Така ли е?
И второ, защо за един пораснал, отговорен съвестен мъж, който се грижи за доброто на жена си и семейството си, се казва, че е комплексар, а за мъж, който не пипва нищо и товари всичко на "силния" гръб на жена си, щото нали той носи пари, се казва, че е мъжкар?
И пак стигам до предишния си пост:
докато има жени с такова мислене, ще има и мъже-калпазани.
И всичко да си е по-равно! Да не се минат...
Абсолютно за нищо не натискам мъжа си.Всичко, което прави, е изцяло по негово желание.Може би, защото знае, че нито дрехите се перат сами, нито къщата се самопочиства, нито чиниите сами скачат в миялната и по шкафовете...?
Когато човек си има съвест, отговорност, обича жена си и семейството си, не се налага да изискваш да прави каквото и да било.Той просто го прави.Може би защото е пораснал и отдавна не се възприема като синчето на "мама", която е длъжна да го обслужва?!
И не, не е само моят мъж.Имам доста примери около себе си, в които не се налага жените да натискат мъжете си за каквото и да било.
И не, това не означава, че сядат с калкулатора да смятат кой колко работа е свършил и дали е 50/50.Просто като има работа за вършене, я върши този, който я види.Един път за единия е повече, друг път за другия....както дойде.
Аз май се повтарям, не знам в тая тема ли писах, но тук в този форум разбрах, че се водят такива ожесточени семейни дебати и войни за домакинската работа.Преди това си живеех в блажено неведение, като си мислех, че има ли домакинска работа, тя просто се върши от свободния в момента партньор (виждам пълния кош с дрехи, пускам пералнята, мъжа ми вижда мръсните чинии-мие ги, някой чува, че бебока мрънка/плаче-отива и му сменя памперса и т.н.), не се подлага на дискусия, не се човърка кой колко и какво свършил.....Ама не било така.