На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 469
  • 725
  •   1
Отговори
# 270
Цвети, много се радвам за вас  Hug Включвай се по-често с новини.

А по актуалната тема ще кажа, че всичко в живота на човек се случва в правилния за него момент. Аз забременях на 33 г., сега навърших 34 г., така че ще ми е първо раждане на 34 г. И аз не съм първа младост, но съм много щастлива, че ми се случва сега, защото съм с правилния човек. Всичко е много осъзнато, много желано и много истинско. Бях на 31г. когато срещнах мъжа си. Така е било писано. След 1 спонтанен аборт, после чакане, пазене, времето си минава, но се и случва тогава, когато трябва да се случи. И да, трябва да има много голяма съобразителност, когато се пита или говори на някой на тази тема. Няма да забравя как се чувствах, когато точно след аборта, кой ли не ни подмяташе: '' Хайде бе, вие деца няма ли да правите? Докога ще се мотаете?'' Разбира се, хората не знаеха, но това не ги извиняваше. Никога не можеш да знаеш човек през какво преминава и в каква дълбока рана бъркаш, дори коментарът да е шеговит. Но, както и друг път съм казвала, съобразителността не е силна черта на българина. Примерно, умът ми не го побира, как може да зададеш на някой въпроса: '' Каква заплата получаваш?'' и мн. др., но хората го правят без никакви притеснения. А за грамотността по-добре да не коментирам, това ми е много болна тема.  #2gunfire

# 271
Добро утро!
Офф.. изобщо не се наспах. Снощи гледах "Мистични истории" по НоваТв ии какви ги сънувах ooooh! повече няма да си го причиня.  Naughty

# 272
Добро утро, коремчета! Heart Eyes Аз мисля да стягам багажа за болницата, че не знам дали ще издържа до Май месец. Rolling Eyes Вие какво мислите да взимате?

# 273
Добро утро, коремчета! Heart Eyes Аз мисля да стягам багажа за болницата, че не знам дали ще издържа до Май месец. Rolling Eyes Вие какво мислите да взимате?
зависи в коя болница ще раждаш!Всяка си има изисквания,най- добре е да се обадиш в болницАта за да попиташ!Иначе основните неща са :2 нощници,тоал.принадлежности,чехли,помпа,превръзки,подплънки за кърма,сутиен за кърмачки,еднократно бельо,сладичко,вода,малко пари,мокри и сухи кърпички,кърпа за лице и за тяло!За бебето:малък пакет памперси и мокри кърпички!Относно дрешки в Майчин дом не искат дрешки за бебетата!А за вашите дрешки и компл за изписване нека някой ги донесе ден преди иЗписването няма смисъл да ти тежат в багажа!

# 274
добро утро ранобудни бъдещи мами Simple Smile

lidianka и аз мисля да ида на лекцията днес в мола на Цариградско, ако искаш след лекцията може да изядем по една торта Wink
(ще съм облечена със синя блуза, дънки и черни пухени боти)

за багажа за родилното, лека-полека си купувам всичко от списъка, мисля към края на този месец да го сложа и в сак, аз на 01.04 живот и здраве, влизам в 9--тия Simple Smile

# 275
- Лична карта и химикал;
- Направление за хоспитализация;
- Карта за наблюдение на бременността ( Или друга медицинска документация) ;
- Тоалетни принадлежности;
- Нощница, чехли, хавлия;
- Лигнин 2 пакета;
- Термометър;
- Еднократни подложки (чаршафи) за легло 10 бр;
-Едократни гащи за родилката - 5 бр.

- Памперси;
- Мокри бебешки кърпички;
- Комплект пелени 2 бр ( остават за отделението);
- Олио и шампоан на Хипп ( остават за отделението);
- Бебешки дрешки (3 комплекта - ританки, боди, чорапки/терлички).
Това е според списъка, който закачен на 3я етаж в родилното отделение.

Това е за ВАрна---ОБ

# 276
Добро утро в поредната безсънна нощ и от мен
от сутринта забавление ММ не можа да си отвори колата че тъпата батерия се изтощила на дистанционното и хайде бързо на метрото та ходих да му диря сега батерия добре че в Кауфланд имаше .Пък и бойлера ни нещо не загрява както трябва и с него ще се занимавам  че трябва да вида дали е в гаранция при хазайката ако не те да се занимават .Че без топла вода и то петък  #2gunfire #2gunfire #2gunfire.
А бебека ще ме побърка тотално няма спиране май при нея то ритане ама нали уж към края вече им става по тесно то и е тесно хем рита и ме боли хем не спира  ooooh!.
За багажа и аз мисля към края на месеца да го подготвя    или началото на Април таман да си вляза в 9 месец и да дам инструкции на ММ .  bouquet  bouquet  bouquet

# 277
И аз още не съм се захванала с багажа. Едва влязох в 8-ми месец, все си мисля, че ще устискаме до Май. Peace Началото на Април ще започна да го събирам.

# 278
Здравейте момичета.Относно на колко трябва да се ражда,смятам,че това си е божа работа.За себе си смятам,че на 17,18,19 е раничко,но това си е само мое мнение и ако това е вече факт,за дадени родители,мога само да кажа да им е живо и здраво ,явно така е боло писано.И аз съм срещала доста враждебни и категорични мнения ,на жени против ранното раждане,както и такива на млади майки, за който 30-35 им се виждат много за раждане.Аз самата родих първото си дете на 27г.тогава срещнах точния човек,тогава се почуствах готова и точка.Да на 27г.майка ми е имала вече две деца,аз на 8г.сестра ми на 4г.Нито смятам ,че тя не се е справила ,нито ,че аз като съм родила по късно съм по лоша майка.Не винаги нещата стават както искаме,така ,че кой кога става родител няма никакво значение,и най често не зависи само от нас,а от 1000други фактори.Всички лоши коментари за много ранното раждане или за по късното такова,без никакви извинения се правят от хора без елементарна обща култура , независимо за колко образовани се смятат те.Всеки знае себе си и всеки има право да създаде ,роди и отгледа детенце независимо на колко години е.Аз сега съм на 31г.ясно ми е ,че като съм на 40г.ще имам дечица ученици ,а не студенти,но какво ни чака за напред не зависи от нас,нито от това на колко сме години.Да сме живи и здрави и ние и децата ни,останалото е божа работа.

# 279
Здравейте МАЙ-чета. По въпроса с годините и бременностите не мисля да се включвам....  Peace
За багажа - все се каня, почти всичко е готово, ама май към края на месеца - че да не предизвиквам събитията Simple Smile
Сега искам да ви питам вие какво ядете - на мен ми омръзна да се чудя, честно- гледам разнообразно, и все пак да не е много калорично и вече незнам какво да готвя.
Дайте някакви примерни менюта или просто неща, които гледате предимно да хапвате Simple Smile
Вчера бях на ЖК - бебка е станала 2360гр.  в 33 г.с - дано не стане някоя дунда...., че все пак трябва да излезе от някъде Simple Smile Главично предлежание, няма показания за секцио Simple Smile От другата седмица почвам да меря тонове.
Хубав ден и да почивате активно Simple Smile   bouquet

# 280
Здравейте, момичета!

Много съм щастлива, че е петък - претърколох още една седмица, мисля активно да работя до края на месеца и после да пускам отпуск, така или иначе ще изгори.

Да ви разкажа как скандализирахме бабата на ММ с "новината", че няма да повиваме бебето!  LaughingТя беше потресена. Пита ме - "ама няма ли поне краката да му вържеш???" Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Казвам "нито крака, нито ръце Grinning"! Въпреки това си ме посъветва да имам един комплект пелени!
Относно ръцете обаче се зачетох в една книга на доктор Харви Карп, който препоръчва за спокоен сън да се прибират ръчичките до тялото. Има доста иновативни решения в тази посока като това:
Краченцата са свободни, но ръчичките са прибрани, защото се стряскали от движенията си.

Вие какво мислите? Гледах и мнения на мами в някои ютюб канали, които споделиха, че този метод и пеленката са им спасили живота  newsm78.

# 281
Здравейте МАЙ-чета. По въпроса с годините и бременностите не мисля да се включвам....  Peace
За багажа - все се каня, почти всичко е готово, ама май към края на месеца - че да не предизвиквам събитията Simple Smile
Сега искам да ви питам вие какво ядете - на мен ми омръзна да се чудя, честно- гледам разнообразно, и все пак да не е много калорично и вече незнам какво да готвя.
Дайте някакви примерни менюта или просто неща, които гледате предимно да хапвате Simple Smile
Вчера бях на ЖК - бебка е станала 2360гр.  в 33 г.с - дано не стане някоя дунда...., че все пак трябва да излезе от някъде Simple Smile Главично предлежание, няма показания за секцио Simple Smile От другата седмица почвам да меря тонове.
Хубав ден и да почивате активно Simple Smile   bouquet

Аз да ти кажа се уморих от тия менюта - ям каквото има  Laughing Laughing Laughing. Сутрин винаги си взимам един фреш и пия прясно мляко, понякога и един домашен мъфин мноооого ме изкушава.
За обяд напоследък май все постно, не ми се яде месо, а за вечеря, ММ милият вече се чуди с мен какво да пазарува..но пък той е лесен - щом има картофи и яйца, всичко е наред Grinning.

# 282
  • В градината...
Аз, да си призная, закусвам доста калорично. Но пък  започнах да си правя копривена супа, понеже вече има хубава коприва.

# 283
Здравейте, момичета!

Много съм щастлива, че е петък - претърколох още една седмица, мисля активно да работя до края на месеца и после да пускам отпуск, така или иначе ще изгори.

Да ви разкажа как скандализирахме бабата на ММ с "новината", че няма да повиваме бебето!  LaughingТя беше потресена. Пита ме - "ама няма ли поне краката да му вържеш???" Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Казвам "нито крака, нито ръце Grinning"! Въпреки това си ме посъветва да имам един комплект пелени!
Относно ръцете обаче се зачетох в една книга на доктор Харви Карп, който препоръчва за спокоен сън да се прибират ръчичките до тялото. Има доста иновативни решения в тази посока като това:
Краченцата са свободни, но ръчичките са прибрани, защото се стряскали от движенията си.

Вие какво мислите? Гледах и мнения на мами в някои ютюб канали, които споделиха, че този метод и пеленката са им спасили живота  newsm78.

аз повивах дъщеря ми (само рръцете)докато ни бяха коликите!Беше много спокойна,спеше си много добре!Това ни спаси!

# 284
Добро утро!
Офф.. изобщо не се наспах. Снощи гледах "Мистични истории" по НоваТв ии какви ги сънувах ooooh! повече няма да си го причиня.  Naughty

Оо аз почнах, че много обичам такива предавания, ама точно на няма и 5 минута се отказах, реших че  няма да мога да заспя и ще си стровя цялата нощ, ако го изгледам  Crossing Arms

Ето го моя списък от преди няколко страници:
Тук в държавна болница в провинцията искат за жената:
2 броя нощници
превръзки
10броя компреси за легло
чаршафи /долен, плик и калъфка/
чехли /най добре джапанки някакви да стават за баня/
тоалетни принадлежности /гребен, четка, паста, сапун/ + лъжица/вилица и чаша
хавлия /за тяло и за лице/
помпа за кърма - по желание
зарядно за телефона  Mr. Green

За бебето:
дрехи /поне като за три дни, като всяка сутрин ги къпят и преобличат/
хавлия
памперси
мокри кърпички
крем за подсичане
бебешки сапун
комплект бели пелени
одеяло
При нас НЕ разрешават да се носят шишета, биберони, млека и т.н. Понеже държат на естественото хранене на бебето. Също така не разрешават ръкавички, защото през първите седмици най добре развитото усещане у новороденото е тактилното усещане, т.е. усещането за допир, изучава всичко с ръчичките си.

Сега от списъка на Vasileva виждам че съм пропуснала - лична карта, документите от консултацията /обменна карта/ и термометър  Wink

Ще го стягам към 35-36г.с. сака  Blush

Общи условия

Активация на акаунт