На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 469
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, момичета!
След 17 дни в болницата и днес ме оставиха, но на терапия с таблетки. Ако не прокървя до утре ще ме изпишат, ура-ура. След това ще съм на легло вкъщи, целта е да задържа бебето поне още 2-3 седмици. Ще пазарувам за бамболина само по интернет, ММ ще трябва да се погрижи за каката и всичко останало.
Много съм щастлива, стискайте ми палци!
Seagirl, и тук да ти честитя, мила! Да растат здрави и щастливи малките юнаци, хиляди поводи за радост и гордост да ви носят! Бързо възстановяване!

# 391
  • В градината...
Относно нощниците. Когато се прави секцио, нали после се слагат превръзки и има опасност да се оплескат нощниците. На мен ми правиха преди години хистероскопия и от риванола после пижамата не ставаше за нищо  Thinking

# 392
Перуника, аз май ще съм секцио, но не знам какво друго е подходящо, пижама доколкото разбрах не е newsm78. Аз не съм избрала още и болницата, но в едната дават техни, така че може и да не съсипя моята потенциална. 
Тези с копченцата ми ги препоръчаха и за кърмене - лесно се разкопчавали.

# 393
  • В градината...
Днес в един китайски магазин гледах нощници за по 3 лв. Вярно, не са цветя и рози, но стават за еднократна употреба  Peace

# 394
  • гр. Бургас
Здравейте и от мене . Най-накрая си изпих кафето и съм готова за ровене из нета .
Моя палавник до скоро доста време го усещах слабо , но тука от няколко дена явно се е завъртял в удобна за блъскане позиция и направо ми мести корема от дупене и чекнене  Heart Eyes
Аз контракции досега имах само веднъж , някакво еднократно стягане беше още миналия месец . Но все пак заради розовото течение и скъсяването на шийката ми изписаха магнезий за половин месец .
Желязо също започнах да пия , че последно миналия месец ми беше 110 хемоглобина , а сега е паднал на 104 .
Да ви попитам по колко  хапченца ферофолгама или друг вид желязо пиете на ден . Аз взимам по три , но комбинацията с магнезий ми действа убийствено . Един ден съм със запек , другия ден с разтройство ... направо ужас .

# 395
Днес в един китайски магазин гледах нощници за по 3 лв. Вярно, не са цветя и рози, но стават за еднократна употреба  Peace

Не би трябвало да цапа превръзката. Тук поне ги правим още в операционната с няколко слоя стерилни марли и после лейкопласт от всякъде, след това се сменя с водоустойчива, обикновено да втория ден, но зависи от лекаря оператор. Все пак ако искаш си вземи една такава за след секциото и някаква по читава за после.  Wink

# 396
  • Варна
И аз да питам нещо тези, които са с по-пресни впечатления: за пет дни престой в болницата, след секцио, колко нощници да взема? Четири дали ще ми стигнат или да предвидя поне на ден по една newsm78
В отделението е много топло.

# 397
  • София
Момичета, преди 2 месеца се записах за отворените врати на МД, но няма да мога да го ползвам. Ако някой иска да го ползва, нека пише. Става въпрос за след два дни, 18.03.

# 398
  • София
danielka, аз проявявам интерес за МД. Да ти пратя на лични имената? Може би трябва да се обадиш, че ще дойде друг на твое място... Аз се бях записала за 22.04, защото чак за тогава имаше места, но с термин в началото на май нищо чудно да съм родила докато стане време да ходя.

# 399
Хора, СУЕ-то ми е 50 - това е много пъти над горната граница..при вас как е???

# 400
  • Бургас
Radus , при бременни не се гледат референтните граници  Peace Моето последно беше 29 /ама това е декмври месец, сега кой знае колко е/, но доктора ми каза, че при бременните многократно се завишава, така че нямаш място за притеснение.
Физиологично ускорена СУЕ се наблюдава при бременни жени от третия месец на бременността до втората седмица след раждането поради повишеното ниво на фибриногена.  Hug

Аз нямам никакво настроение за писане, за което моля да ме извините. Баткото ми вече повече от месец се закучи с една кашлица и ми е много притеснено. Един ден е добре, на следващия внезапно се влошава и така вече 5 седмици. Многократно е воден на лекар. И уж все нищо му няма.  Shocked А, днес дори ме се обадиха от училище да го вземем по-рано. Изпил е една аптека без абсолютно никакъв ефект, отделно колко домашни рецепти съм направила, пак нищо. Утре пак сме на лекар.   Praynig Изобщо не ми остава време да се притеснявам за другото в корема  Embarassed И малко е зарязан младежа там. И да си помрънкам, че се чувствам ужасна майка. Аз с едно не мога да се оправя, а второ ще раждам. Днес даже си поплаках.  Cry Знам, че има други много по-сериозни неща, но не мога да се отърся от мисълта, че не се справям с тая кашлица.

Извинявам се за отклонението, ама няма на кого друг да се оплача.  Embarassed

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 18:56 от Никки

# 401
Ники  Hug  Да не би да е нещо алергично? Изписвали ли са му противоалергично нещо? Ако е алергия би трябвало да се повлияе? Много е неприятно.
Това не те прави лоша майка, това те прави грижовна и отговорна майка. Когато се роди разбойник номер 2, всичко ще си дойде на мястото, ще имаш време и сили и за единия и за другия, нормално е сега баткото да е на дневен ред  Wink

# 402
Никки, и моята кукла като започне с кашлица, много трудно минава. Това, което на нас ни помага много са инхалациите. Имам инхалатор и добре, че го купих, спасява ни от сериозни състояния. Без лекарско предписание може да се правят инхалации с физиологичен разтвор, а по лекарско с Пулмикорт или Вентолин. Разбира се, лекарят определя дозата и колко на брой да бъдат инхалациите. Последният път преборихме бронхеолит с инхалации с Пулмикорт и физ. р-р и отделно сироп Вентолин. В никакъв случай не се мисли за лоша майка, ти правиш всичко възможно. Сигурна съм, че чудесно ще се справиш с двамата младежи.  Hug
Аз да ви се оплача, нещо ме е налегнала една тревожност, дали всичко ще е наред с бебето, дали ще изкараме до термин, отделно малката ми стопява лагерите. Баща й, и бабите, и дядовците помагат като могат, но си е основно моя грижа. Отделно е злояда, всеки ден мисля по 4 пъти какво да й дам, да е полезно, да го харесва. Навън не мога да я хвана, дабре че баща ми е пенсионер, та напоследък излиза с нас. Някаква лудница ми е, така искам да се оттърся от негативните мисли. На всичкото отгоре като ме заболи корема или усетя някакъв дискомфорт, и се шашкам.
Оплаках ви се. Така олекна малко  Simple Smile
Хубава вечер ви пожелавам!

# 403
  • Варна
Никки,  нашия батко предното лято три месеца беше така докато не нацелихме палмолога. Ние сме вече шести месец на инхалации флексотид и кашлицата ни размина. Вентолина обаче е само за моментно облекчение и е по- добре инхалации, сиропа е мн по- вреден. Не се чувствай виновна, не си лекар все пак.
Малкия от пет дни е с Т. Всичко пробвах, не пада, а е само с леко червено гърло. Май
ще включвам АБ  Cry

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 15:13 от shanny29

# 404
Никки, благодаря ти много за разяснението!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт