Мами, бясна съм

• 30 966
  • 488
  •   1
Отговори
# 150
Аз се чудя, първо на какво учите децата си, особено майките със синове:докато са малки и живеят с вас, ги учите да се къпят сами, да си приготвят дрехите/раницата, да си прибират играчки, дрехи, да си приготвят/слагат масата, да си почистват стаята и т.н., обаче и редовно им припомняте:"Виж, мама, сега трябва да си послушен и да се научиш да се грижиш за себе си, обаче, запомни, ожениш ли се, забравяш какво съм те учила, не пипаш нищо, затова си взимаш жена, да те гледа, че измиеш ли чиния, комплексар си.Да знаеш".
Така ли е?
И второ, защо за един пораснал, отговорен съвестен мъж, който се грижи за доброто на жена си и семейството си, се казва, че е комплексар, а за мъж, който не пипва нищо и товари всичко на "силния" гръб на жена си, щото нали той носи пари, се казва, че е мъжкар?
И пак стигам до предишния си пост:
докато има жени с такова мислене, ще има и мъже-калпазани.

И защо, аджеба, даже и да и харесва,  трябва  да натисне "муньото" да се включи за да са хепи.
И всичко да си е по-равно! Да не се минат...
Кой говори за натискане?    Laughing
Абсолютно за нищо не натискам мъжа си.Всичко, което прави, е изцяло по негово желание.Може би, защото знае, че нито дрехите се перат сами, нито къщата се самопочиства, нито чиниите сами скачат в миялната и по шкафовете...?    Laughing
Когато човек си има съвест, отговорност, обича жена си и семейството си, не се налага да изискваш да прави каквото и да било.Той просто го прави.Може би защото е пораснал и отдавна не се възприема като синчето на "мама", която е длъжна да го обслужва?!
И не, не е само моят мъж.Имам доста примери около себе си, в които не се налага жените да натискат мъжете си за каквото и да било.
И не, това не означава, че сядат с калкулатора да смятат кой колко работа е свършил и дали е 50/50.Просто като има работа за вършене, я върши този, който я види.Един път за единия е повече, друг път за другия....както дойде.
Аз май се повтарям, не знам в тая тема ли писах, но тук в този форум разбрах, че се водят такива ожесточени семейни дебати и войни за домакинската работа.Преди това си живеех в блажено неведение, като си мислех, че има ли домакинска работа, тя просто се върши от свободния в момента партньор (виждам пълния кош с дрехи, пускам пералнята, мъжа ми вижда мръсните чинии-мие ги, някой чува, че бебока мрънка/плаче-отива и му сменя памперса и т.н.), не се подлага на дискусия, не се човърка кой колко и какво свършил.....Ама не било така.

# 151
Аз пък съм съгласна с Популе. Не искам синът ми да мие един ден чинии и няма да го образовам с тази цел. Докато е студент, ок, да се оправя както може. Няма да е с две леви все пак.
Но предпочитам да се научи да носи пари, а жена му да ги мие.

# 152
Аз назад уточних, че въпросът с парите никой не го коментира. Той си е задължителен. Но човек не е само това, той е много други неща. И това за детето му не е достатъчно. То иска баща, в пълния смисъл на думата, не някой, с който да си поиграе за малко.
По същия начин това, че някой работи (ами че то и жените работят), или че ходи на училище (децата), не означава, че ще има до него обслужващ персонал.
Това, че изкарва пари не значи и че няма да бъде любовник на тази жена.
Когато са бебета ги храним, чистим, обличаме и т.н., после вече това са лични неща, които показват, че човек е пораснал.
Извинете, ама е смешно на един голям човек да притичам да му приготвя дрехи.

Съвсем друг е въпросът, ако жената не желае да работи. Тогава съм съгласна, че е редно поне това да прави.

Наистина не схващам логиката при двама млади, работещи, които живеят сами и всеки си прави всичко, след като се съберат пак всеки да си продължи със служебните задължения, но вместо личните да олекнат, защото вече има 4 ръце вкъщи, след събирането да се връчи всичко само на едните. А де? Това питам във всяка тема, че чак ме бъзикат вече. Но отговор няма.

# 153
  • където ми харесва
Как не съм я видяла тая тема овреме.
Сега, да си призная моя гаф. Събуждам се аз в неделя сутринта, моя мъж си седи на компа. И мълчи като трътка... Shocked Влязох, изкъпах се, влизам в спалнята, той пак мълчи Shocked
И като ми прекипя (аз сутрин съм голям борсук) и като му сипах...5 минути храна по човека. Той нищо не каза, мълчи бе...като комунист на разпит мълчи. По едно време, докато пиех кафе си дигна чукалата и заби на някъде. Ма нито казва къде отива, нито изобщо че излиза, нищо #Crazy
И 2 часа го няма, аз вече бях  #2gunfire
Прибра се. И ми носи голям букет. Купил и на дъщеря ми цвете. И ми вика "не мога с празни ръце да ти дрънкам празни приказки. Искам да те целуна, да ти честитя, да ти благодаря и да ти подаря цвете, смятам че така се прави".
Значи цвета на лицето ми беше два пъти по-червен от  Embarassed Много ми стана неудобно.
Вечерта излязох с приятелки, той гледа децата.

Понеже четох само първа и последна страница, искам да кажа, че много ми харесва поста на Краси и съм съгласна с него. От сега уча сина ми, че трябва да върши същите неща,които е научил сега, когато живее с жена. Оправя си леглото, облича се сам, къпе се сам, самостоятелен е за възрастта си. Освен това го научих да си мие чиниите, да ми помага с чистенето на кухнята, след като съм готвила и прочее. Обясних му, че жената, която ще избере няма да му е обслужващ персонал а равноправна половинка и че много ще ме разочарова ако бъде лентяй в дома си.

# 154
Уффф. E aз по всяка вероятност ще бъда ужасна свекърва. Не знам, може след 30ина години да гледам на нещата другояче, ама на този етап - просто не мога да си представя някоя засукана "госпойца" с претенции да ми кара красивото, засмяно синеоко момченце дето топурка с крачета около мен, да мие чинии... !!!  #2gunfire

Собствената ми майка ( която си е патила не от една, ми от цели две свекърви) ми каза, че съм ужасна...   Joy

Всъщност може би разликата е в манталитета на държавата ! Ако живеехме в България, вероятно щях да го уча точно на обратното, да не е някой Бай Ганьо дето пие ракия с комшията (примерно) докато жената реже салата и мезе и се оправя с бебето в същото време. Но тук в Западна Европа, аман пък от феминистки с претенции, а никакво уважение към мъжа си и семейството !!

# 155
Уффф. E aз по всяка вероятност ще бъда ужасна свекърва. Не знам, може след 30ина години да гледам на нещата другояче, ама на този етап - просто не мога да си представя някоя засукана "госпойца" с претенции да ми кара красивото, засмяно синеоко момченце дето топурка с крачета около мен, да мие чинии... !!!  #2gunfire

Собствената ми майка ( която си е патила не от една, ми от цели две свекърви) ми каза, че съм ужасна...   Joy

Всъщност може би разликата е в манталитета на държавата ! Ако живеехме в България, вероятно щях да го уча точно на обратното, да не е някой Бай Ганьо дето пие ракия с комшията (примерно) докато жената реже салата и мезе и се оправя с бебето в същото време. Но тук в Западна Европа, аман пък от феминистки с претенции, а никакво уважение към мъжа си и семейството !!
А, ако и жена му работи, какво? Да става в 5:30, да приготвя закуската, да слага дрехите, да сервира на синеокия принц, после тренировка, че принца да има стегната жена, после на работа 8 часа, после да се прибере, да сготви, да сервира, да изпере, изчисти, отсервира, измие чиниите, да го изчука и после да поспи в оставащите 5-6 часа, а през това време той да релаксира пред компа. Аз, ако съм, ако ще да е не принц, ами мъжки топ модел с излъчването на Антонио Бандерас, го връщам веднага при такива условия.

Синът ти, ако обича жена си, с кеф ще я отменя и няма да се чувства притиснат от"засукана госпойца" със страшните чинии.

# 156
Аз се чудя, първо на какво учите децата си, особено майките със синове:докато са малки и живеят с вас, ги учите да се къпят сами, да си приготвят дрехите/раницата, да си прибират играчки, дрехи, да си приготвят/слагат масата, да си почистват стаята и т.н., обаче и редовно им припомняте:"Виж, мама, сега трябва да си послушен и да се научиш да се грижиш за себе си, обаче, запомни, ожениш ли се, забравяш какво съм те учила, не пипаш нищо, затова си взимаш жена, да те гледа, че измиеш ли чиния, комплексар си.Да знаеш".
Така ли е?
И второ, защо за един пораснал, отговорен съвестен мъж, който се грижи за доброто на жена си и семейството си, се казва, че е комплексар, а за мъж, който не пипва нищо и товари всичко на "силния" гръб на жена си, щото нали той носи пари, се казва, че е мъжкар?
И пак стигам до предишния си пост:
докато има жени с такова мислене, ще има и мъже-калпазани.

Щото толкова им е акъла Laughing

# 157
но просто в дървената му балканска глава (той е румънец, а живеем в Западна Европа) е набито, че гледането на бебе и миенето на чинии са женска работа.

Е, ама то и в твойта дървена балканска глава е набито същото. Написала си го черно на бяло: "Но предпочитам да се научи да носи пари, а жена му да ги мие."

# 158
Не искам синът ми да мие един ден чинии и няма да го образовам с тази цел.

Мале, мале Laughing Laughing Laughing Laughing #Crazy

# 159
  • Beyond the stars
Аз пък съм съгласна с Популе. Не искам синът ми да мие един ден чинии и няма да го образовам с тази цел. Докато е студент, ок, да се оправя както може. Няма да е с две леви все пак.

#Crazy #Crazy

Пък после се чудим що мъжете били такива и онакива  ooooh!

# 160
Аз пък ще науча моя синеок принц да помага на съпругата си. Може пак да не съм добра свекърва, но поне да знае, че в домакинството са двама.
Подкрепям с 2 ръце поста на НСЧ. Много по- лесно е да се свърши всичко заедно и след това са си починем пак заедно, отколкото единия да изнемогва, а другия да вири крака. В нашето семейство от самото начало си тръгна така, не сме имали дебати на тая тема.
Пример- аз готвя и оправям кухнята, а той чисти през това време в другите стаи.
Аз готвя и сгъвам дрехи, а той изхвърля боклука и минава през магазина.
Той е на разходка с малкия, аз през това време чистя.
Аз съм на разходка с малкия, той върши нещо друго- качва дърва, че сме с камина, оправя нещо типично мъжко из нас.
И след това е много по- приятно да седнем двамата с чаша вино/ бира и да си приказваме или да гледаме филм.

# 161
  • София
Уффф. E aз по всяка вероятност ще бъда ужасна свекърва.

Естествено, че ще си ужасна свекърва.
Още по-лошото е, че вредиш и на собственото си дете така, ама той пък може да има късмет и по-рано да се отдели от теб и да стане човек.

# 162
И аз предпочитам да носи пари, само че за да може да плаща на чистачка. И за дъщеря ми се отнася същото.

# 163
Ето ти пример за женско компенсиране, чуто от приятелки:
Купува си кожено палто и ще му врътне страхотен секс, за компенсация.
Купува си скъп парфюм и ще му направи вечеря само по престилка, за компенсация.
Такива работи... Simple Smile
Това може да го кажат само безмозъчни кифли, които нямат достатъчно самоуважение и собствен доход, и са свикнали, че връзката се гради само на кинти и цици.

Милинкият, ако не се ожени, ще трябва мама да му ги мие.

# 164
Мисля си, че с еманципацията на жените, нещата за майките на момченца се свеждат до следното: възпитаваш "принц" - слугуваш му дорде си жива /с малко прекъсване за между брака и развода му т.е. от пробутването до рекламацията  Mr. Green/; възпитаваш "мъжкар" - миеш чинии и се чудиш де си харчи парите и що И оная го натири  Mr. Green; възпитаваш "помагащо момче" - миеш си собствените чинии, скърцаш със зъби и си мислиш как оная пиявица жена му се е качила на гърба му и е впила пипалца под формата на внучета  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт