На 8 март ще сме красиви, с МАЙски тумбачета игриви! - Тема 13

• 35 469
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
В този ред на мисли, знаете ли къде се прави антибиограма? Трябва ли да се обърна към ЛЛ, специалист ли да търся и какъв или директно в лаборатория да ходим?

И аз утре съм на консултация и преглед, дано младежът гони двата килограма вече. Доста силен и направо огромен го чувствам, но ще видим.

Mother of princess, и аз се сдобих точно с два броя стрии над пъпа. Обнадеждаваш ме с това тяхно скриване на по-късен етап. Аз си купих масло от шипка, имало най-добри свойства при заличаване, въпреки че знам, че нищо не помага срещу гадините.

# 436
Момичета, относно стриите да ви споделя, че био ойл действа безотказно - при мен бях наизлезнали няколко на таза и откакто го ползвам се заличиха съвсем. В аптеки Ремедиум често е на промоция, много съм доволна.

Тайга, аз си правих антибиограма за едни бактерии, които бях пипнала - АГто ме прати в лабораторията на болницата с едно листче, на което беше написала нещо си и там ми я направиха.

# 437
Днес си правих изследвания---леко повишение на хемоглобина вече е 103.

# 438
Момичета, има ли мама, чието бебе е седалищно разположено и още не се е обърнало?

Казаха ми, че ако до две седмици не се завърти ще опитат в 36тата те да го завъртят, но четох, че това носи рискове.

Много съм притеснена. Споделете опит!

# 439
  • София
dolce_vita, реално има шанс да се завърти и в деня на термина, но е по-трудно. Къде са ти предложили да го обърнат? До колкото знам  външна верзия в България никой не прави  Rolling Eyes

# 440
Момичета, има ли мама, чието бебе е седалищно разположено и още не се е обърнало?

Казаха ми, че ако до две седмици не се завърти ще опитат в 36тата те да го завъртят, но четох, че това носи рискове.

Много съм притеснена. Споделете опит!
ние още сме седалищно! С първата бременост малката се обърна средата на 6 мес и така си остана.Сега обаче мъжа се е заинатил!

# 441
Здравейте, момичета! Вчера бях на консултация и на ехографкия преглед докторката нещо се усъмни в размерите на главичката на бебка и останалите части на тялото. Според размера на главата ехографа изкара термин в началото на април, а според размера на крачетата термина е в началото на май, което се явява един месец разлика и аз се притесних. Аз съм в 34г.с., бебето тежи 2,100 и термина ми в действителност е 01.05 ... та след като докторката ме шашна по този начин започна да ме успокоява как все пак бебетата не били съразмерни, аз също го знам, но поиска да отида отново на ехограф след две седмици. Моля, споделете дали и при някой от вас се е получавало подобно нещо  newsm78

# 442
Jess, при мен последния път ехографът показа размер на главата като за 29 седмица и 3 дни, а за крачетата, като за 27, аз бях в 28 и 1 ден. Според мен колкото и да е напреднала съвременната медицинска техника, прецизността й куца. Не се шашкай - отиди пак Wink)) Hug

# 443
Здравейте,
И при мен имаше разлика в размерите - главичка, другите части на телцето на бебо. И аз се ошашках много- примерно главичка за 34 с, а някоя от другите части 30 с. Лекаря каза, всичко е наред.
На следващия ден бях при моя следящ лекар от ЖК, и го питам и него за тази разлика в размерите, той специално мери и при него главичка излезе 31 с. Каза, че всъщност няма такава разлика в седмиците. Явно техниката, наистина не може да отграничи, малки различия в размерите.

# 444
  • София
Jess777, при мен точно днес ми казаха същото - 1 месец разлика между главата и крачето, обаче лекарят каза, че това не е проблем и просто детето ще е с по- голяма глава. Ама то няма еднакви хора де. И синът ми се роди с по--голяма глава, ама нищо му няма.

# 445
Момичета,
има ли някоя от вас, която е с препоръки за секцио с оглед тесен таз. Днес бях на ЖК и измерванията показаха 22,5-27-30,5-17,5. Не разбирам много от тези цифри, според АГ това се смята за основание за секцио. Не се плаша от това, разбира се ако е наложително.

По-скоро ме притесняват различните мнения на лекарите. Посетих още един за второ мнение, според когото би могло да се опита с нормално раждане и ако не стане - секцио, което ми звучи като да се измъча и по двата начина, т.е. възможно най-нещадящия вариант.

Не знам кое е най-разумното решение в този случай, а и бебето се очертава да е с по-голяма главичка...

# 446
  • В градината...
Ето една таблица за осреднени размери на плода /ембриона първоначално/ http://www.babymed.com/ultrasound-measurements-in-pregnancy
Мен така ме ощашкваха на 2 пъти. Последният път се оказа, че когато бебето е седалищно, много трудно му се измерва главичката. За 2 дни на 2 различни ехографа показа 1 см. разлика. Разрових се и четох разни статии, та според една при ултразвуковото излседване след 29-та седмица точността е +/- 3 седмици  Shocked познайте колко са точни http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=674
А и не на последно място - хората са различни. Паникьосана накарах мъжа ми да ни мери главите с шублера - ами неговата глава е по-малка с 2см. от моята, а моята не е от големите. Е, как бебето ни да е с голяма глава. И обратно.

# 447
Благодаря ви, момичета  Hug при мен притеснението по скоро се появи от самата реакция на докторката  Thinking

# 448
Здравейте, момичета!
Около мен няма нищо ново, освен че ме е обзело някакво непреодолимо чувство за скука.
Започнах да хапвам по- малко сол, както ме посъветвахте и ми е добре. Пак имам отоци от време на време, но не изглеждат сериозни. Казах на доктора, той каза, че било нормално с напредване на бременността да имам подобни оплаквания.
До края на седмицата ще ходя да ми вземат кръв да видим захарта как ми е.

Stanislava8 ти в коя седмица си? Може би е рано още на 2 седмици да те викат, аз вече влязох в 45-дневния. Обратното броене започна за мен Simple Smile

selicita в понеделник след няма и 5 дни вече влизам в 45 дневния. Не знам дали не трябва да започвам по начесто да ходя на прегледи. Засега имам насрочен час чак на 09.04. и благородно завиждам на всички мами, които ще ходят да се "виждат" с бебчовците си по- рано... Heart Eyes

Моята бебка също върви с по- голяма главичка, док каза, че това било характерно за по- дългите бебета и си било нормално.

По въпроса с обръщането на бебетата, доколкото знам могат да се обърнат по всяко време. Могат и да си стоят главично и да се обърнат седалищно по никое време... Въпрос на темперамент Crazy

Поздрави на всички!   bouquet

# 449
dolce_vita, реално има шанс да се завърти и в деня на термина, но е по-трудно. Къде са ти предложили да го обърнат? До колкото знам  външна верзия в България никой не прави  Rolling Eyes

Има, има  Mr. Green

karamel4e според мен при такива размери на таза е почти безсмислено да се опитва нормално раждане. Дори не е равномерно стеснен доколкото виждам, а с неправилна форма, общо взето трябва да имаш доверие на лекаря си и той да прецени съотношението между бебето и таза и дали е възможно нормално раждане.

Общи условия

Активация на акаунт