На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 34 961
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
Писах днес много дълъг пост, ама го няма, явно не съм публикувала.
martincheto.kr исках да кажа че напълно те разбирам. Ужасно трудно и тромаво ми е, е скапаното време е против мен. Всичко ми тежи, изморяват ме елементарни неща, като това да заредя пералнята, да пусна прахосмукачка  Crazy Знам че е за хубаво, че всичко си струва, че е най- голямото щастие, обаче..   Confused В интерес на истината нямам търпение да дойде време за раждането, да си родя живо и здраво детенце и да бъда пак себе си, да бъда пъргава, да ми леко, да се разхождам, просто да живея нормално.
Сега новото от няколко седмици (след като преди това ме боляха тазобедрените кости и бедрата) сега ме боли опашката. Ама зверски ме боли. Имам чувството че е счупена направо!!! Така ме болеше след първото раждане. Сега не мога да седна, като седна все едно шип ми се забива в кръста. Та какво излиза - не мога да седна, че ме боли опашката, не мога да легна по гръб, че се задушавам, не мога да легна на страни, защото ме боли бедрото на което легна! Освен да почна да стоя права и да не мърдам!!!

# 76
Mother of princess  Hug не че се радвам, че имаш болежки, но някак като знам че не съм сама и ми олеква малко ... Моля се само всичко да е наред и да имаме здрави и пухкави дечица, другото ще го преживеем !
ние днес минахме през няколко институции - ходихме до общината да си сменям личната карта, до НАП ММ да си изчисти едно задължение и до НОИ да си извадя онзи прословут код, с който да си следя болнични, майчинство и тн. и да ви кажа - на нито едно място не ми отстъпиха ред ! Чаках си кротко, а всички си ровеха из телефоните все едно няма бременна жена на опашката ... Това е реалността, с която се сблъсках днес. И сега нямам грам сили, ММ прави вечеря   chef, а аз разпускам с вас Embarassed

# 77
Aз сготвих на ММ любимата му свинска супа и чушлета с оцет и чесън  Mr. Green Той пък сега ми прави каша от изостаналото от вчера бяло месо от пилето на грил  Laughing

# 78
Честит празник на патерици!
Sweety мойте съболезнования !
Аз също имам тоя проблем с потенето. Сутрин се събуждам вир вода около гърдите.

# 79
Привет и от мен!  Hug
Sweety много съжалявам! Sad Hug Знам, че ти е тежко но мисли за хубавите неща които ти предстоят!  Hug
Тайга рано еееее! Не че не искаме вече хубави новини и нови бебенца но кажи на твоето, че ще трябва да почака малко!  Wink
Уф, киселините на мен са ми болната тема- помага ми единствено содата. Дори доктора, миналия ден ми каза- щом ти помага, взимай си я, няма смисъл от лекарства... Пфф, знам, че така му разказам играта на стомаха ми, но иначе просто не се живее!
Иначе, тази ми бременност е някак по- лека от предната. Честно, понякога дори забравям, че имам корем- толкова ми е леко! Е, не постоянно! За разлика от преди, сега ми е по- малък и е нависоко- не ми тежи и не ме притиска отдолу но за сметка на това, ужасно ми убива на ребрата и притиска нещастния ми стомах... Както казват хората- няма пълно щастие Wink

# 80
Sweety и от мен съболезнования , болката от загубата на близък човек е огромна.Моята майчица почина на 39 год. все едно беше вчера....жалко, остави ни да се успокояваме ,че са на по-добро местенце....

Искам да ви попитам момичета нормално ли е още да нямам превод за болничния той е от 15 Януари до 13 Февруари,подаден е на 16 Февруари, а вече е 09 Март..... newsm78

Относно болките в таза ме подлудяват,въртенето,потенето нощем също, абе хич да не ми разправят "Колко било романтично и хубаво да си бременна" баш си е зор и непрестанни притеснения....
Офф, извинявайте ако съм ви натоварила,ама се чувствам като бухтааа. #2gunfire

# 81
Нели провери си в нои. Моя предишен болничен беше от 19 януари и нищо-две седмици се ровя говоря със служители и т.н.-нищо. Пуснах си жалба он лайн може да се направи. Днес ми звънна счетоводителя-била объркана 1 цифра на номера на болничния с данните подадени от работата. Вместо 8-3. И той си седи така. Взех новото копие от МЦ и му го занесох да си поправи Декл. 15 и да я пусне към нои. Надявам се да са ок нещата вече.
Тайга стиснати палчета да се подобрява още положението. Praynig
Суити  Hug бъди силна мила.
Момичета, аз също се чувствам много тромава, корема ми е ниско, пречи ми, даже чувам бълбук по някога като се наведа и се стряскам, не мога да спя нощем, пия доста вода също и съм нон стоп във вц-то, изпотявам се... /но каката ми е инквизитор и хич не и пука, че ми е тежко или ме боли.../. Мен най-много ме боли в областта на ребрата. Предполагам всичките ми чаркаляци са се качили там и все едно са ме посинили.
Тези, които чакате първо детенце, наслаждавайте се на почивката, че като има едно-две преди това няма никакъв шанс за почивка.

# 82
  • София
Sweety, много съжалявам! И двамата си дядовци съм изгубила по същия начин и знам, че е тежко.

Нели и аз имам един болничен до 14.02, който още не ми е изплатен. Даже не ми излиза на сайта на НОИ, а в болницата като питах при тях на справката излиза, че е подаден. Преди това имах един болничен от януари, който ми го платиха едва миналата седмица, така че за този ще изчакам още няколко дена и ще звъня да питам какво става.

Тайга, добре, че сте овладени положението, дано се стабилизират съвсем нещата скоро!

Аз днес бях на лекция в Майчин дом и съм много доволна, другия понеделник - пак Simple Smile

# 83
  • Варна
Здравейте мамита! Да се отбележа в хубавата нова темичка спретната от Sweety и да ти поднеса съболезнованията си, миличка... Бъди силна!
По повод на движенията на бебетата, аз пък се притеснявам, че моята е много активна, направо не се спира, вече почнах да се притеснявам дали и е наред всичко, а чак на 16-ти съм на ЖК, след което вече почвам да ходя на седмица. Сега всяка сутрин благодаря на Господ, че съм устискала още 1 ден и се моля да стигна до април, пък тогава когато иска да излиза Simple Smile  Много ми се налага да вдигам момченцето ми, често се натоварвам много, та затова са опасенията ми, че може да не устискам този път до термин.
За нощнките- аз съм си взела с презрамки, други не мога да понасям и имам едно тънко халатче, което да си обличам ако се чувствам дискомфортно толкова разголена, въпреки, че преди нямах такива задръжки, но пък и беше лято.

# 84
  • Монтана
Sweety, много съжалявам мойте съболезнования.И аз от същата болест загубих дядо си и баба си,знам какво е но трябва да сме силни,те отгоре ни помагат  Hug

Тайга ,стискам палчета всичко да се нормализира и бебо да чака чакк до термина си  newsm17

Аз днес цял ден нагоре-надолу да оправям документите с подписването ни с ММ,новия и кажи речи последен болничен преди този 45 дневния,занесох го на шефовете,след това да взема и поръчаните сувенири за ресторанта,хайде и за пасти и толкова се изморих,че нямам търпение да си легна вече.
Утре ще  ходя да видя и за количка какви имат в наличност дано да си харесам нещо.Тъкмо от другата седмица да почвам със всички покупки,да съм по-спокойна като съм взела всичко.

# 85

Искам да ви попитам момичета нормално ли е още да нямам превод за болничния той е от 15 Януари до 13 Февруари,подаден е на 16 Февруари, а вече е 09 Март..... newsm78

Нели моя е подаден на 13 Февруари и днес е изплатен, така че мисля че до 2-3 дни ще го очакваш.

А работодателя в какъв срок е длъжен да го представи в НОИ?  newsm78 Сегашния ми е от 16.02 до 19.03 и още не е внесен в НОИ, поне в сайта им не е посочено да е внесен следващ болнични  newsm78 Защо всички се бавят, работодателя се бави да ги подаде, НОИ се бавят с изплащането  #2gunfire

# 86
А работодателя в какъв срок е длъжен да го представи в НОИ?  newsm78 Сегашния ми е от 16.02 до 19.03 и още не е внесен в НОИ, поне в сайта им не е посочено да е внесен следващ болнични  newsm78 Защо всички се бавят, работодателя се бави да ги подаде, НОИ се бавят с изплащането  #2gunfire
Обикновено го правят до 15то число на следващия месец- мисля си, че изчакват да си оправят ведомостите, да си приключат месеца и тогава чак, благополучно, ги носят в НОИ. Оттам- насетне, в НОИ е желателно да го обработят и изплатят в 15- дневен срок... Ето, аз например съм дала в счетоводството един, който е от 04. 02 до 06. 02. и още не е внесен, а миналата седмица си взех и новия- от 6. 02. до 16. 02.който съм го отписала за след 20ти март, нищо чудно да дойде време и за 45- дневния, да ги натрупам 3 и да се започне голямото чакане... ooooh!

# 87
Sweety съболезнования  Cry  Hug
Относно болничните аз имам подаден на 12.02 и все още не е изплатен хмм  newsm78
За болките в таза...аз пък малко се притеснявам, че нямам никакви болки никъде. Не трябва ли да започва да се разширява таза вече, за да се подготвя за раждането? Акушерката ми каза, че съм тесничка, но има време да започне разширяването  Embarassed
Моето коремче също е по-малко и нависоко, и не ми тежи все още толкова. Почти всичко си върша като от преди бр.

Последна редакция: вт, 10 мар 2015, 06:05 от Tabata:)

# 88
Sweety съболезнования  Cry  Hug
Относно болничните аз имам подаден на 12.02 и все още не е изплатен хмм  newsm78
За болките в таза...аз пък малко се притеснявам, че нямам никакви болки никъде. Не трябва ли да започва да се разширява таза вече, за да се подготвя за раждането? Акушерката ми каза, че съм тесничка, но има време да започне разширяването  Embarassed
Моето коремче също е по-малко и нависоко, и не ми тежи все още толкова. Почти всичко си върша като от преди бр.
не е задължително да те боли таза при първата мми бременност не усетих нищо единств неразположение беше че ми ставаше зле в началото,а сега втората даже не я и усетих кога мина от скоро почна малкия да е мн активен и все си мисля че не спи никога това дете но нищо повече!

# 89
Благодаря ви момичета! Hug

Общи условия

Активация на акаунт