • В градината...
Ники, майката, която сподели за книгата, разказа, че бебето й през деня заспивало само в ръцете й и така си спяло. Щом се опитала да го остави на креватчето му, то се будело. За кратко прилагайки написаното в книгата, бебето започнало само да заспива в леглото си. Има техники и как да се научи да се храни, както и други неща - ходене до тоалетна и т.н.

# 342
  • София
Звучи интересно тази книжка, моят син до 8-9 месечен почти само на ръце заспиваше или на люлка или в количката навън. Имаше период, когато само върху коремът ми заспиваше и не мога да мръдна после. Ще видим сега как ще е , нали уж децата са различни.

И аз съм чувала, че е най-добре да прохпдо босо или по чорапки. Нашите пролетни бебета ще имат шанса по чорапки поне да проходят Simple Smile

А къде можем да си направим тест за алергии?

# 343
Говори с аг-то си. На мен ми го прави една от анестезиоложките, които работеха там. Сега не зная кой ще го прави. Доки каза началото на април.
Аз вече си поръчах книгата. Ще пиша после мнение.

# 344
  • Бургас
Перу, наистина много ме заинтригува.  Peace
Black Lady, хайде после да споделяш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт